Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélget*s m*sora. Szerz*k és könyveik.
37
hallgató

Akkreditált foglalkoztatás – Kapacitásbővítés az MVGYOSZ-nél és tagegyesületeinél

- 2021. január 8. 8:22 - 497 megtekintés

A kormány évente több száz szervezetnek biztosít bértámogatást több tízezer megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatásához. Ezen munkáltatók közé tartozik az MVGYOSZ és több tagegyesülete is, melyek 2021-ben növekvő humán kapacitással gazdálkodhatnak. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és tagegyesületei az elmúlt másfél évtizedben, a szervezeti átalakulás óta, folyamatosan növekvő számú látássérült és más megváltozott munkaképességű […]

A kormány évente több száz szervezetnek biztosít bértámogatást több tízezer megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatásához. Ezen munkáltatók közé tartozik az MVGYOSZ és több tagegyesülete is, melyek 2021-ben növekvő humán kapacitással gazdálkodhatnak.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és tagegyesületei az elmúlt másfél évtizedben, a szervezeti átalakulás óta, folyamatosan növekvő számú látássérült és más megváltozott munkaképességű munkavállalónak biztosítanak munkalehetőséget és megélhetést. Ennek forrása többek között az ún. akkreditált, azaz rehabilitációs foglalkoztatást végző szervezetek által évről évre megpályázható bértámogatás, mely összeg azonban jellemzően csak a bérköltségek egy részének finanszírozására elegendő.

Örömmel számolunk be arról, hogy a szövetség eredményes lobbitevékenységének, illetve az MVGYOSZ és a tagegyesületek által benyújtott magas színvonalú pályázati anyagoknak köszönhetően 2021-ben mind az országos szervezet, mind annak tagegyesületei a korábbinál több megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállaló foglalkoztatásához nyertek el támogatást.

Az MVGYOSZ 2020-ban 26 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatásához kapott támogatást, ez 2021-ben tíz fővel emelkedett. A szövetség 21 tagegyesülete közül 14 rendelkezik a bértámogatások lehívásához szükséges rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal, további néhány egyesületnél ennek ügyintézése folyamatban van. Az akkreditációval már rendelkező, így pályázásra jogosult tagegyesületek 2020-ban összesen 173 fő foglalkoztatásához vettek igénybe bértámogatást, ami 2021-re 38 fővel emelkedett. Így az MVGYOSZ és tagegyesületei 2021-ben összesen 247 fő megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztathatnak rehabilitációs bértámogatással. Azonban ennél is több fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személy dolgozik ezeknél a szervezeteknél, ugyanis a munkavállalók egy részének bérét a központi költségvetésből kapott célzott támogatásból, illetve egyéb pályázati forrásokból vagy adományokból finanszírozzák.

Megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkatársaink számos szakmában és munkakörben biztosítják az érdekképviselet és a szolgáltatások fejlesztését és folyamatos működését, miközben kiteljesedhetnek saját szakmájukban vagy itt választhatnak új hivatást. A teljesség igénye nélkül ezen munkavállalók látnak el többek között ügyfélszolgálati, adminisztratív, rendezvényszervezési, közösségépítési és kommunikációs feladatokat, illetve biztosítanak elemi és foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat, digitális kompetenciafejlesztő foglalkozásokat, gyógymasszázs szolgáltatást, szemléletformáló programokat, Braille- és hangoskönyvek készítését és ellenőrzését, jogi segítségnyújtást és érdekképviseleti tevékenységet, akadálymentesítési tanácsadást, készítenek Braille-írásos anyagokat, kézműves termékeket, stb. A szövetség és tagegyesületei tehát valódi értékteremtő munkát és szakmai megbecsülést, nem ritkán továbbtanulási és előrelépési lehetőséget is biztosítanak ezen célcsoport számára, akiket sorstársaik és a szervezetek partnerei is hiteles szakembereknek fogadnak el. (Németh Orsolya / MVGYOSZ.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 31. péntek, Árpád napja van.
Az év 13. hete és 90. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com