Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Vakok Szombathelyi Egyesületének műsora
31
hallgató

Az intézményben élő ellátottak véleménye segíti a közösségi befogadást

- 2019. május 1. 15:57 - 506 megtekintés

A TÁRS Projekt szakmai vezetője, Kiss Róza az országban működő, SZGYF által fenntartott, 50 férőhely feletti ápolást, gondozást nyújtó intézmények vezetőinek márciusban átadta azokat a szükségletfelmérő kérdőíveket, melyek az intézményben élő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg emberek véleményét, álláspontját képesek közvetíteni a szakemberek felé annak érdekében, hogy az EFOP-2.2.5 pályázati kiírás az ellátottak egyéni szükségleteinek figyelembevételével kerüljön kialakításra.

Az FSZK Nonprofit Kft. munkatársainak lehetősége nyílt egy olyan kérdőív elkészítésére, melyben az ellátottak kifejezhetik véleményüket, igényeiket a közösségi befogadással kapcsolatban. Hiszen a Támogatott Lakhatás, mint új szolgáltatási forma számos kérdést vet fel, melyek egy részének megválaszolására a legalkalmasabbak, azok az intézményben élők, akik részesei ennek a fejlődési folyamatnak.

Ezt támogatva március hónapban a TÁRS Projekt szakmai vezetője, Kiss Róza személyesen adta át a lakók szükségleteinek felmérését szolgáló kérdőíveket az országban működő, 50 férőhely feletti ápolást, gondozást nyújtó intézmények vezetőinek. Ennek eredményeképpen járt a Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Baranya, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

A kérdőívek lekérdezését az intézményben dolgozó szakemberek, az ellátottjogi képviselők, az FSZK munkatársai – fogyatékosságügyi tanácsadók, intézményi koordinátorok – segítik, segítették. A súlyos halmozottan fogyatékos (SHF), kommunikációjában akadályozott, illetve autizmus spektrum zavarban élő személyek véleményének kinyilatkoztatásában a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) által delegált szakértők biztosítják a szakmai támogatást.

Fontos megemlíteni azt a példa értékű nyitottságot és együttműködési szándékot, ami a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) megyei kirendeltségek munkatársai, illetve az országban működő nagyintézmények vezetői és dolgozói részéről tapasztalható annak érdekében, hogy az intézményben élő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg emberek véleménye, álláspontja beépíthető legyen az EFOP 2.2.5. pályázati konstrukció kiírásába. Így ezúton is tisztelettel köszönjük a szakembereknek, hogy érezve a feladat fontosságát és az ellátottak érdekeit szem előtt tartva rugalmasan és gyorsan segítették munkánkat. Ennek köszönhetően a kérdőívek minden érintetthez eljutottak és a beérkező adatok feldolgozása folyamatosan zajlik.

A szükségletfelmérő kérdőívekről további híradást itt olvashat.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com