Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
41
hallgató

2021-től megszűnik a kereseti korlát

- 2021. január 3. 11:47 - 471 megtekintés

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását ösztönzi az a törvény módosítás, amely hatályon kívül helyezi az ellátás melletti kereseti korlátra vonatkozó rendelkezéseket.

Ezzel mind a rokkantsági, mind a rehabilitációs ellátás folyósítása mellett, kereseti korlát nélkül végezhető keresőtevékenység, azaz az ellátás megmarad függetlenül attól, hogy mennyi a havi kereset összege.

Ezért 2021.január 1-től már nem kell bejelenteni a rehabilitációs hatóságnak, ha valaki a rokkantsági, vagy a rehabilitációs ellátás mellett olyan munkát vállalt, és ezzel olyan keresetre tesz szert, amely meghaladja az eddig érvényben volt kereseti összeghatárt.

A kereseti korlát eltörlése segítheti a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását, és csökkenti az ügyfelekre, munkáltatókra háruló adminisztratív terheket.

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény módosításának fontos célja a köznevelésből, felsőoktatásból kikerülő sajátos nevelési igényű, illetve fogyatékossággal élő fiatalok munkába állásának segítése.

Azok a munkáltatók, akik rehabilitációs hozzájárulást fizetnek, mert az átlaglétszámukhoz viszonyítva nem alkalmaznak elegendő létszámban megváltozott munkaképességű személyt – azaz nem teljesítik a törvény szerinti kötelező 5 %-os foglalkoztatási szintet – 2021. januártól olyan munkavállalókat is beszámíthatnak a kötelező foglalkoztatási szintbe, akik

  • a tanulmányok idején szerzett szakvélemény alapján sajátos nevelési igényű, illetve fogyatékos személynek minősülő fiatalok, a 23. életévük betöltéséig,
  • rehabilitációs mentorok, aki legalább napi 4 órában mentori tevékenységet látnak el, és személyes tanácsadással segítik a munkahelyi beilleszkedést, az egyén munkavégzését, a munkahely megőrzését.

A rehabilitációs hozzájárulási fizetési kötelezettség szempontjából, a kötelező 5 %-os foglalkoztatási szint számításakor ezt a személyi kört is figyelembe lehet venni a megváltozott munkaképességű személyekhez hasonlóan.

Szabályozásra került az is, hogy amennyiben a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülőnek az ellátás folyósítása alatt csecsemőgondozási díjat, gyermekgondozási díjat vagy örökbefogadói díjat állapítanak meg, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai ne kerüljenek megszüntetésre.

Jogszabály: Magyar Közlöny 2020. évi 285. száma
2020 évi CLXXI. törvény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény foglalkoztatás bővítését célzó, a Gazdaságvédelmi Akciótervvel összhangban megvalósuló módosításáról

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com