Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Vakok Szombathelyi Egyesületének műsora
25
hallgató

A MEOSZ az EMMI-hez fordult a mozgáskorlátozott emberek ellátásának védelmében

- 2020. március 26. 13:37 - 413 megtekintés

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke több százezer magyar mozgáskorlátozott ember érdekét és védelmét képviselve fordult az emberi erőforrások miniszteréhez.

Levelében kifejtette (a MEOSZ elnökének levele itt olvasható), hogy a MEOSZ nagyra értékeli, hogy a Kormány a 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet módosításával megteremtette annak lehetőségét, hogy a támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint annak megszűnését követő 90 napig. Mindemellett üdvözöljük a magyar családok védelmében tett azon lépéseket is, melyek értelmében a gyermek gondozására, nevelésére tekintettel nyújtott egészségbiztosítási és családtámogatási ellátásokra való jogosultság a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik.

A MEOSZ elnöke felhívta ugyanakkor az EMMI figyelmét azokra az ugyancsak orvosszakértői véleményen alapuló ellátásokra is, melyeknek a továbbfolyósítása az egészségi állapot időszakos felülvizsgálatának eredményétől függ. Itt azokról a személyekről van szó, akiknek felülvizsgálatát a veszélyhelyzet ideje alatt kellene elvégezni, azonban a vizsgálat lefolytatásához szükséges friss orvosi iratokkal nem rendelkeznek, mert azok beszerzésére nem volt módjuk. De előfordulhat olyan helyzet is, hogy bár az orvosi dokumentáció rendelkezésre áll, ám azt az érintett nem tudja eljuttatni a kormányhivatalhoz. Így az orvosszakértői vélemény kiállítása nem lehetséges, ennek hiányában az ellátásra való jogosultság megszűnik, azt nem folyósítják tovább.

A veszélyhelyzetben az ellátás megszüntetésével olyan mozgáskorlátozott embereknek a megélhetése lehetetlenülhet el, akik egészségkárosodásuk, megváltozott munkaképességük okán joggal támaszkodtak az anyagi segítség ezen formáira, tekintettel arra, hogy körülményeikből adódóan munkaerőpiaci helyzetük is bizonytalan. A MEOSZ szerint ezért meg kell alkotni azokat a rendelkezéseket, melyek mentén olyan eljárásrend alakítható ki, ami biztosítja azt, hogy a mozgássérült emberek és családjaik nem maradnak ellátás nélkül – fogalmazott a MEOSZ elnöke, aki prof. Dr. Kásler Miklós támogatását kérte a MEOSZ módosítási javaslatainak figyelembe vétele érdekében, hogy a mozgáskorlátozott emberek és családjaik a veszélyhelyzetben megkapják a szükséges ellátásokat.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com