Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
27
hallgató

A tagszervezetek és a mentorok erősítik a MEOSZ érdekvédelmi munkáját

- 2019. szeptember 20. 18:23 - 426 megtekintés

A MEOSZ a Korlátok nélkül, mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése című, Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektje révén országosan 600 súlyosan mozgáskorlátozott személy infokommunikációs akadálymentesítését tűzte ki célul, annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a közügyek intézését, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, elősegítve ezzel a társadalmi felzárkózást és az önrendelkező életet. A projekt a tagszervezetek bevonásával és sorstársi […]

A MEOSZ a Korlátok nélkül, mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése című, Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektje révén országosan 600 súlyosan mozgáskorlátozott személy infokommunikációs akadálymentesítését tűzte ki célul, annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a közügyek intézését, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, elősegítve ezzel a társadalmi felzárkózást és az önrendelkező életet. A projekt a tagszervezetek bevonásával és sorstársi rehabilitációs mentorok közreműködésével valósul meg.

-Az elmúlt évtizedek során a MEOSZ – igazodva a kihívásokhoz – folyamatos átalakuláson ment keresztül, meghatározva a hazai érdekvédelem súlyát és irányát. Ez a változás elér a tagszervezeteinkhez is, s arra buzdítjuk őket, hogy tegyék meg azokat a lépéseket a helyi érdekvédelem szintjén, mint amit a MEOSZ az országos érdekvédelemben generál. Fontos, hogy tagságunk éljen a jogával! A MEOSZ igazán a tagszervezeteivel együtt erős, velük együtt tudja igazán hatékonyan kifejteni az érdekvédelmi munkáját. Az együttműködés hatékonyságát a projekt is mutatja; úgy lépünk fel közösen a mozgáskorlátozott emberek érdekében, hogy miközben helyi szinten az egyéni sorsokat segítjük az önrendelkező élet megteremtése érdekében, országos szinten azért küzdünk, hogy a projekt eredményei a fogyatékosságügyi szakpolitika részévé váljanak – mondta Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

-A projekt révén olyan súlyosan mozgáskorlátozott, kommunikációjában akadályozott emberekhez is eljutottunk, akik eddig rejtve voltak a társadalom előtt. Súlyos adósságot törlesztettünk ezzel, másrészt olyan értékekhez jutottunk, mely erősíti a MEOSZ érdekvédelmi munkáját. Ezeknek az embereknek az elérésében, a velük való együttműködésben a mentorokra és az egyesületekre is nagy feladat hárul. Fontos, hogy a rehabilitációs tanácsadás rendszerszinten elérhetővé váljon a mozgáskorlátozott emberek számára. A MEOSZ elnöksége elkötelezett abban, hogy a projekt eredményeit, és értékeit a program lezárulta után beépítse a MEOSZ érdekvédelmi munkájába és struktúrájába – mondta Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

Miklós Kata, a MEOSZ és a projekt szakmai vezetője a projekt eddigi tapasztalatairól szólva kitért arra, hogy eddig a projekt 400 résztvevője kezdte el az online ügyintézést a kapott eszközök segítségével. A mentoráltak által az egészségügyi szolgáltatóknál, kormányhivataloknál, bankoknál intézett közügyek egy része kapcsán kitűnik, hogy számos olyan eset van, mikor is a MEOSZ-nak érdekvédelmi lépéseket kell majd tenni, főként az akadálymentesség hiánya miatt.

Dr. Villányi Zsuzsanna, a MEOSZ jogásza a jogérvényesítés eszközeiről tartott előadást, hangsúlyozva: nagyon fontos, hogy tagságunk éljen a jogaival.

DSC_0514

DSC_0522

DSC_0521

DSC_0523

DSC_0520

DSC_0547

DSC_0536

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com