Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Herczeg Flóra - Kézen fogsz és hazavezetsz
61
hallgató

Magyarország rendezett először ifjúsági csörgőlabda világbajnokságot

- 2017. július 19. 13:46 - 1534 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében 2017. június 30. és július 8. között Budaörsön rendezték az IBSA U19 Csörgőlabda Világbajnokságot. A sportág történetében soha nem rendeztek még ifjúsági világbajnokságot, elsőként Magyarország nyerte el a rendezés jogát.

Egy héten keresztül 11 ország férfi és női csapata mérkőzött meg a világbajnoki címekért, közel 100 fiatal versenyző képviselte hazáját az eseményen.
A férfiaknál 10 csapat küzdött a világbajnoki címért, amelyet végül az Egyesült Államok csapata szerzett meg, a második helyen pedig a brazil csapat végzett. Nagy örömünkre a magyar férfi válogatott a bronzmérkőzésig jutott, ahol az orosz csapat ellen, szoros küzdelemben, végül sajnos 7-6 arányban kikapott, így az orosz csapat vihette haza a világbajnoki bronzérmet, a magyarok negyedikek lettek.

A nőknél Ausztrália csapata végzett az élen, az ezüstérmet Oroszország, a bronzérmet Brazília nyerte el. A magyar csapat a 8. helyen végzett Németország, az Egyesült Államok, Izrael és Dél-Korea mögött.

Kari Räsänen, az International Blind Sports Federation (IBSA) Csörgőlabda Bizottságának elnöke végig jelen volt az eseményen és elismeréssel nyilatkozott a szervezésről:

A pályázatírástól kezdve figyelemmel kísértem a magyar szövetségek munkáját. Szeretnék köszönetet mondani, hiszen jóval túlteljesítették az elvárásokat, felnőtt szintű világbajnoki színvonalat és légkört teremtettek. A szervezők figyelmessége a szálláson, a közlekedésen és az önkéntesek bevonásán is meglátszott. Amikor ilyen lelkes és profi csapatokat látok dolgozni, megerősít abban a hitemben, hogy a csörgőlabda sportág előtt rengeteg fejlődési lehetőség és nagyszerű jövő áll. Az IBSA célja, hogy a jövőben kétévente rendezze meg az ifjúsági világversenyt, bízom benne, hogy még visszatérhetünk Magyarországra!

Szappanos István, a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottságának elnöke értékelése szerint a fiúk a vártnál jobban teljesítettek.

Bravúros mérkőzéseket játszottak és méltó ellenfelei voltak a világ legjobbjainak. A szakmai edzők munkájának köszönhetően jó irányban haladunk: nemzetközi mezőnyben is helytállni képes csörgőlabda csapatokat küldünk a világversenyekre. A magyar női csapat szinte a semmiből állt össze, de kezdőként a lányok is megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, van bennük fejlődési potenciál.
Mindkét csapat küzdeni akarása példaértékű volt és egyaránt nagy szeretetet kaptak a hazai közönségtől. A fiúk a jövő évi B csoportos Európa-bajnokságra már esélyesként akarnak utazni Lengyelországba. Célunk, hogy a B csoportból feljussunk az A csoportba, majd 2020-ban, a paralimpián Tokióban legyen magyar csörgőlabda csapat.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar parasport ismét bebizonyította, hogy ha lehetőséget kap, kiváló csapatmunkával és még több lelkesedéssel nem pusztán megoldja a feladatot, de még felül is múlja az elvárásokat.

Folytatjuk a két éve megkezdett munkát, hiszen célunk, hogy minél több kiemelt fogyatékos sport világeseménynek adjunk otthont. Büszkeséggel tölt el, hogy több mint egy hetes világbajnokságot szerveztünk. Hiszek benne, hogy a mostanihoz hasonló példamutató együttműködésben kell a parasport eseményeket szervezni, integráltan az épek sportszövetségeivel, önkormányzatokkal és a nemzetközi szervezetekkel.

Köszönöm a szervezőbizottság és az önkéntesek munkáját! Gratulálok a magyar sportolóknak, felkészítőiknek a helytálláshoz és a biztató eredményeikhez! A hazai rendezésű versenyen való szereplés óriási lendületet ad minden sportolónak, itt az ideje, hogy a magyar para-csapatsportokra is figyeljünk, és azokban is felzárkózzunk.


A Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös közleménye

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* egy = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com