Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


US fever show - listavezet* dalok Amerikából
46
hallgató

Rákos betegeken segítettek a bajszos pilóták

- 2017. december 4. 8:51 - 1158 megtekintés

Bajuszt növesztettek a kecskeméti repülőbázis pilótái. A Movember kezdeményezéshez kapcsolódva jótékonysági gyűjtést is szerveztek, a befolyt összeget november 30-án adták át a Bács-Kiskun Megyében a Rák Ellen Alapítvány kurátorának.

Elég sok bajszos pilóta tűnt fel novemberben a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Köztük a parancsnok, Ugrik Csaba dandártábornok és helyettese, Fekete Tamás ezredes is, de rajtuk kívül még jó páran vállalták, hogy az esetleges bajtársi-hitvesi cikizések ellenére bajuszt, illetve szakállt növesztenek.

Oláh Dániel főhadnagyé volt az ötlet, hogy a hajózók is csatlakozzanak a nemzetközi Movember kezdeményezéshez, amely a prosztatarák veszélyeire és a férfiak szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételének fontosságára hívja fel a figyelmet. Ugrik Csaba dandártábornok bevallotta: nem tartja a bajuszt egy kényelmes viseletnek, de a nemes cél érdekében ennyit ki lehet bírni. Ráadásul a figyelemfelkeltésnek eredménye is volt, sokan megkérdezték ugyanis tőle, hogy mire föl ez az új stílus. A kérdésre pedig el tudta magyarázni, hogy miért is álltak az ügy mellé.

A pilótatársak azt is elhatározták, hogy a bajusznövesztést adományozással egészítik ki. Összesen harmincnyolcan adtak öt-öt ezer forintot, ezt a 190 ezer forintot ajánlották fel a Bács-Kiskun Megyében a Rák Ellen Alapítvány részére. Az összeget és az akcióban részt vevők csoportképét csütörtökön vitte el egy kisebb, Ugrik tábornok vezette küldöttség a megyei kórház onkoradiológiai központjába, ahol Kovács Sándor, az alapítvány kurátora és dr. Markó László sebész-onkológus főorvos fogadta őket.

Kovács Sándortól megtudtuk: a pilótáktól kapott összeg mindenképpen jól jön számukra, állami támogatásban ugyanis nem részesülnek. A tervek szerint az adományból a munkatársak szakmai képzését támogatnák, és gyógyászati eszközöket, infúziós pumpákat vásárolnak. ;Hatalmas meglepetésként ért minket a mai látogatás. Legalább annyi szépet és jót kívánunk a pilótáknak, mint amilyen nagy örömöt ők szereztek nekünk mondta a kurátor.

Ugrik Csaba búcsúképpen elárulta: a bajuszt nem kedvelték meg annyira, hogy továbbra is hordják. Jövőre viszont ismét elfelejtik majd egy hónapra a borotvát. Szeretnének a repülőbázisról minél több férfi kollégát bevonni a figyelemfelkeltő akcióba.

Forrás:honvedelem.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 7 = húsz(on) egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 19. vasárnap, Ivó, Milán napja van.
Ma van a(z) Madarak és Fák napja.
Az év 20. hete és 140. napja.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

1465. A pozsonyi egyetem keletkezése. II. Pál pápa Mátyás király kérelmére megengedte, hogy Magyarországon tudományegyetem bármely karokkal felállíttathassék.


1688. A már hosszabb ideje körülzárt és ostromlott Székesfehérvár török őrsége szabad elvonulás feltételével feladja a várat Batthyány Ádám grófnak.


Füst Milán: Tavaszi dal, vándordal

Tavaszi szél fújja már a varga kötényét,
ki görbe utcában, kicsi boltja elé
kiült, kirakta műhelyét is és alkonyi órán
lámpafénnyel a sötétet melegíti.

Hej, szeszélyes már az idő, s a lánykáknak pajkos
szél hulláma mossa csiklándó nyakát!...

Hej, elfeledem én is búskomorságomat...
Föltettem életem egy lenge levélre
és én is elmegyek, hová a szél sodor!...

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com