Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zizi Labor - Várni rád
38
hallgató

A Nordic Light Trio LEED és Access4you arany fokozatú minősítéseket ért el

- 2020. december 25. 9:25 - 339 megtekintés

A Nordic Light Trio megkapta a LEED arany fokozatú zöld épület minősítést.

Ez a Skanska ötödik magyarországi projektje, melyet ilyen környezeti tanúsítvánnyal ismernek el, ami igazolja, hogy a vállalat elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezenkívül nagy hangsúlyt helyez az épületeket használó emberek kényelmére, jóllétére. A projekt az akadálymentességet vizsgáló Access4you arany fokozatú minősítést is elérte. Az elismerések azt mutatják, hogy a Nordic Light irodakomplexum harmadik és egyben befejező fázisa zöld megoldásokat, befogadó és akadálymentes környezetet teremt Budapest egyik legnépszerűbb irodai lokációján, a Váci úti irodafolyosón.

A Skanska legújabb magyarországi fejlesztése, a Nordic Light Trio elnyerte a LEED Gold Core & Shell 4-es verziójú minősítést a fenntartható helyszín fejlesztés, a víztakarékosság, az energiahatékonyság, az anyagválasztás és a beltéri környezet minősége alapján. A hatékony szellőzésnek köszönhetően az épület a helyi előírásokhoz képest 30%-kal több friss levegőt biztosít használóinak. Az alkalmazott megoldások és a közös helyiségekben elhelyezett LED világítás pedig hatékonyabbá teszik az irodaház energiafelhasználását. A Nordic Light Trio a vízfogyasztás csökkentése jegyében tervezett vízgazdálkodás jóvoltából az ivóvíz 40%-át takarítja meg, többek között azzal, hogy az eső- és a talajvizet öntözésre használják. A projektet mindemellett az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás is egyedülállóvá teszi. A LEED mögött álló filozófia része, hogy az épületeket élő szervezeteknek tekintjük. A modern irodaépületeket, így a Nordic Light Triót is felépítő rendszerek az épület teljesítményének fokozása érdekében működnek együtt.

Az épület szívében egy barátságos, zöld, nyilvános kertet hoztunk létre mind az irodaház használóinak, mind pedig a környék lakóinak örömére. A bérlők egyszerre élvezhetik a Nordic Light Trio költséghatékonyság-növelő és fenntartható megoldásainak előnyeit. A Skanskánál célunk, hogy 2045-re már olyan irodákat fogunk építeni, amelyek karbon lábnyoma zéró mind az építkezés, mind a működés során. Talán túlságosan nagyra törő tervnek tűnhet, de az eredményeink ígéretesek, és minden nap azon dolgozunk, hogy ez a hatalmas előrelépés megvalósuljon” – mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági és innovációs vezetője.

A környezeti megoldások mellett az akadálymentesség is alapvető és létfontosságú eleme a projektnek. A speciális igényű emberek a társadalom 15%-át képviselik, és a világ legnagyobb kisebbségi csoportjának tekinthetők. A Skanska valóban befogadó környezetet teremtett a Nordic Light Trióban, és arany minősítést kapott az Acces4you-tól, az épített környezet akadálymentességét vizsgáló vállalkozástól. Az alapvető akadálymentes jellemzők, például a szilárd és egyenletes járdák, a kellően széles ajtók és a szükséges jelzések mellett az épület egyedi szolgáltatásokat is nyújt a speciális igényű emberek számára, hogy megkönnyítse az irodák használatát. A hallássérült látogatók számára egy táblagép áll rendelkezésre a recepción a jelnyelvi segítségnyújtáshoz, az előcsarnokban pedig indukciós hurokrendszert telepítettek. Ez az eszköz mágneses mezőn keresztül továbbítja a hangot a hallókészülékhez a háttérzaj, interferencia vagy akusztikai torzítás kiküszöbölése érdekében. Az univerzális tervezésnek köszönhetően a Nordic Light Trióban minden ember megélheti a mozgás szabadságát. Az arany szintű tanúsítás is mutatja, hogy az épület támogatja a munkavállalók széles spektrumát abban, hogy maximálisan kiaknázzák a bennük rejlő potenciált.

A Skanska fokozott figyelmet fordít a környezeti hatások csökkentésére és az irodaházak akadálymentesítésére. A legújabb projektje, a H2Offices fejlesztésével a vállalat célja, hogy tovább emelje a zöld irodák fejlesztésének színvonalát és támogassa a bérlőket az azonos munkafeltételek biztosításában.

Skanska

A Skanska Európa egyik vezető kivitelező és ingatlanfejlesztő vállalata. Az északi országokon kívül a vállalat Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban folytat építői és infrastruktúra fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységet. A Skanska kereskedelmi ingatlanfejlesztést kiemelt piacokon Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Magyarországon végez, míg a lakóépületek fejlesztésével a BoKlok koncepció mentén Lengyelországban, Csehországban és az Egyesült Királyságban foglalkozik. 2019-ben a Skanska értékesítéseinek összege 33 milliárd svéd korona volt és mintegy 11 700 alkalmazottat foglalkoztatott az északi régión kívüli Európában.

További információ: www.skanska.com/property

Skanska Magyarország

A Skanska Magyarország innovatív fejlesztője és kivitelezője olyan zöld irodaházaknak, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. A vállalat az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon. Ez idő alatt mintegy 230.000 négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett.

A Skanska Magyarország projektjei csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska Magyarország összes fejlesztése végigmegy a LEED minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.

További információ: www.skanska.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com