Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
Reklám -

Hallgatók száma: 3

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
9:00: Movie and Music - film és zene (filmajánló műsor)
10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Emberi sorsok - Tóth Andrea riportműsora
14:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
21:00: Movie and Music - film és zene (filmajánló műsor)
22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 5
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8393869

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. június 20. szerda, Rafael napja van
(az év 25. hete és 171. napja)Holnap Alajos, Leila napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


Meleg ételhez jutnak a Hajdúszoboszlói gyerekek

Szociális ügy2015-ben Hajdúböszörmény Város Önkormányzata sikerrel pályázott a nyári szociális gyermekétkeztetéssel kapcsolatban.

Az ingyenes, napi, egyszeri meleg ételt az általános iskolás rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek vehetik igénybe. Az étkeztetés 43 munkanapon keresztül 2015. június 22-től 2015. augusztus 19-ig lesz biztosítva, különböző helyszíneken.
Helyszínek:
  • Bodaszőlő, Zeleméry László Általános Iskola ebédlője (helyben fogyasztás).
  • Hajdúböszörményi Kincskereső Óvoda ebédlője (2015. 07. 10.-éig helyben fogyasztás, 2015. 07. 13.-a után pedig egyszer használatos dobozban kiadagolva vehető át).
  • Szociális Szolgáltatási Központ épületében található ebédlőben a II. Rákóczi Ferenc u. 42. szám alatt (helyben fogyasztás).
  • Hajdúvidi általános iskola ebédlője (helyben fogyasztás).
  • Nagy Bocskai szőlőskert II. dűlő elején (egyszer használatos dobozokban kiadagolva vehető át)
  • Pródon a Tanyagondnoki szolgálat szállítja ki (egyszer használatos dobozokban kiadagolva vehető át).

Kapott támogatás összege: 11.541.200.-

Gyermekek száma: 610 fő

Étkeztetési napok száma: 43

Elvi étkeztetési napok száma: 26230

Az étkeztetésben részt vevő gyermekek részére a Szociális Szolgáltatási Központ Gyermekjóléti Szolgálatának munkatársai - önkéntesek bevonásával - biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését. A fenti vállalás teljesítésében mintegy 10-15 fő családgondozó és önkéntes vesz részt. A tervezett tevékenységek sokrétűek, így valamennyi gyermek talál érdeklődésének megfelelő foglalkozást. Figyelembe véve, hogy az étkeztetéshez kapcsolódó szabadidős programokról van szó, a szolgáltatást 11:00 - 14:00 óra között biztosítjuk.
A szabadidő hasznos eltöltését irányított játékos tevékenységekkel, művészeti és kézműves - a gyermekek kreativitását fejlesztő - foglalkozásokkal kívánjuk biztosítani. A teljesség igénye nélkül példának okáért gondoljunk itt a rajzolásra, festésre vagy gyöngyfűzésre. Az étkeztetés helyszínéül szolgáló - az önkormányzat tulajdonában álló - intézmények sporttevékenységek végzésére is alkalmasak. Az ehhez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, így a szabadidő eltöltésére irányuló tevékenységek köre tovább bővíthető labda- és szabadtéri játékokkal.

Az Emberi Erőforrások Minisztere pályázatot hirdetett a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 3. melléklet I. 3. pont szerinti gyermekszegénység elleni program keretében nyári gyermekétkeztetés biztosítása támogatására.

A pályázat célja, hogy központi költségvetési forrást biztosítson a települési önkormányzat által 2015. június 16. ás 2015. augusztus 28. napja közti időszakban a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek részére nap egyszeri meleg étkeztetéshez (ebédhez). Támogatás abban az esetben nyújtható, ha az önkormányzat a rászoruló gyermekek ezen időszakban történő étkeztetését legalább 43, legfeljebb 53 munkanapon keresztül biztosítja.

A költségvetési törvény 3. melléklete I. 3. pontja szerint a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését biztosító települési önkormányzatok feladatellátásának támogatása jogcímen a pályázati célra 3000.0 millió forint áll rendelkezésre. A támogatás vissza nem térítendő költségvetési támogatás, mely kizárólag a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére fordítható.

Az igényelhető támogatás egy rászoruló gyermekre jutó összege napi összege 440.- forint.

A vonatkozó időszak alatt az étkeztetést nem kötelező végig ugyanazon gyermekek számára nyújtani. Előfordulhat, hogy a gyermeknek valamilyen oknál fogva (üdülés, táborozás) nem a teljes nyári időszakra van igénye a meleg étkeztetésre. Ilyen esetekben a kieső gyermek helyett a települési önkormányzat másik gyermek számára is biztosíthatja az étkeztetést.

A rosszabb szociális helyzetben lévő települések nagyobb arányú támogatását szolgálja a leghátrányosabb és a hátrányos helyzetű települések megkülönböztetése. A leghátrányosabb helyzetű települések esetében valamennyi rászoruló (rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő) gyermek után igényelhető támogatás önerő nélkül.

A hátrányos helyzetű települések esetében önerő nélkül csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek 55 %-át meg nem haladó mértékben igényelhető támogatás, azon túl az önerőből támogatott gyermekekkel megegyező számú gyermek után.

A fenti két kategóriába nem tartozó települések esetében önerő nélkül csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek 30 %-át meg nem haladó mértékben igényelhet saját forrás nélkül támogatást, azon túl az önerőből támogatott gyermekekkel megegyező számú gyermek után.
Ha a pályázó az általa megpályázottnál kisebb összegű támogatásban részesül, az étkeztetésben részt vevő gyermekek számát csökkentheti az elnyert támogatási összeggel arányosan. Az étkeztetés időtartama és a támogatás egy rászoruló gyermekre jutó napi összege nem csökkenthető.

A pályázat alapját a pályázat benyújtása napján rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek száma képezi, mely Hajdúböszörmény vonatkozásában 2015. május 7. napján 2035 fő. Ebből eredően a nyári gyermekétkeztetésben részesülő kiskorú gyermekek tervezett száma 610 fő. Az étkeztetési napok tervezett száma 43 nap, az étkeztetés tervezett időszaka 2015. június 22. napjától 2015. augusztus 19. napjáig terjedő időszak. Az elvi étkeztetési napok száma így 26230, míg az igényelt támogatási összeg 11.541.200.- forint.

A támogatás kizárólag a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére fordítható, annak legalább 80 %-át az étel előállítására vagy beszerzésére kell fordítani, legfeljebb 20 %-a használható fel a meleg étkezéssel közvetlen kapcsolatban felmerülő szállítási költség fedezésére.


Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.07 másodperc - 53 lekérdezés
17,904,646 egyedi látogató