Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - Varázsolj a szívemmel
34
hallgató

Az önálló élet kapujában

- 2020. február 22. 7:04 - 383 megtekintés

Fogyatékossággal élő társaink önálló életvitelre való igénye ép társaikhoz hasonlóan változó. Lehetőségeiket értelem szerűen hátterükön túl állapotuk is nagy mértékben befolyásolja.

Többen közülük azonban vágynak az önálló életre, különösen, ha ezt párjukkal együtt valósíthatnák meg.

Anna Lilla egy 29 éves, különleges fiatal hölgy, aki down szindrómával él. Immár 5. éve dolgozik felszolgálóként a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben. Saját keresete van, szabadidejében dobol, és rendszeresen tornázik.

Anna Lilla legnagyobb vágya, hogy párjával – akivel már 9 éve vannak együtt – saját, közös otthonukban lakhassanak, ahol kis segítséggel ugyan, de boldog, független életet élhetnének.

Csupán olyan egyszerű dolgokra vágynak, melyek – másoknak átlagosak – számukra a hétköznapi csodákkal érnek fel: vacsorát főzni, csendben eltölteni kettesben egy vasárnap délutánt és végső soron igazi otthont teremteni.

A Nem Adom Fel Alapítvány folyamatos munkájával igyekszik lehetőséget biztosítani a Lilláékhoz hasonló párok és általánosságban a társadalom hátrányos helyzetűnek minősített tagjai számára megtalálni és kialakítani saját, önálló kis szigetüket a világban.

Ez jelentős lépés annak érdekében, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő értékeket, megtalálják valódi „hangjukat”, küldetésüket. Munkájuk van, jövedelmük van, hasznos és értékes tagjai a mai társadalomnak.

Az alapítvány munkatársai jelenleg azon munkálkodnak, hogy 2020-ban elinduljon a támogatott lakhatás a Mikes Lakóotthon projekt, mely 8 lakásban, 10 fogyatékossággal élő fiatalnak tudná legnagyobb álmát megvalósítani.

A projekt évek óta tervben van, ehhez első lépésként 2019-ben sikerült megvásárolni egy 1600 nm-es telket a XI. Mikes Kelemen úton. Idén indulna az építési tervek elkészítése és maga az építkezés is, melyhez előzetesen már több építőipari cég ajánlotta fel támogatását. Ha első körben összejön a 100 millió forint, máris megkezdődhetne a projekt kivitelezése.

Budapesten és szűkebb agglomerációjában nagyon kevés az olyan lehetőség a fogyatékossággal élő fiatalok számára, ahol önálló teljes életet élhetnek, így a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésének jelentősége elvitathatatlan, azonban az alapítvány forrásai korlátozottak, így a megvalósuláshoz további támogatásra lenne szükség.

Minden apró segítség – akár egyetlen tégla ára is – egy lépéssel közelebb juttathatja Anna Lillát és társait álmuk megvalósulásához.

Ha támogatni szeretné az alapítvány célkitűzéseit, azt honlapjukon, vagy közvetlenül a 11600006-00000000-83531952 számlaszámon keresztül teheti meg. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com