Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Négy mentor - Mentor faktor
36
hallgató

A Nordic Light Trio LEED és Access4you arany fokozatú minősítéseket ért el

- 2020. december 25. 9:25 - 515 megtekintés

A Nordic Light Trio megkapta a LEED arany fokozatú zöld épület minősítést.

Ez a Skanska ötödik magyarországi projektje, melyet ilyen környezeti tanúsítvánnyal ismernek el, ami igazolja, hogy a vállalat elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezenkívül nagy hangsúlyt helyez az épületeket használó emberek kényelmére, jóllétére. A projekt az akadálymentességet vizsgáló Access4you arany fokozatú minősítést is elérte. Az elismerések azt mutatják, hogy a Nordic Light irodakomplexum harmadik és egyben befejező fázisa zöld megoldásokat, befogadó és akadálymentes környezetet teremt Budapest egyik legnépszerűbb irodai lokációján, a Váci úti irodafolyosón.

A Skanska legújabb magyarországi fejlesztése, a Nordic Light Trio elnyerte a LEED Gold Core & Shell 4-es verziójú minősítést a fenntartható helyszín fejlesztés, a víztakarékosság, az energiahatékonyság, az anyagválasztás és a beltéri környezet minősége alapján. A hatékony szellőzésnek köszönhetően az épület a helyi előírásokhoz képest 30%-kal több friss levegőt biztosít használóinak. Az alkalmazott megoldások és a közös helyiségekben elhelyezett LED világítás pedig hatékonyabbá teszik az irodaház energiafelhasználását. A Nordic Light Trio a vízfogyasztás csökkentése jegyében tervezett vízgazdálkodás jóvoltából az ivóvíz 40%-át takarítja meg, többek között azzal, hogy az eső- és a talajvizet öntözésre használják. A projektet mindemellett az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás is egyedülállóvá teszi. A LEED mögött álló filozófia része, hogy az épületeket élő szervezeteknek tekintjük. A modern irodaépületeket, így a Nordic Light Triót is felépítő rendszerek az épület teljesítményének fokozása érdekében működnek együtt.

Az épület szívében egy barátságos, zöld, nyilvános kertet hoztunk létre mind az irodaház használóinak, mind pedig a környék lakóinak örömére. A bérlők egyszerre élvezhetik a Nordic Light Trio költséghatékonyság-növelő és fenntartható megoldásainak előnyeit. A Skanskánál célunk, hogy 2045-re már olyan irodákat fogunk építeni, amelyek karbon lábnyoma zéró mind az építkezés, mind a működés során. Talán túlságosan nagyra törő tervnek tűnhet, de az eredményeink ígéretesek, és minden nap azon dolgozunk, hogy ez a hatalmas előrelépés megvalósuljon” – mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági és innovációs vezetője.

A környezeti megoldások mellett az akadálymentesség is alapvető és létfontosságú eleme a projektnek. A speciális igényű emberek a társadalom 15%-át képviselik, és a világ legnagyobb kisebbségi csoportjának tekinthetők. A Skanska valóban befogadó környezetet teremtett a Nordic Light Trióban, és arany minősítést kapott az Acces4you-tól, az épített környezet akadálymentességét vizsgáló vállalkozástól. Az alapvető akadálymentes jellemzők, például a szilárd és egyenletes járdák, a kellően széles ajtók és a szükséges jelzések mellett az épület egyedi szolgáltatásokat is nyújt a speciális igényű emberek számára, hogy megkönnyítse az irodák használatát. A hallássérült látogatók számára egy táblagép áll rendelkezésre a recepción a jelnyelvi segítségnyújtáshoz, az előcsarnokban pedig indukciós hurokrendszert telepítettek. Ez az eszköz mágneses mezőn keresztül továbbítja a hangot a hallókészülékhez a háttérzaj, interferencia vagy akusztikai torzítás kiküszöbölése érdekében. Az univerzális tervezésnek köszönhetően a Nordic Light Trióban minden ember megélheti a mozgás szabadságát. Az arany szintű tanúsítás is mutatja, hogy az épület támogatja a munkavállalók széles spektrumát abban, hogy maximálisan kiaknázzák a bennük rejlő potenciált.

A Skanska fokozott figyelmet fordít a környezeti hatások csökkentésére és az irodaházak akadálymentesítésére. A legújabb projektje, a H2Offices fejlesztésével a vállalat célja, hogy tovább emelje a zöld irodák fejlesztésének színvonalát és támogassa a bérlőket az azonos munkafeltételek biztosításában.

Skanska

A Skanska Európa egyik vezető kivitelező és ingatlanfejlesztő vállalata. Az északi országokon kívül a vállalat Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban folytat építői és infrastruktúra fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységet. A Skanska kereskedelmi ingatlanfejlesztést kiemelt piacokon Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Magyarországon végez, míg a lakóépületek fejlesztésével a BoKlok koncepció mentén Lengyelországban, Csehországban és az Egyesült Királyságban foglalkozik. 2019-ben a Skanska értékesítéseinek összege 33 milliárd svéd korona volt és mintegy 11 700 alkalmazottat foglalkoztatott az északi régión kívüli Európában.

További információ: www.skanska.com/property

Skanska Magyarország

A Skanska Magyarország innovatív fejlesztője és kivitelezője olyan zöld irodaházaknak, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. A vállalat az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon. Ez idő alatt mintegy 230.000 négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett.

A Skanska Magyarország projektjei csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska Magyarország összes fejlesztése végigmegy a LEED minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.

További információ: www.skanska.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 30. csütörtök, Zalán napja van.
Az év 13. hete és 89. napja.
Holnap Árpád napja lesz.

1721. III. Károly rendeletben szabályozza a Magyarországon nyomtatott és az országba behozott könyvek cenzúráját. A cenzori jogokat a nagyszombati jezsuita egyetem kancellárja gyakorolta.


1722. Az erdélyi rendek a nőágon történő öröklést elfogadták. Ezzel Erdély megelőzte Magyarországot a Pragmatica Sanctio elfogadásában.


Radnóti Miklós: Száll a tavasz

Csúszik a jég a folyón, foltosra sötétül a part is,
olvad a hó, a nyulak meg az őzek lába nyomán már
kis pocsolyákban a nap csecsemőnyi sugár lubickol.
Száll a tavasz kibomolt hajjal, heverő hegyek ormán,
tárnák mélyein és vakondok túrta lyukakban,
fák gyökerén fut , a rügy gyöngéd hónalja tövében,
s csiklandós levelek szárán pihen és tovaszáguld.
S szerte a réten, a domb fodrán, fodros tavakon kék
lánggal lobban az ég.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com