Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
20
hallgató

Dózsa György úti akadálymentes metróbejárás a VGYKE. szemével

- 2019. március 20. 10:07 - 654 megtekintés

Az M3-as metró felújítási munkáját és a Vállalkozóval történő szerződéskötést több éves előkészítési munka előzte meg. Az előkészítési fázisban, az érdekvédelmi szervezetek bevonásával készültek el a kiviteli tervek és kerültek meghatározásra az akadálymentesítéssel kapcsolatos követelmények, melyet az Ajánlatkérési dokumentáció 3. kötet, Műszaki előírások, 5. sz. melléklet: M3 metró taktilis jelek specifikációja és a 6. sz. melléklet: Akadálymentesítési előírások rögzít.

A Dózsa György út állomás utasforgalmi tereiben a taktilis jelzések elkészültek.

A 2019. március 8-ai bejáráson Németh Orsolya és Erhart Péter az MVGYOSZ-től, Babits Bernadett rehabilitációs szakmérnök, valamint a VGYKE részéről Bönde Katalin, Széles Attiláné Panka és Miks-Rédai Csaba vizsgálták az eddig elkészült taktilis jelzések, valamint az ATS használhatóságát.

Közös javaslat született arról, hogy az ATS hangereje, valamint a távkapcsolóval történő indítótávolság is jelenleg megfelel a kívánt mértéknek, változó környezeti zajok esetén kérésre az üzemeltető néhány perc alatt módosítani tudja. Az állomáson egy mozgólépcső működik, ami többnyire lefelé fog haladni, de vakvezető kutyával közlekedő látássérültek is tudják a metrót használni, hiszen hagyományos lépcső is található az állomás területén.

Széles Attiláné Panka a felfelé haladó mozgólépcső előtt áll, amit a hangjelzés alapján talált meg.

Jelenleg demo üzemmódban fut a rendszer, tervezés, és kivitelezés alatt áll, hogy okostelefon segítségével szöveges információkhoz is hozzájuthassanak a látássérültek az állomás különböző adatairól, azonban jelenleg ez a fejlesztés csak androidon fut. Javaslatot tettünk általunk ajánlott fejlesztő bevonására, hogy az IOS rendszerű telefont használók is hozzájuthassanak a közlekedésünket nagyban megkönnyítő hasznos adatokhoz. Kérésünk volt továbbá, hogy a működő mozgólépcső hangjelzését teljes egészében a már jól bevált, és sokak által ismert, és napi szinten használt M4-es metró hangjelzéséhez igazítsák, gondoltunk itt a jelzés magasságára, sűrűségére, illetve arra, hogy jobbról hallatszódjon.

Az építkezési területre belépve vezetősávokat találtunk, ezek ugyan nem teljesen egyeznek meg a 4-es metró vezetősávjaival, de jól követhetőek, kontrasztosak, minden esetben a lépcső közepéhez vezetnek.

Miks-Rédai Csaba fehér bottal a kezében a vezetősávot teszteli.

Fontos kritikai észrevételünk volt azonban a lépcsőre rávezető taktilis jellel kapcsolatban, mely jelenleg teljesen belesimul a burkolatba, a vezetősávtól sem különül el, ennek javítására Polik Tamás megrendelőtől a helyszínen ígéretet kaptunk, valamint a bejárás jegyzőkönyvébe is bekerült, melyet a résztvevők aláírásukkal hitelesítettek.

A másik aggályos pont a padok kérdése volt, melyek egy kb. harminc centis konzolon vannak a falhoz rögzítve a peron területén, a kötelező nyolcvan centiméteres előírásnak a vezetősávtól ugyan megfelelnek, de csak üresen. Ezeken design elvekre hivatkozva már nem fognak módosítani, viszont ígéretet kaptunk arra, hogy a többi állomáson a falhoz közelebbre felszerelt padokat helyeznek ki.

Miks-Rédai Csaba
VGYKE

The post Dózsa György úti metróbejárás appeared first on Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com