Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Beach Boys - Surfin' Usa
55
hallgató

Új ápolási eszközöket kap Debrecen is

- 2019. március 9. 15:22 - 1025 megtekintés

Nyolcmilliárd forint értékben kapnak új ápolási eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működő kórházak; a megfelelő eszközellátottság és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében 16 500 ápolási eszközt szereznek be 64 intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem számára.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló eszközbeszerzésről tartott konferencián Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében azt mondta, a magyar kormány az emberek „jobb és szebb léte érdekében” soha nem látott komplex programot indított el, amely kiterjed a tárca által felügyelt területekre. Hozzátette, az egészségügy átalakítása körvonalazódik, amit az ágazatban dolgozók már nagyon jól látnak, az emberek pedig érzékelnek. Az ÁEEK tájékoztatása szerint a korszerű ápolási eszközpark és a magas színvonalú ápolási tevékenység kiemelkedő fontosságú a betegek gyógyulási idejének lerövidülése, a szövődmények számának csökkenése, a betegbiztonság növekedése, valamint a dolgozói munkakörülmények javulása szempontjából. Az egészségügyi intézmények által kiválasztott ápolási eszközök – többek között korszerű betegágyak, felfekvést megelőző (antidecubitus) matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, betegőrző monitorok, defibrillátorral felszerelt sürgősségi kocsik – a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához is hozzájárulnak. Az új ápolási eszközök biztonságos és rendeltetésszerű alkalmazása érdekében 3700 szakember részesül képzésben. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke előadásában azt hangsúlyozta, hogy a korszerű ápolási eszközök nagyban hozzájárulnak a munkahelyi balesetek megelőzéséhez, a szakdolgozók testi épségének megőrzéséhez. Kitért arra, hogy például a heti húsz órát éjszakai műszakban dolgozóknál másfélszeres a munkahelyi baleset bekövetkezésének valószínűsége, és felmérések szerint munkabaleset miatt a dolgozók 5 százaléka kényszerül munkát vagy munkahelyet váltani. Mint fogalmazott, olyan technika, technológiák alkalmazására van szükség, ami nagyban megkönnyíti a betegellátást, hiszen a cél, hogy aki dolgozik, az maradjon egészséges, illetve az adott betegellátási munkára ne kelljen több szakdolgozók bevonni. (Forrás: hajdupress.hu/MTI)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* öt = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com