Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sarah Brightman and Andrea Bocelli - Time to say goodbye
28
hallgató

A MEOSZ-nak köszönhetően megszűnhet a szálláshely fejlesztési pályázatok akadálymentesítési gyakorlatával kapcsolatos visszás gyakorlat

- 2020. december 9. 21:30 - 341 megtekintés

A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati programja, melynek keretében a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 2017-től 2030-ig tartó futamideje alatt közel harmincezer szoba újul meg.

A MEOSZ elengedhetetlennek tartja, hogy egy ilyen volumenű program során ne látszat-akadálymentesítési megoldások szülessenek. Olyan akadálymentesítési megoldásokra van szükség, melyek a mozgáskorlátozott emberek valódi igényeit és szükségleteit szolgálják, és maradéktalanul megfelelnek a hatályos jogszabályi előírásoknak.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a fentieket szem előtt tartva Horváth Péterhez, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához fordult (a MEOSZ elnökének Horváth Péterhez írt levele itt olvasható)  miután  a REKORE Egyesület útján Szövetségünk tudomására jutott: a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztési Program szálláshelyfejlesztési felhívásának pályázói azt a tájékoztatást kapják a Program munkatársaitól, hogy a pályázat során megvalósuló akadálymentesítési megoldások esetében a hatályos jogszabályoknak való megfelelés tulajdonképpen nem szempont, és az utólagos ellenőrzés is csak szúrópróba szerű lesz. E sérelmes gyakorlat azt eredményezi, hogy a nyertes pályázók nem vonnak be rehabilitációs szakmérnököt a projekt akadálymentesítési részének megvalósításába, saját elképzeléseik és hiányos ismereteik alapján valósítják meg azt, amit – sokszor tévesen – akadálymentesítésnek gondolnak, majd az így létrejövő, az akadálymentesítési követelményeknek gyakran nem megfelelő, megoldások utólagos jóváhagyásához kérik rehabilitációs szakmérnök nyilatkozatát.

Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatta a MEOSZ elnökét, hogy haladéktalanul kivizsgálja az ügyet, továbbá az akadálymentesítést vállaló pályázókat e-mailben értesítette, hogy rehabilitációs szakmérnököt már a kivitelezés során kötelező bevonni, a rehabilitációs szakmérnök igazolásának hiánya a projektelem nem teljesítését jelenti, és visszafizetési kötelezettséget keletkeztet. Tájékoztatta a MEOSZ elnökét  arról is, hogy a projektek magvalósítását követő ellenőrzés során az akadálymentesítésre kiemelt figyelmet fog fordítani.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com