Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Katan - Gy*r* dal
50
hallgató

Korona vírus: reagáltak a látássérültekkel foglalkozó intézmények is – vakügyi körkép

- 2020. március 12. 11:20 - 990 megtekintés

A március 11-én kihirdetett vészhelyzetre gyakorlatilag a kihirdetés előtt reagált a legtöbb látássérültekkel foglalkozó szervezet, intézmény.

Az MVGYOSZ. a vészhelyzet kihirdetése előtt közölte, hogy szolgáltatásait online módon biztosítja ügyfeleinek, így a segédeszköz bolt látogatása helyett a postai úton történő rendelést javasolja, valamint a Braille-könyvtári szolgáltatásokat is ilyen módon biztosítja a tagoknak. A hangoskönyvtár online verziója, valamint a távoli segítő szolgáltatása (Távszem) is zavartalanul üzemel.

A VGYKE a vészhelyzet kihirdetését követően március 12-től szünetelteti személyes ügyfélszolgálatát, azonban a megszokott ügyfélfogadási időben náluk is zajlik a munkavégzés telefonon, online módon. A szervezet Láthatár Segédeszköz boltja sem fogad személyesen vásárlókat, online rendeléseket azonban teljesítenek. A március 31-ig elrendelt szünet érinti az egyesület egyéb közösségi programjait és masszázs szolgáltatását is.

A Hermina Egyesület a vészhelyzet kihirdetése előtt levélben kérte tagjait, hogy a Korona vírusra és a tavaszi influenza járványra való tekintettel csak szükséges esetben keressék fel személyesen ügyfélszolgálatukat, de teljes tilalmi korlátozást nem eszközöltek. Telefonon, e-mail-ben teljes munkaidőben várják az érdeklődőket, tagjaikat.

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete is arról tájékoztatott minket, hogy korlátozásokat vezetnek be.
Az egyesület személyes ügyfélfogadása 2020. március 13-án péntektől a vészhelyzet visszavonásáig szünetel. A telefonos és elektronikus megkereséseket
Tagjaiktól az alábbi elérhetőségeken tudják fogadni:
Mobil: 06 30 499 5848
E-mail: latasserultek@gmail.com
(A vezetékes telefonon beérkező hívásokat ebben az időszakban nem áll módjukban fogadni)
Az erre az időre meghirdetett programok, fogadóórák elmaradnak, vagy egy későbbi időpontban lesznek megtartva:

  • március 14. Hajdúszoboszló farsang és nőnapi ünnepség
  • március 17 Hosszúpályi segédeszköz bemutató
  • március 21 kirándulás Zsákára
  • március 18. Hajdúsámson fogadóóra
  • március 19. Berettyóújfalu fogadóóra
  • március 26. Hajdúhadház fogadóóra

A Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesülete több rendezvénye is elmarad.

Kifejezetten a Korona vírusra hivatkozva még március 10-én küldte ki tájékoztatóját a Székesfehérvári Lions Club, mely szerint az április 4-edikére hirdetett Vakok és
Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozója (VAGYOK.) szintén elmarad. Koronavírus miatti ajánlás – LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége

A Vakok Intézete (VÁI), amely a 16 év feletti, látássérült személyek nappali ellátását, komplex rehabilitációját, ápolását, gondozását, a munkaerő-piaci integrációjának elősegítését biztosítja. A bentlakásos intézmény március 9-től rendelt el látogatási tilalmat.
dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó
és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt március 8-án rendelte el a látogatási tilalmat, amely érinti a VÁI-t is kötelező jelleggel.
Az országos tisztifőorvos indoklásában kifejtette, hogy az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az
idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos,
esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének
védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.
A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. A különösen méltányolandó
esetekről minden esetben Böhm László vezető ápoló (elérhetősége: +36-30/4955208) dönt. Ilyen esetben a VÁI megfelelő védőöltözetet biztosít a látogatóknak.
Küldeményeket, csomagokat a telephelyek portáin lehet leadni, amit munkatársaink eljuttatnak az érintetthez.
A portán elhelyezett kézfertőtlenítő használata minden az épületbe belépő személy számára kötelező!

