Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fonográf - Viktória
29
hallgató

A legkisebbek nagy kalandja

- 2020. január 15. 8:14 - 415 megtekintés

Az év első kölyöktalálkozójának sztárjai az immár 11 hetes O betűs kiskutyák voltak a Baráthegyi vakvezetőkutyás találkozón.

A hideg időben mindenki szíve megolvadt, mikor gyülekezni kezdtek a pöttöm, sárga zsemlegombóc kutyák, aztán megérkezett Zina, a mamakutya, akit a kölykök azonnal lerohantak. A Hajógyári-szigeten Olivér, Óda, Ostya és testvéreik megismerkedtek az idősebb tanulókal, a K, az M és N betűs alommal.

Mint minden találkozó, ez is a kölykök lemozgatásával kezdődött, ami hatalmas futkározást, fogócskázást jelent. Ezután következik a gyakorlás, amit a korkülönbség és a létszám miatt két csoportban tartottak meg. Nyíriné Kovács Mária feladatokat adott a hamarosan első szülinapjukat ünneplő M betűs kutyáknak, valamint a lassan 5 hónapos Nátánnak és Noénak. Latte pedig minivizsgát tett, így az őt nevelő Laci és Szonja átvehették az oklevelet, hiszen a sárga labrador remekül teljesített.

Ezalatt az O betűsöket nevelőkkel, Juhász Ildikó Nóra és a szervezet szakmai vezetője, Komondi Piroska foglalkozott. A kicsiknek most még az a „feladatuk”, hogy hallgatni kezdjenek a nevükre, ami idővel a behívásukat könnyíti majd meg. Kölyöknevelőikkel ezt kell gyakorolniuk.

Mivel Calgary kölykei hamarosan kölyöknevelőhöz költöznek, így a mostani találkozóra néhány jelentkezőt is meghívott a kutyaiskola, hogy kérdéseiket feltehessék a kölyöknevelőknek és kicsit belekóstoljanak a „baráthegyis életérzésbe”. “Örülünk annak, hogy ilyen remek csapatot alkotunk, hiszen vannak olyan kölyöknevelőink, akik már a sokadik kicsit nevelik fel nekünk és olyanok is, akik jelenleg nem nevelnek kölyköt, de mégis eljönnek a találkozókra” – olvasható a közleményben.

Az Ostyát nevelő Márton a találkozón elmesélte, hogy egy csodának élik meg párjával a kiskutya nevelését. Szűcs Marika pedig arról beszélt, milyen fontos az, amit a kölyöknevelők hozzátesznek a vakvezetővé válás folyamatához. Marika Ikon és Artúr nevelése után, most egy kislány kutyust vett szárnyai alá. Maróthy Miklós a hatodik kölyköt neveli, elmondása szerint minden kiskutya más és más, így mindig új kalandok várnak a
kölyöknevelőkre.

A kölyöktalálkozót egy kis közös játékkal, fogócskával zárták. A nagyobbak szépen és óvatosan bántak az „aprónéppel”, akik mit sem törődve méreteikkel, minden mókában benne voltak, akkor is, ha sárban kellett dagonyázni, tobozokkal viaskodni, vagy idegen kutyusokkal megismerkedni.

A februári találkozó legalább ilyen izgalmas lesz, akkor a P betűs alom fog első alkalommal bemutatkozni. Pezsgő, Pixel és testvéreik már kölyöknevelőknél vágják a centit, hogy elérkezzen a várva várt nap és együtt bandázhassanak kicsikkel és nagyokkal.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com