Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 90 - Zenék a 90-es évekb*l
66
hallgató

Meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma

- 2020. április 7. 17:40 - 641 megtekintés

Kiss Róbert elmondta: készletfelméréseik alapján, kedden kilenc kórházba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, köztük sebészeti és speciális orvosi maszkokat, védőruhát, arcvédő pajzsokat, védőszemüvegeket.

Közölte: a hatósági házi karanténban lévők negyede Budapesten és Pest megyében van.
Ismertette: jelentős forrásokat különített el a kormány a járvány elleni védekezésre, a védekezési alapba 663 milliárd forint értékű kezdő pénzügyi keretet különítettek el, emellett létrejött az Európai Unióból érkező járvány elleni támogatások alapja is.

A kórházparancsnokok továbbra is ellátják a kijelölt 108 kórházban feladataikat. Készletfelméréseik alapján, kedden kilenc kórházba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, köztük sebészeti és speciális orvosi maszkokat, védőruhát, arcvédő pajzsokat, védőszemüvegeket. A kiszállításban a Waberers logisztikai vállalat nyújt segítséget – ismertette.

Beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténokra vonatkozó szabályok betartását 122 268 alkalommal ellenőrizték. Emelkedett e szabályok megsértőinek száma: eddig 499 feljelentést tettek, 389 emberre róttak ki helyszíni bírságot, 65-öt pedig figyelmeztettek.

Az üzletek korlátozott nyitvatartásának szabályait megszegőkkel szemben eddig 67 szabálysértési feljelentést tettek, 32 helyszíni bírságot szabtak ki, 51 esetben pedig figyelmeztetést alkalmaztak.

A román-magyar határnál feltorlódott, Nyugat-Európába tartó román vendégmunkásokkal kapcsolatban azt mondta: a román és a magyar rendőri vezetés egyeztetése nyomán időkorláttal este 21 és 24 óra között beléphetnek a román vendégmunkások Magyarország területére, de ennek feltétele egy egészségügyi vizsgálat, valamint az, hogy a román állampolgárok hitelt érdemlően tudják igazolni, hogy a célország fogadja őket.

A határforgalomról szólva azt mondta, a belépő teherforgalomban Röszkénél kell kisebb várakozási idővel számolni.

Kiss Róbert ismertette azt is: 166-ra emelkedett a járvánnyal összefüggésben elkövetett bűncselekmények száma, ebből 38 csalás, 11 járványügyi szabályszegés, 21 közveszéllyel fenyegetés, és 44 esetben rendeltek el nyomozást rémhírterjesztés miatt. Eddig 39 gyanúsítottat hallgattak ki.

Megemlítette: legutóbb egy harmincas éveiben járó budapesti párt fogtak el, mert szájmaszkokat kínáltak az interneten, de csak eltették a vételárat, terméket nem küldtek. Tízmilliókkal károsítottak meg magánszemélyeket, orvosokat és gyógyszertárakat.

Arra a kérdésre, amely szerint külföldi sajtóhírek szerint Nyugat-Európában leköpik a rendőröket, hogy megfertőzzék őket, Kiss Róbert azt mondta: ilyesmi Magyarországon nem történt, a magyar rendőrség társadalmi megbecsülése jó. Hozzátette: a magyarok igénylik a közterületeken a rendőri jelenlétet, ezzel is igyekeznek megfelelő szinten tartani az emberek biztonságérzetét.

Szintén kérdésre válaszolva közölte: a kijárási korlátozások bevezetése óta több mint 5000 emberrel szemben intézkedtek, ebből 3587-et figyelmeztetésben részesítettek, 701 helyszíni bírságot szabtak ki és 843 feljelentést tettek. Az adatok alapján a szabályszegéseket zömmel a fővárosban követik el. Budapesten csak hétfőn 273 embert figyelmeztettek, 11-re szabtak ki helyszíni bírságot, és 21 feljelentést tettek.

A hamis hírek bejelentési lehetőségeit firtató kérdésre Kiss Róbert azt mondta: a rendőrség honlapján is megtalálható erre az űrlap, de a 112-es segélyhívón és e-mailben is lehet jelezni az ilyen eseteket. Azt kérte, hogy ha e-mailben teszi ezt valaki, akkor az álhír linkjét is másolják be az a levélbe.

Kérdésre válaszolva megerősítette: a védelmi feladatok ellátására és az általános rendőri feladatok elvégzésére a magyar rendőrségnek megvan a megfelelő létszáma.

Felidézte: 58 szállodát jelöltek ki arra a célra, hogy a védekezésben segítő egészségügyi dolgozókat helyezzenek el bennük. Megköszönte, hogy nagyon sok szálloda maga ajánlotta fel ezt a lehetőséget.
Kérdésre elmondta: bár díjmentessé tette a kormány a várakozást az utakon, ez nem jelenti azt, hogy lehetne tilosban parkolni – ez közlekedési szabályszegés, amellyel szemben továbbra is fellépnek.

 

Forrás: MTI 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com