Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Névnap köszönt*
62
hallgató

A MEOSZ kormányzati szintű egyeztetést kezdeményez a fogyatékossági támogatás, a vakok személyi járadéka és a rokkantsági járadék összegének emeléséért

- 2021. április 15. 7:36 - 1056 megtekintés

A MEOSZ. és az érintettek is hosszú évek óta tapasztalják, hogy csupán a fogyasztóiár-index mértéktől függően emelt ellátásuk vásárlói értéke évről-évre csökken, szemben a nemzetgazdasági átlagbér gyorsabb ütemű emelkedésével.

A KSH adatai alapján az átlagbér emelkedése évi 8-12% mértékű, ami azt jelenti, hogy a bérek színvonalának erősödése jelentősen megelőzi a pénzbeli ellátások emelését. A mozgáskorlátozott, fogyatékossággal élő emberek egyre kevésbé számíthatnak rá, hogy ellátásaik hozzájárulnak esélyegyenlőségük kiegyenlítéséhez.  Céljukat tekintve ugyanakkor a fogyatékossági támogatás, a vakok személyi járadéka és a rokkantsági járadék három olyan ellátástípus, mely a súlyos – mozgásszervi, látási, hallási, illetve értelmi – fogyatékosságból eredő anyagi hátrányok kompenzálására hivatott. Az ellátások jelenlegi, a gazdasági hatásokat nem követő összege az érintettek részére nem nyújt valódi anyagi segítséget, alkalmatlan a súlyosan fogyatékos állapotból eredő társadalmi hátrányok mérséklésére .

A MEOSZ, illetve a vakok személyi járadéka tekintetében az MVGYOSZ az említett súlyosan fogyatékos személyek esélyegyenlőségét elősegítő, havi rendszerességgel járó pénzbeli juttatások évenkénti emelésének garantálása mellett, az ellátások havi összegének a jelentősen megváltozott társadalmi-gazdasági környezethez való megfelelő és arányos mértékű igazítását javasolja. A MEOSZ előterjesztését (a MEOSZ emelésre irányuló javaslatát itt olvashatják) Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár (EMMI), Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, Szekeres Pál fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos, Dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő és Orsós Zsolt Fogyatékosságügyi Főosztály vezetője (EMMI) részére juttatták el.

A javaslat benyújtásához támogatóként csatlakozott az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE).

A javaslatot megelőző szakmai elemzés során az ellátásban részesülők számának adataihoz a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága által nyújtott adatszolgáltatást vették alapul. E szerint 2020 októberében összesen 107 479 fő (48 242 fő alacsonyabb mértékű és 59 237 fő magasabb mértékű fogyatékossági támogatás) kapott fogyatékossági támogatást, rokkantsági járadékot pedig 33 273 fő részére folyósítottak. Míg a vakok személyi járadékának kifutó jellegét jól tükrözi, hogy ebben az ellátásban jelenleg összesen már csak 3 137 fő részesül.

A MEOSZ. javaslata alapján alig több mint 140 ezer ember tisztességes mértékű ellátásának emelése lenne megvalósítható, mellyel kapcsolatban a MEOSZ, az MVGYOSZ továbbá az előterjesztést támogató fogyatékosságügyi szervezetek a kormányzati szintű egyeztetést kezdeményezik.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com