Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Amorf Ördögök - Muskátlis teraszokon
33
hallgató

A MVGYOSZ. egyeztetése az Innovációs és Technológiai Minisztériummal

- 2019. április 20. 10:36 - 504 megtekintés

Ennek indoka, hogy számos jelzés érkezett a minisztériumba azzal kapcsolatban, hogy az utazás során gyakorlatilag nem érvényesülnek azok a jogok, amelyeket a vasúti személyszállítást igénybe vevő utasok jogairól és kötelezettségeiről rendelkező 1371/2007/ek rendelet a fogyatékos utasok számára rögzít.

A munkacsoport első ülésére 2019. április 17-én került sor az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, melyen a fogyatékosok nagyobb érdekképviseleti szervezetei mellett a Közlekedéstudományi Intézet, valamint a MÁV-Start, illetve a GYSEV képviselői vettek részt.

Jelen egyeztetés célja a fogyatékkal élő utasok utazás során tapasztalt problémáinak feltérképezése volt. Ennek jegyében az MVGYOSZ jelen lévő képviselői ezúttal a pályaudvarokon, állomásokon történő segítségnyújtást érintő, illetve a tájékoztatással, gyakran annak elmaradásával kapcsolatos  problémákra irányították a figyelmet.

Annak ellenére, hogy az uniós rendelet alapján valamennyi fogyatékos utas – köztük a látássérültek – számára biztosítani kell a segítségnyújtást az utazás során, a gyakorlat mégis az, hogy leginkább csak súlyosan mozgáskorlátozott utasok kapnak segítséget, ők is többnyire kizárólag a vonatról történő le- és felszállásban. Emiatt a jogsértő gyakorlat miatt korábban már a vasúti igazgatási szerv is elmarasztalta a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt.-t egy konkrét ügyben hozott határozatában.

Az egyeztetésen az MVGYOSZ – egyebek mellett – javasolta a MÁV  utasjogi üzletszabályzatának kiegészítését a látássérült utasok részére történő segítségnyújtás feltételeire, módjára vonatkozóan. A segítségnyújtás ebben az esetben főként kísérést, a tájékozódásban történő segítséget jelent, amit az azt igénylő részére mindaddig biztosítani kell, amíg a pályaudvar, állomás területén tartózkodik. Ez áll összhangban az üzletszabályzat azon rendelkezésével is, mely szerint a  Személyszállítási szerződés akkortól hatályos, amikor az utas utazási céllal belép a pályaudvar, állomás területére, és akkor szűnik meg, amikor az utazás végén azt elhagyja. Véleményünk szerint a segítségnyújtás ezen formája esetében nem indokolt a 48 órával előbbi bejelentés követelménye. Fontos viszont, hogy a pályaudvaron, állomásokon elérhetők legyenek olyan dolgozók, akiknek ez a tevékenység is a feladatkörükbe tartozik, és akik megkapják a segítségnyújtáshoz szükséges felkészítést. Továbbá szabályzatban kellene rögzíteni, a látássérültek részére pedig kommunikálni, hogy hol és milyen formában kérhetnek segítséget. Javaslatként fogalmazódott meg a menetközbeni utastájékoztatás további fejlesztésének igénye is, amelynek – egyebek mellett – részletesebbnek kell lennie, kitérve például arra is, ha a vonat adott esetben nem menetrend szerint, hanem csak forgalmi okokból kényszerül megállni, megelőzve ezzel az esetleges téves leszállást.

Ígéretet kaptunk arra, hogy ez a munka a munkacsoportban folytatódik, hiszen a mai alkalom is jól mutatta, hogy temérdek kérdés van, amit szükséges egyeztetni, megvitatni. Az érdekképviseleti szervezetek jelezték, hogy együtt kívánnak működni a MÁV közelmúltban alakult akadálymentesítési munkacsoportjával, és mindenképp szeretnék megismerni az akadálymentesítéssel kapcsolatos rövidtávú feladatokat tartalmazó végrehajtási tervet, melynek létezéséről a mostani egyeztetésen szereztek tudomást. (Gulyásné dr. Bölkény Ágota / MVGYOSZ.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com