Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Emberek - Süt a nap
37
hallgató

A MEOSZ nem tartja elfogadhatónak Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjének válaszát a parkolási igazolványok kiadásának ügyében

- 2019. december 3. 8:21 - 461 megtekintés

Kérdés: lehet-e akkor végleges a rászorulóknak a parkolási igazolvány, avagy nem?

Dr. György István kormánymegbízott azt követően adott tájékoztatást (Dr. György István kormánymegbízott levele itt olvasható), hogy Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke azonnali intézkedést és vizsgálatot kér dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkártól és dr. György Istvántól a mozgáskorlátozott emberek parkolási igazolványa körül kialakult jogsértés miatt.  A MEOSZ által kezdeményezett jogszabálymódosítások révén könnyebb lenne a parkolási igazolványok igénylése, azonban a MEOSZ-hoz érkező tömeges panaszok szerint a kialakult gyakorlat számukra még nehezebbé teszi az ügyintézést. A MEOSZ elnöke ezért haladéktalanul fellépett a mozgáskorlátozott emberek jogainak érvényesítése érdekében.

Dr. György István kormánymegbízott levelében arról tájékoztatott, hogy a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló 218/2003. (XII.11) Korm. rendelet 2019. október 1. napjával hatályba lépett módosítása alapján az érintettek részére lejárati határidő nélkül kell kiállítani az igazolványt, ha a kérelemhez csatolt- a kormányrendelet 1. számú mellékeltében felsorolt – iratok szerint a mozgáskorlátozott személy állapota végleges. Kiemelte, hogy ez a szabály kizárólag az október 1-jét követően beadott kérelmek esetén alkalmazandó. A lejárati határidő nélkül kiállítandó parkolási kártyákkal kapcsolatban felmerült problémákra azt válaszolta: a felelős tárca az informatikai rendszert alkalmassá tette a jogszabály alkalmazására, „azonban ennek megvalósítása nem esett egybe a módosítás hatálybalépésének időpontjával.” Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy annak ellenére, hogy a kérelmező lejárati határidő nélküli parkolási igazolványra lett volna jogosult, a hatóság azt csak 5 éves időtartamra tudta kiállítani. Hozzátette, hogy ezekben az esetekben a fentiekről a hatóság munkatársai minden esetben tájékoztatták az érintett ügyfeleket az eljárás során azzal, hogy számukra az informatikai rendszer aktualizálását követően – amennyiben ezt igénylik – biztosítják a lejárati határidő nélkül kiállított parkolási igazolványt.

Tekintve, hogy a kormányhivatal által hivatkozott átmeneti időszak lezárult, ezért a MEOSZ felhívja az érintettek figyelmét, hogy akik ebben az „átmeneti időszakban” végleges állapotuk ellenére csupán 5 évre kaptak parkolási kártyát, kezdeményezzék a hivatalnál a kártya cseréjét. A hatóság hivatalból nem intézkedik.

Az ügyintés elhúzódásával és az erre a kormányhivatal által megoldásként kínált eljárás szüneteltetésével összefüggésben dr. György István felhívta a figyelmet arra, hogy azokban az ügyekben, amelyekben a parkolási igazolvány kiadására vonatkozó kérelméhez csatolt iratokból a közlekedőképesség nem állapítható meg, úgy azt szakkérdésként kell vizsgálni és szakvélemény beszerzéséről kell gondoskodni. Így ekkor a rehabilitációs szakértői szerv bevonása szükséges a szakvélemény alapját képező vizsgálatok elvégzése érdekében. Elismerte, hogy a szakvélemény kiállítása túllépheti a parkolási igazolvány kiállításának ügyében eljáró kerületi hivatal rendelkezésére álló ügyintézési határidőt. Ennek elkerülésére vezette be a hivatal azt a gyakorlatot, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény 49. § (1) bekezdésében foglaltak szerint szüneteltetik az eljárást, amelyhez az ügyfél kérelme szükséges, és ennek lehetőségéről a hatóság munkatársai tájékoztatják a parkolási igazolvány kiadását kérelmezőket.

A MEOSZ ezzel kapcsolatban kiemelten fontosnak tartja felhívni az érintettek figyelmét arra, hogy a vonatkozó rendelkezés szerint a hatóság a szüneteltetett eljárást csak az ügyfél kérelmére folytatja. A jogszabály szerint a hat hónapi szünetelés után a csak kérelemre folytatható – mint például a parkolási igazolvány kiadására irányuló kérelem – eljárás megszűnik.  Ez azt jelenti, hogy ha az érintett nem kéri időben az eljárás folytatását, úgy az megszűnik, s új kérelmet kell benyújtania a parkolási igazolvány ügyében. A jogszabály az eljárás szüneteltetését az ügyfél érdekében teszi lehetővé, és a nem a hatóság elhúzódó eljárását hivatott segíteni. Mindezekre figyelemmel, az érintetteknek nem kell beleegyezniük az eljárás felkínált szüneteltetésébe, vagy ha ez már megtörtént, akkor haladéktalanul kérjék annak folytatását.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com