Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gépház - Informatikai magazin
29
hallgató

Vöröskeresztes tábor Balatonfenyvesen, mozgássérült gyerekeknek

- 2024. augusztus 5. 8:53 - 101 megtekintés

Mozgáskorlátozott, fogyatékkal élő, és szociálisan rászoruló gyermekek részére szervez minden évben nyári tábort a Magyar Vöröskereszt.

Bács-Kiskun vármegye példaértékűen kiveszi a részét a táboroztatásból, ugyanis nagy létszámú, sokféle betegségben szenvedő csoportot üdültet immár 43. éve. Idén több mint 80 gyermek vette ki részét Balatonfenyvesen a július 5-e és 12-e közötti táborozásból, köztük kiskőrösi, bajai és kalocsai résztvevőkkel. A tábori élményeket Szeitzné Nyírő Csilla a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezete vezetője osztotta meg munkatársunkkal.
A múlt héten táboroztak Balatonfenyvesen a Bács-Kiskun vármegyei gyerekek, a Magyar Vöröskereszt gyerektáborában. A több mint négy évtizede sikeresen megtartott programsorozat fő célja, hogy miközben a sérült, mozgáskorlátozott gyermeket feledhetetlen élményekhez juttatják, az őket nevelő családoknak is legyen lehetőségük egy kis kikapcsolódásra.
43 éve kizárólag mozgássérült, csupa kerekesszékes, illetve bármilyen mozgássérüléssel élő gyermek számára szerveztük meg ezt a tábort, túl azon hogy ők is nagyon jól érezzék magukat, egy kicsit azért is, hogy a szülőket mentesítsük ez a teher alól, hiszen az egészséges gyermekeket nevelő szülők nem is gondolnák, hogy ez mekkora többletterhet jelent számukra – mondja a tábor szervezője.

„ Az évek alatt egy picit átalakult már a résztvevő gyermekek köre, hiszen nemcsak mozgás sérült, hanem bármilyen hátrányban lévő gyermeket tudunk táboroztatni, így akár szociális nehézségben élő, nehéz helyzetben lévő gyermekeket is tudunk a csapatunkba szólítani”– mondja a szervező, hozzátéve, a kalocsai kísérők munkaközösségét már évek óta Domokos Julianna és Tóth Erikaerősíti.
A kalocsai csoport mindig külön hangsúlyt fektet arra, hogy minél több színes programmal tudják kiegészíteni a heti kínálatot.

„ Az alap, hogy fürödni tudunk. A tábor nagyon nagy területen fekszik, amihez saját focipálya, sőt, saját strand is tartozik. Ez nekünk óriási könnyebbség, hiszen azonnal strandon csak mi vagyunk, az egész ezeké a gyerekeké, így tudunk tábori olimpiát, vízi olimpiát rendezni, jelmez bált, „Ki mit tud?”-ot tartani”– nyilatkozta a vezető, aki hozzátette: a fürdésen kívül minden napra jut valamilyen plusz program, még hajókirándulás is belefért, úgyhogy nagyon gazdag és színes ez az egy hét, amelynek programja támogatások, anyagi felajánlások segítségével valósult meg.

„ Nagyon büszkék vagyunk rá, és én visszajelzések alapján mindig azt látom, hogy rendkívül jól érzik magukat ezek a gyerekek, és mindig jönni akarnak már a következő évben is. A szülőktől, védőnőktől tudjuk, hogy olyan gyermekek is jól érzik itt magukat, akik eddig még sehova sem szerettek volna több napra elmenni, többször ott aludni, mert kicsit félénkek, visszahúzódóak”– zárta gondolatait Szeitzné Nyírő Csilla.
A lelkes, önzetlen önkéntesek szeretettel, figyelemmel és gondoskodással vigyáznak a csoport tagjaira. A bőséges program nyomán ezúttal is tartalmasan telt el az egy hét a résztvevők számára. Így érthető, hogy a Magyar Vöröskereszten belül ez az egyetlen tábor, amely ilyen hosszú ideje sikeresen fönn tudott maradni.
forrás: kalohirek.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


öt * 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. szeptember 1. vasárnap, Egyed, Egon napja van.
Ma van a(z) A második világháború világnapja.
Az év 35. hete és 245. napja.
Holnap Rebeka, Dorina napja lesz.

1367. A pécsi egyetem alapítása. Nagy Lajost Prága, Krakkó és Bécs példája arra serkentette, hogy a veszprémi egyetem hanyatlása miatt Pécs városa részére kérje a pápától a tudományegyetem létesítésének engedélyezését.


1939. A rádió-előfizetők száma Magyarországon 468.000.


Haja,
haja, hé!
Megnyílott az ELSŐ BÉ!
Vackor hátán
iskolatáska,
apró lépteit szaporázza,
szeme előtt nagy fehér tábla:
KÖKÖRCSIN UTCA
-olvassa Vackor.
Eredj,
fiam, az iskolába!

Megy,
megy,
megy az apró,
megy a bolyhos,
lompos,
loncsos
és bozontos,
piszén pisze kölyökmackó..."

Időjárás

2024-09-01, 12:18
Overcast
NE
Előjelzés
33°C
2.1 m/s
Apparent: 28°C
Nyomás: 1018 mb
Páratartalom: 33%
Szél: 2.1 m/s NE
Széllökések: 6.3 m/s
UV-Index: 0
Precip.: 0mm /0% / Rain
Napfelkelte: 06:03
 

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com