Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A tudomány mai állása - Strasszer Andrea m*sora
63
hallgató

Együtt a jövőnkért online – A digitális oktatás és az érettségik tapasztalatai

- 2020. május 14. 9:11 - 795 megtekintés

A koronavírus-járványra tekintettel az Együtt a jövőnkért című, látássérült diákok oktatásával kapcsolatos találkozókat is áthelyezték a virtuális térbe. A téma ezúttal a digitális munkarend és az érettségi vizsgák tapasztalatai a látássérült diákok szemszögéből.

Mindenkit váratlanul ért a koronavírus-járvány okán elrendelt veszélyhelyzet és az online munkaformákra való kényszerű átállás. Az elmúlt években már közhellyé vált, hogy túlon-túl függünk a gépektől, a technikától, túl sok időt töltünk online. És hirtelen fordult a kocka: egyszerre kötelezettség lett a digitális munkamód, az online platformok napi szintű használata a munka és a tanulás során egyaránt.

Hogyan tudtunk alkalmazkodni ehhez a fordulathoz? A technika hogyan alkalmazkodik hozzánk? Milyen platformok alkalmasak a látássérült diákok online tanítására / tanulására? Milyen problémák és milyen megoldások vetődtek fel ezzel kapcsolatban? Hogyan készültek fel a vak és gyengénlátó diákok az érettségire? Milyen helyzeteket produkált az idei rendkívüli írásbeli érettségi vizsgák lebonyolítása? Milyen kérdések, aggodalmak merülnek fel az érintettekben a látássérült diákok szóbeli érettségijével kapcsolatban?

Többek között ezekről a témákról lesz szó a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége következő Együtt a jövőnkért találkozóján, melyet az oktatáshoz hasonlóan, online formában tartanak meg.

A fent említett kérdések megvitatására, a tapasztalatok megosztására várnak diákokat, szülőket és szakembereket a szervezők.

Az Együtt a jövőnkért rendhagyó, online alkalmára a Google Meet nevű videókonferenciák lebonyolítására kialakított felületen fog sor kerülni. A belépéshez egy linket küldenek a regisztrált résztvevőknek a találkozó előtt egy nappal. Így nagyon FONTOS!, hogy csak azok fognak tudni csatlakozni, akik előzetesen jelentkeztek az eseményre.

Az Együtt a jövőnkért online találkozó időpontja: 2020. május 28.(csütörtök) 16:00-18:00

A beszélgetéshez a kezdést követően bármikor lehet csatlakozni.

Jelentkezni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet:

https://forms.gle/ZEoWC3sQyqvwihAS8

 

A jelentkezés során mindenképpen add meg e-mailcímed, mivel a belépési linket oda fogjuk megküldeni! Kérjük továbbá, hogy amennyiben kérdésed, hozzászólásod van, azt is jelezd a jelentkezés során, hogy szakembereink a válaszadásra felkészülhessenek, illetve hogy a beszélgetés moderátora meg tudjon szólítani.

Néhány fontos tudnivaló a Google Meet használatához:

– a Google Meet felület használatához a Google Chrome böngészőt javasoljuk. Így minden információ magyarul fog megjelenni.

– Okostelefonon is lehetséges a csatlakozás. Ebben az esetben telepíteni kell a Meet alkalmazást, ami a beszélgetés linkjére kattintva automatikusan megtörténik. Az alkalmazásban több felirat angol nyelvű, a beszélgetéshez való csatlakozáshoz a „Join” gombra kell kattintani.

– A képernyőolvasó szoftvert használó résztvevőknek javasoljuk, hogy fülhallgatóval kapcsolódjanak az eseményhez, így a képernyőolvasó nem hallatszik bele a beszélgetésbe.

 

 

(Puskás Anett

ifjúsági referens)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com