A Vakok Általános Iskolája és Budapesti Gyengénlátók Általános Iskolája, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Kettesy) honlapján korlátozó információk nem olvashatóak.
A Klebelsberg Központ MTI-nek eljuttatott közleménye szerint: „A Klebelsberg Központ az elmúlt hetekben folyamatosan tájékoztatta a tankerületi központokat, és rajtuk keresztül az iskolákat a koronavírus megelőzésével kapcsolatos feladatokról. Figyelemmel kísérjük, hogy az iskolákban legyen megfelelő mennyiségű kézmosó, valamint fertőtlenítő szer, ezek beszerzése és pótlása prioritást élvez. Kértük azt is, hogy mindenki, aki a fertőzés következtében hatósági intézkedéssel érintett területről érkezik haza, maradjon otthon két hétig, akár pedagógusról, akár gyermekről van szó.”

Az EMMI március 11-én kiadott közleményében tudatta: Újabb levélben tájékoztatta ma reggel a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal a tankerületeket, az iskolákat és az iskolába járó gyerekek szüleit a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedésekről, a megelőzés lehetőségeiről.
Ebben kérték az intézmények vezetőit, hogy minden iskolai programot, március 15-ei és más ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, osztálykirándulást – beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az ERASMUS és ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is – mondjanak le a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi programot is határozatlan ideig fel kell függeszteni.
Újra felhívták az intézmények vezetőinek figyelmét a rendszeres fertőtlenítés és takarítás, valamint a kézmosószerek és kézfertőtlenítő szerek folyamatos biztosításának fontosságára, továbbá arra, hogy a kézfertőtlenítő szerek elhelyezésekor ügyeljenek arra is, hogy ne csak a pedagógusok, hanem a diákok is hozzáférhessenek ezekhez.
A korábban már megküldött levelekben foglaltakat megerősítve a tájékoztató részletes információval szolgál a diákoknak, a szülőknek és az intézmények pedagógusainak is arról, hogy mi a teendő, ha valaki bármilyen módon kapcsolatba került fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodása során. Arról nincs információnk, hogy a fenti két látássérülteket oktató intézmény milyen intézkedéseket rendelt el. Az biztos, hogy március 11-én éjjel megjelent rendeletben a kormány megtiltotta, hogy az iskolák igazgatói rendkívüli szünetet rendeljenek el. A Vakok Iskolájában iskolarádión keresztül tartják meg a márc. 15-ödikei megemlékezést.
Facebook bejegyzése az iskolának

A Vakok Iskolájában lévő patináns Nádor Terem külső rendezvényeknek is helyet ad. Facebook oldaluk tájékoztatása szerint március 11-én korlátozásokat vezettek be, de az előadásokat ezen korlátozásokra való tekintettel megtartják. „Mivel egészségügyi vészhelyzet miatt minden 100 főnél nagyobb rendezvény megtartása tilos a nádor terem nézőterét maximum 60 főre korlátozzuk a tilalom feloldásáig!”

A 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvények tilalmát figyelembe véve a Vakrepülés Színtársulat darabjainak helyszínt adó Zuglói Civilházzal egyeztetve úgy döntött, hogy a március 27-re hirdetett előadását a szabályozások figyelembe vételével megtartja; az előadások befogadó képessége bőven 100 fő alatt van. Amennyiben idő közben a tilalom mértéke „szigorodik”, természetesen ennek függvényében változik a program.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 3 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 2. csütörtök, Zsigmond napja van.
Ma van a(z) Esélyegyenlőség napja.
Az év 18. hete és 123. napja.
Holnap Timea, Irma napja lesz.

926. A magyar had egy része Szent-Gallenben volt, mely táborozást és a Magyarok jellemét, szokásait és erkölcseit igen tanulságosan ismerteti Ekkehard a szent galleni bencés monostornak a X. században élt történet írója.


1523. II. Lajos király Budán kelt rendeletében eltiltotta Luther Márton könyveinek adás-vevését és olvasását.


Hajnal Anna: Májusnak első napjain

"A kútkávára süt a nap,
a cseppek gyöngyként hullanak,
himbál a vödör láncain - -
májusnak első napjain.

Az eltört köcsögön madár
kék füvön körbe-körbe jár,
új hajtást hajt rozmaring
májusnak első napjain..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com