Adásinfó

Rádió hallgatása
A műsor hallgatásához kattintson a hangszóróra
Ez hallható a rádióban:
Aretha Franklin - I Will Survive

Hallgatók száma: 5

Hallgatás mobiltelefonnal
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával, valamint a Nokia Internet Rádió szolgáltatásában is elérhetQ.
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
8:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
9:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
16:00:
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
20:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
21:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 493

Online Statisztika

Online vendégek: 8
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 292
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 4296
Látogatók a hónapban: 127054
Összes látogatók: 5547370

Utolsó 24 órában: 
2 - 124
3 - 199
4 - 126
5 - 165
6 - 189
7 - 196
8 - 210
9 - 179
10 - 171
11 - 193
12 - 190
13 - 162
14 - 207
15 - 224
16 - 190
17 - 181
18 - 198
19 - 172
20 - 194
21 - 168
22 - 184
23 - 188
0 - 162

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2017. április 24. hétfő, György napja van
(az év 17. hete és 114. napja)Holnap Márk napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2016-12-29 11:00
Szilveszterkor már reggel 8-tól a Vakrepülés Színtársulattal bulizunk, majd éjféltől Arthur érkezik a Sláger Express-sel reggel 6-ig (élő adással!)

2016-01-28 09:02
Széles mosolyiddle;' /> Most jön a "Nagycsapat"

2015-11-26 10:50
Sziiiiiiiiasztok, egy időre eldugulok. Széles mosolyiddle;' /> Meghatározatlan ideig szünetelnek a műsoraim.

2015-11-05 11:00
Széles mosolyiddle;' /> Köszi, igyekszek

2015-11-05 10:42
Oldboy Jó az adás! Széles mosolyiddle;' />

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Lássuk meg a rászorulókat!

Szociális ügyAz ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjává nyilvánította október 17-ét. De mit jelent pontosan a szegénység? Ki számít szegénynek? És mit jelent a gyermekszegénység? Ezekről készített rövid összefoglalót a K&H Csoport, amely egy hónappal ezelőtt jelentette be a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérséget támogató, K&H a hátrányos helyzetűekért programját.

Magyarországon a szegénységet a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) létminimum-számításai alapján határozzák meg. Eszerint ma Magyarországon minden harmadik ember a szegénységi küszöb alatt él. A KSH adatai szerint a 10 milliós Magyarországon 1,1 milliónyian tartósan leszakadtak a társadalomról, többszörösen hátrányos helyzetben, kirekesztettségben élnek, ők mélyszegénynek számítanak.

A szegénységi kockázatok különösen sújtják a gyermekeket és a hátrányos helyzetű térségekben élőket. Az EU statisztikai hivatalának átfogó adatai szerint 2014-ben a magyar gyerekek 35 százaléka, azaz több mint egyharmada él az EU-ban elfogadott átlag szegénységi küszöb alatt. A gyámhatóság a gyermekek 11%-át veszélyeztetettként tartja nyilván, túlnyomó többségét anyagi okok miatt. A hátrányos helyzetű régiókban ez az arány 2-3-szorosa más régiók veszélyeztetettségi arányának.

Ezek az adatok önmagukban is sokkolóak, de még szomorúbb a kép, ha megnézzük a számok mögött megbúvó családokat, gyerekeket és az ő életüket.

"A hátrányos helyzetű kistérségek közös jellemzője, hogy szinte egyik napról a másikra eltűnt az ipar, és megszűnt a szervezett keretek között történő mezőgazdasági termelés is" - mondja Tibori Tímea az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének senior kutatója. "Aki tehette, elvándorolt, a települések elöregedtek, sok a munkanélküli felnőtt, és ezzel bevétel nélküli családok maradnak hátra. Ez pedig előre vetíti a gyerekek hátrányos helyzetét, ennek tartóssá válását."

A hátrányos helyzetű családok mindössze néhány tízezer forintból gazdálkodnak havonta. Ők általában minden bevételüket alapvető szükségleteik fedezésére, a gyerekek nevelésére fordítják. Komoly nehézséget jelent számukra az élelem, a ruházat, a megfelelő lakhatási feltételek biztosítása a gyermeknek. Ezek a fiatalok komoly nélkülözésben, ingerszegény környezetben nőnek fel, számukra az iskola nem csupán a tanulás helyszínét jelenti, hanem egy olyan helyet, ahol fedél van a fejük felett, ahol meleg van, ahol főtt ételt kapnak, és ahol a tanulás befejezése után lehetőség nyílik a közös programokon - felzárkóztatás, képesség- és készségfejlesztés, sport - való részvételre, szórakozásra is.

"A rossz egészségi állapot, a tanulási-, magatartási- és beilleszkedési zavarok, az iskolai lemorzsolódás mind megnehezítik ezen gyerekek számára a későbbi társadalmi beilleszkedést. Olyan hátránnyal indulnak az életben, amit valószínűleg soha nem fognak tudni leküzdeni. Hiszen az iskolai kimaradások, lemorzsolódás, rossz tanulmányi eredmény miatt borítékolni lehet a későbbi szakma, korszerű tudás hiányát, ami máris előre vetíti a munkanélküli létet" - mondja Tibori Tímea.

A K&H idén szeptemberben hirdette meg a K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelyben a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségben élők - elsősorban a gyerekek - számára nyújt segítséget a K&H eddigi négy kiemelt támogatási területén - a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén. A program keretében a Pénzintézet kiemelten támogatja a leghátrányosabb helyzetű kistérségek egészségügyi intézményeit, hozzájárul a térségek nevelési és oktatási intézményeinek sportszerekkel való jobb ellátottságához, hátrányos helyzetű fiatalokat visz különböző színházi, komolyzenei programokra és segíti a térségben élő fiatalok pénzügyi tudatosságának növelését.

"A K&H a hátrányos helyzetűekért program nem más, mint egy hosszú távú befektetés az emberi erőforrásokba. Hiszen Magyarország jövőbeni gazdasági és társadalmi fejlődése azon múlik, hogy a most felnövekvő generáció felnőttként mennyire lesz boldog, egészséges, képzett, egyszóval mennyire tud teljes életet élni" - mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. "A K&H Csoport célja, hogy felelős vállalatként, okos döntésekkel legyen jelen az őt körülvevő gazdasági, társadalmi és természeti környezetben, és ezzel hozzájáruljon a jelen és jövő társadalma számára a teljes élet megteremtéséhez. Bízunk benne, hogy a teljes élet lehetősége mellett ezeknek a fiataloknak élményeket, célokat is adhatunk a program révén."

Ezek a gyerekek az élet számos területén tapasztalják a hiányosságokat, a szűkösséget. Nagy segítség számukra, ha - mindössze átmeneti jelleggel is - de egy-egy területen csökkenhet hiányérzetük. Egy színházi vagy komolyzenei előadás, egy kirándulás a fővárosba, vagy a közeli nagyvárosba mind-mind életre szóló élményt jelentek nekik, és egyúttal megmutatják a továbblépés lehetőségét is.
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.34 másodperc - 53 lekérdezés
14,386,556 egyedi látogató