Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
Bakter Brothers - Valéria

Hallgatók száma: 5

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
9:00: Esélyegyenlőségi magazin - (esély a kultúra, szórakozás, akadályok nélkül)Bratkó József műsora
10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
16:00: Life is life - életmód magazin
17:00: Live World - a legnagyobb külföldi előadók koncertjei
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
21:00: Esélyegyenlőségi magazin - (esély a kultúra, szórakozás, akadályok nélkül)Bratkó József műsora
22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 4
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8043879

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. április 24. kedd, György napja van
(az év 17. hete és 114. napja)Holnap Márk napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


Az LMP elfogadhatatlannak, az új helyettes államtitkár pedig előrelépésnek tekinti a fogyatékosságügyi biztos pozíciójának megszűnését

Szociális ügyTovábbra sincs egyetértés Fülöp Attila kinevezése, és a fogyatékosságügyi biztos pozíciójának megszűnése körül. Az új helyettes államtitkár úgy gondolja, ezzel a döntéssel feljebb emelték a fogyatékosügyet, hiszen a fogyatékkal élő embereket nem másoktól elkülönítve, hanem a társadalom részeként akarják segíteni. Fülöp Attila az MTI-nek jövőbeli terveiről is beszélt, az LMP szerint azonban a kormány lemondott arról, hogy a fogyatékosügyet kiemelt helyen kezelje.

A fogyatékosügynek az esélyteremtést, a társadalmi integrációt kell szolgálnia, ezért is került a terület szeptembertől a családpolitikáért és az esélyteremtésért felelős helyettes államtitkársághoz" ? nyilatkozta múlt héten az MTI-nek Fülöp Attila, aki szerint a döntés azt jelzi, hogy a fogyatékossággal élő embereket a kormányzat nem másoktól elkülönítve, hanem a társadalom részeként akarja segíteni. Az államtitkár kinevezése óta először beszélt arról, milyen változások várhatóak a fogyatékosügy területén. ?A lehető legjobb kapcsolatra fogunk törekedni a fogyatékossággal élőket képviselő nagyobb szervezetekkel, de szeretnénk, ha a kormányzati támogatásokkal, az Új Széchenyi Terv pályázataival minél több embert el tudnának érni" ? így Fülöp.

A nyilatkozat ellenére az LMP továbbra sem ért egyet az álllamtitkár kinevezésével, hiszen már a kezdetektől elfogadhatatlannak tartotta a fogyatékosügyi biztos szerepének megszűnését. ?Nem sok jót ígér, hogy egy olyan államtitkárság alá helyezték be a fogyatékosügyet, amely számos más területért felelős: így a jövőben várhatóan még kevesebb idő, energia és odafigyelés jut majd a fogyatékosügyre, hiszen a helyettes államtitkár idejének egy kisebb részét fogja e területre szánni" ? osztotta meg véleményét a Közelkép Hírügynökséggel Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője és a rehabilitációs albizottság elnöke.A politikus szerint a legnagyobb probléma, hogy az EMMI csúsztatott, amikor azt állította, hogy Fülöp Attila államtitkár a miniszteri biztos utódaként fog működni a jövőben. ?Az EMMI átszervezése következtében kettévált a szociálpolitikáért, valamint a család- és esélyteremtési ügyekért felelős helyettes államtitkárság, és ez utóbbit vezeti a jövőben Fülöp Attila. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jövőben nem lesz önálló felelőse a fogyatékosságügynek" ? olvasható az LMP közleményében.

A Lehet Más a Politika szerint a területért felelős egy bizonyos személy nyomon követhetőbb, számonkérhetőbb, és nem utolsósorban jobban képes koordinálni a célkitűzéseket. ?A miniszteri biztos ráadásul adott esetben plusz jogosítványokkal is rendelkezik - például Bernáth Ildikó az egyes minisztériumoktól bekérhette a beszámolókat az Országos Fogyatékosügyi Program végrehajtása érdekében az egyes minisztériumok által tett lépésekről" ? magyarázta Szél Bernadett, majd hozzátette, nagyon fontos lenne, hogy a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének szempontja minden releváns kormányzati területen beépüljön a döntéshozásba.

Eltérő az LMP és Fülöp Attila véleménye a kormány eddigi, esélyegyenlőségi tevékenységével és a jövőben várható előrelépésekkel kapcsolatban is. Az új helyettes államtitkár a múlt heti nyilatkozatában a tárca eddigi eredményei között említette a látássérülteknek felállított hét rehabilitációs központot, a hallássérülteknek megjelenő, a jelnyelvi szolgáltatás bővítését célzó pályázatot, az autista lakóotthonok támogatásának 100 millió forintos emelését, valamint a gépkocsiszerzési támogatásra jogosultak körének kiterjesztését. ?A minisztérium jövőbeli tervei között szerepel a közintézmények akadálymentesítési programja, amelyben a nagyobb ügyfélforgalommal rendelkező épületeket kívánjuk átalakítani" ? vázolta Fülöp.

Az LMP azonban egyelőre nem lát konkrét terveket a helyettes államtitkárság részéről. ?Kérdés, hogy a fogyatékkal élők esélyegyenlőségéről szóló törvény átfogó módosítása, vagy egy új Fogyatékosügyi Program kidolgozása szerepel-e a tervek közt ? erről ugyanis korábban volt szó. Nem látni, lesz-e előrelépés az akadálymentesítés terén, amiben katasztrofális eredményeket mutat fel a jelenlegi kabinet ? gyakorlatilag két éve nem tettek semmit ezen a területen" ? tudta meg a Közelkép Szél Bernadettől.

Az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) a közelmúltban, az LMP írásbeli kérdésére adott válaszában erősítette meg, hogy Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi biztos utóda a számos szakpolitikáért felelős Fülöp Attila lesz, aki szeptember 5-től vezeti a helyettes államtitkárságot. A fogyatékosügyet a kormányzati átalakításig önálló miniszteri biztos felügyelte, ám most más területekkel együtt egy államtitkársághoz tartozik.

Adta hírül a civilhirek.aspnet.hu
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.10 másodperc - 53 lekérdezés
17,490,523 egyedi látogató