Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fülpiszka - magyar zenei műsor
22
hallgató

A stroke valódi arca

- 2020. december 2. 7:43 - 332 megtekintés

A Richter Anna Díj 2019. októberében benyújtott pályázatában Baji Anikó sürgősségi triázs és egészségügyi médiakommunikációs szakember arra vállalkozott, hogy a társadalom stroke-ról alkotott ismereteit megváltoztassa.

Az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztályán dolgozó szakember életében több, mint kilenc éve kiemelt szerepet kap a köznyelven szélütésnek, agyvérzésnek, vagy gutaütésnek is nevezett kórkép, ugyanis rendkívül fontosnak tartja, hogy az egyik pillanatról a másikra beszéd-, és mozgásképtelenné vált páciens testi- és lelki állapotával egyaránt foglalkozzon az ellátásban résztvevő team.

Az Akut Szakasz oldalon első ízben 2017-ben Süket fülek címmel megjelent írás Anikó számára is meglepően magas olvasottságot és kommentáradatot hozott, innen jött az ötlet, hogy mozgóképen is megmutassa, milyen érzések kavaroghatnak a teljesen kiszolgáltatott, kommunikálni képtelen beteg lelkében. A pályázatra Anikó egyedül állította össze projekttervét, a döntőbe kerülés után pedig az öt fős zsűri úgy döntött, hogy mindenképp látni szeretnék a megálmodott filmet.

A járványügyi intézkedések miatt az idei díjátadó virtuális formában történt. Ancsával Szily Nóra pszichológus, újságíró, zsűritag telefonon közölte a jó hírt. A projekt megvalósításában egy remek filmes stáb, az Uzsoki Utcai Kórház dolgozói és a PAF – Pozitív Attitűd Formálás – Alapítvány segítettek. A mintegy 11 perces játékfilm célja, hogy a néző érzelmein keresztül hívja életre az érdeklődést a stroke iránt, hangsúlyozva az elsődleges megelőzés fontosságát, és segítséget nyújtva azoknak, akik akár a legapróbb tünetet is észlelik önmagukon, vagy környezetükben élő embertársaikon.

Az edukatív játékfilm nézői abba a 3 órás időablakba csöppenek bele, amely a stroke első jeleitől az intenzív ellátásig terjed. A szakirodalmi statisztika szerint ugyanis ennyi idő áll rendelkezésre, amíg a betegség maradandó szervi károsodás nélkül jó eséllyel kezelhető. A stroke betegek életében azonban az első 12 óra meghatározó, a speciális gyógyszeres kezelés hatására az átmenetileg mozdulatlanná vált végtag újra betöltheti funkcióját, valamint az elveszített látását vagy beszédképességét is visszanyerheti a páciens.

A Süket fülek főszereplője Terhes Sándor Jászai Mari-díjas színművész. Baji Anikó forgatókönyvét filmre adaptálta és rendezte Szakonyi Noémi Veronika, rendező és producer Meggyes Krisztina, az operatőr Vincze Máté Artur. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com