Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
A nap receptje -

Hallgatók száma: 3

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
8:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
9:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
15:00: 4 ütem - autós magazin
16:00:
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
20:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
21:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 10
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8554516

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. július 16. hétfő, Valter napja van
(az év 29. hete és 197. napja)Holnap Endre, Elek napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


A MEOSZ és a SINOSZ a kormány elé terjesztette a gyógyászati segédeszközök áfájának egységesen 5%-ra csökkentését célzó javaslatát

Mozgássérült

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) közösen a kormány elé terjesztette a támogatott gyógyászati segédeszközök áfájának csökkentésére vonatkozó javaslatát. A MEOSZ és partnerszervezetei a jelenleg már zajló 2019. évi költségvetési tárgyalásokra tekintettel azt kérik: a kormány támogassa, hogy 2019-től valamennyi támogatott gyógyászati segédeszköz áfája 5 %-ra csökkenjen. Javasolják továbbá, hogy az áfacsökkentéssel fennmaradt összeget továbbra is a segédeszköz támogatásban használják fel; a pénzt az állam fordítsa olyan korszerű, támogatott segédeszközökre, amelyek jelentősen megkönnyítenék a fogyatékos emberek önálló életvitelét.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével elkészítette a támogatott gyógyászati segédeszközök áfájának 5 %-ra történő csökkentését célzó javaslatát, melyet támogatóként az Orvostechnikai Szövetség, az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség, a Nemzeti Betegfórum valamint a Hallókészülék Gyártói Képviseletek és Forgalmazók Országos Szövetsége is jegyzett. A MEOSZ a javaslatot egyebek mellett megküldte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek, Varga Mihály pénzügyminiszternek, Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága elnökének, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárnak.

Magyarországon több mint egymillió ember szorul – időszakosan vagy állandóan - gyógyászati segédeszközre a mindennapi élete során, nagyrészük egyszerre többfélét is kénytelen használni. Az érintettek többsége alacsony jövedelmű nyugdíjas vagy valamilyen fogyatékossággal élő személy, így a segédeszközöket terhelő 27 százalékos áfa is jelentős kiadást jelent számukra. A MEOSZ és a partnerszervezetek azt szeretnék elérni, hogy a gyógyszerekhez hasonlóan a támogatott gyógyászati segédeszközök áfája is 5 % legyen.

A MEOSZ és a SINOSZ korábban már kezdeményezte a támogatott gyógyászati segédeszközök áfájának egységesen 5 %-ra történő csökkentését. Ezt követően 2018. január 25-én a MEOSZ központjában egyeztető megbeszélést tartottak, melyen a Miniszterelnöki Kabinetiroda, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, az orvos szakma és a fogyatékossággal élők érdekképviseleti szervezeteinek képviselői mellett a meghatározó gyógyászati segédeszköz érdekképviseletek tisztségviselői is részt vettek. Az egyeztetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a támogatott gyógyászati segédeszközök áfájának egységesen 5%-ra csökkentése hasznos és támogatandó javaslat. A Kormányzat képviselőinek kérésére a Forgalmazók az Egészségért Szövetség és az Orvostechnikai Szövetség kidolgozta szakmai anyagát a támogatott gyógyászati segédeszközök áfacsökkentéséről és annak gazdasági hatásairól, melyet megküldtek a korábbi kormányzati ciklus szakmapolitikai képviselői részére, utóbb pedig Kásler Miklós új emberi erőforrás miniszter részére, valamint az egészségpolitika illetékes vezetői részére is, kérve a javaslat támogatását és a Pénzügyminisztériummal a tárgyban szükséges tárgyalások lefolytatását.

A MEOSZ és a SINOSZ most benyújtott javaslatában úgy véli: a Kormánynak az elmúlt években a gazdasági növekedés érdekében megtett lépései mára lehetővé teszik a jól teljesítő magyar gazdaságban a támogatott gyógyászati segédeszközök áfájának általunk javasolt csökkentését, hozzájárulva ezzel a betegek és fogyatékossággal élő személyek terheinek enyhítéséhez, jobb életminőségük eléréséhez. A hazai gyógyászati segédeszköz támogatási rendszer korrekciójára a javaslat szerint több tekintetben is szükség van. Sajnálatos módon az elmúlt évtizedben nem sikerült megteremteni a gyógyászati segédeszköz rendszerben a tényleges, egyéni szükségleteknek megfelelő támogatást összehangolva a költségvetés tervezésével. Ennek következményeként a gyógyászati segédeszköz területre a tényleges ráfordítás és a költségvetési előirányzat különbözete évről évre kiegészítésre szorult. Ugyanakkor – az elmúlt évtized tapasztalatait tekintve - tényként kezelendő, hogy a gyógyászati segédeszköz rendszer átalakításának egyes elemei többletforrásokat igényelnek.

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia célként fogalmazza meg az egészségben eltöltött évek növelését, a lakosság várható élettartamának emelését, az egészségtudatos magatartás javítását, a területi esélyegyenlőtlenségek csökkentését, a megváltozott munkaképeségűek munkapiaci integrációját, melyhez a gyógyászati segédeszköz támogatási rend korrekciója elengedhetetlen. A MEOSZ és a SINOSZ úgy véli, hogy javaslatuk hozzájárul ezen stratégiai célok megvalósításához.

A MEOSZ és a SINOSZ által javasolt intézkedés várhatóan 2 milliárd forinttal csökkentené az idősek, a betegek és a fogyatékossággal élő személyek munkapiaci kiadásait, mivel ennyivel kevesebb általános forgalmi adót fizetnének a támogatott gyógyászati segédeszközre szorulók. Ez a 2 milliárd forint ugyan csökkentené a költségvetés bevételeit, ugyanakkor csökkenne 10 milliárd forinttal a költségvetés által fizetendő gyógyászati segédeszköz támogatás összege. Rendkívül fontos az is, hogy az áfa-csökkentéssel fennmaradt összeget továbbra is a segédeszköz támogatásban használják fel; azt a gyógyászati segédeszköz ellátás korszerűsítésére, fejlesztésére fordítsák, mint például új eszközök támogatási rendszerébe történő felvételére, szolgáltatások és termékminőség javítására.

A MEOSZ és partnerszervezetei arra kérik az ügyben érintetteket, hogy a javaslatukban kifejtettek alapján támogassák, hogy a 2019. évi költségvetésben megvalósuljon a támogatott gyógyászati segédeszközök áfájának egységesen 5%-ra történő csökkentése. Mivel a kormány részéről korábban már volt példa arra, hogy egyes gyógyászati segédeszközök áfáját 5 százalékra csökkentette, így a MEOSZ és a partnerszervezetek bíznak egy hasonló pozitív hozzáállásban a 2019. évi költségvetés tervezése során.

Forrás: MEOSZ
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.06 másodperc - 53 lekérdezés
18,093,977 egyedi látogató