Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
32
hallgató

A Miniszterelnökség kezdeményezésére egyeztetést tartottak a MEOSZ bevonásával a vasúti közlekedés akadálymentesítésének további folyamatáról

- 2020. május 13. 7:38 - 374 megtekintés

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a MÁV Zrt. között 2019-ben kezdődtek meg az egyeztetések egy új konstruktívabb együttműködési megállapodás kidolgozása érdekében.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke 2019 végén javasolta, hogy a közösségi személyszállítást végző szolgáltatók és a szaktárcák bevonásával közös gondolkodás induljon el a közúti és a vasúti közösségi közlekedés összehangolása érdekében. 2020. március elején a miniszterelnökség egyeztetést kezdeményezett a témában, amely kora tavasszal a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel abba maradt, és végül 2020. május 12-én jött létre.

A résztvevők egyeztettek többek között az akadálymentes szerelvények menetrendi megjelöléséről, amelynek célja a fogyatékos személyek számára az előre kiszámítható utazás megtervezése Ennek érdekében elengedhetetlen az akadálymentesítésre vonatkozó adatbázis létrehozása, amely tartalmazza az egyes állomások akadálymentes használhatóságát, és az akadálymentes csatlakozási lehetőségeket. Az egyeztetésen a felek megállapodtak abban, hogy sürgősen lépéseket kell tenni az akadálymentes járatok menetrendi jelölése/ adatbázis létrehozása tekintetében, amelyen a MÁV már dolgozik, a MEOSZ-t pedig bevonják a munkába. Az egyeztetésen szóba került továbbá a vasúti infrastruktúra akadálymentesítése, valamint a mozgássérült emberek függőleges irányú akadálymentes közlekedését segítő felvonók állapota is. Fontos része volt az egyeztetésnek a MÁV által működtetett liftek használhatóságának javítását célzó intézkedések is.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a MÁV vezérigazgatójával folytatott 2019.októberi egyeztetésén tett javaslatot a mozgássérült emberek akadálymentes közösségi közlekedésének mielőbbi megvalósulását jelentő vasúti és az autóbuszos közlekedési forma összehangolására. A MEOSZ elnöke ezen javaslatával az elmúlt időszakban már megkereste a területért felelős tárcát, sőt a későbbiekben Tarlós István országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottat is. Tarlós István azóta lépéseket tett, hogy a MEOSZ javaslata alapján jöjjön létre a minisztérium, a MÁV, a Volán és a MEOSZ bevonásával az a stratégiai munkacsoport, amely ennek gyakorlati kivitelezéséért lenne felelős.

A május 12-i egyeztetésen kiemelt szerep jutott a központi ráhordási rendszer kialakításának, és működtetésének is. A központi ráhordási rendszer az akadálymentes vasúti közlekedés megvalósítására javasolt fejlesztések egyik alternatívája, amely természetesen nem pótolhatja a teljeskörű akadálymentesítést, azonban az átmeneti időszakra alternatívát nyújthat közösségünk mindennapjainak élhetőbbe tétele érdekében.   A MEOSZ a vasúti és a közösségi közlekedés összehangolásának folyamatában részt kíván venni annak érdekében, hogy a központi ráhordási rendszer az előírt akadálymentesítési követelményeknek megfeleljen, és az a mozgáskorlátozott emberek számára egyenlő eséllyel hozzáférhető legyen. Természetesen az elért eredmények a teljeskörű akadálymentesítés során is használhatóak lesznek, ugyanakkor a MEOSZ álláspontja – felmérve a jelenlegi folyamatokat – az, hogy azokra a ráhordási rendszer kialakításához elengedhetetlen fejlesztésekre kell fektetni a hangsúlyt, amelyek minél gyorsabban elérhetővé teszik a mozgáskorlátozott emberek számára a közösségi közlekedést, ezen belül pedig a vasúti személyszállítást is.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége reményét fejezi ki, hogy a kormány – fogyatékosságügyi szakpolitikájával összhangban – valamint a MÁV Zrt. elkötelezettek a mozgáskorlátozott emberek méltóságteljes önálló életének megvalósításában, amelynek része a közösségi közlekedéshez való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com