Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kalendárium -
60
hallgató

EASPD online konferencia – Fogyatékos személyek foglalkoztatása

- 2020. május 26. 7:58 - 549 megtekintés

A fogyatékos személyek foglalkoztatásához vezető út nagyon változatos, hiszen sokféle foglalkoztatási lehetőséget és gyakorlatot igényel.

Vannak kihívások és vannak valóban inspiráló gyakorlatok, amelyeket érdemes megismerni. 2020. május 4-én és 5-én az EASPD (Fogyatékos Személyek Szolgáltatóinak Európai Szövetsége) és a francia LADAPT (Egyesület a Fogyatékos Személyek Társadalmi és Szakmai Integrációjáért) – két nagy, a témában régóta aktívan tevékenykedő szervezet – „A foglalkoztatáshoz vezető út a fogyatékossággal élő személyek számára” című európai uniós konferencia szervezésével lehetőséget biztosított a szakemberek számára, hogy áttekinthessék, milyen újszerű megoldások vannak a fogyatékkal élő személyek foglalkoztatására, különös tekintettel a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre. A szakmai rendezvény keretein belül a résztvevők megoszthatták tapasztalataikat a fogyatékos emberek munkavállalását hatékonyan segítő, általuk kipróbált jó gyakorlatokról.

A konferencián, amely a COVID-19 járványra való tekintettel, rendhagyó módon online szerveződött, a TÁRS projekt szakemberei is részt vettek.

A rendezvény célul tűzte ki, hogy nyomatékosan felhívja a figyelmet a fogyatékos személyek munkához való jogára, valamint arra, hogy a járvány hatásaitól sújtott munkaerőpiaci körülmények között fokozottan szükséges, hogy az Európai Unió és egyes tagállamai támogassák ennek a nehéz helyzetbe került csoportnak a tagjait is.

Mindkét nap délelőttjén „plenáris ülések” zajlottak. Ezek keretében az előadók felvázoltak néhány innovatív lehetőséget, melyek elősegíthetik a célcsoport számára a nyílt piaci munkavégzést, illetve szakpolitikai ajánlások hangzottak el a következő Európai Fogyatékosságügyi Stratégia fontos eleme, a befogadóbb munkaerőpiac létrehozására vonatkozóan.

A konferencia első napján – a rendezvény témájához jól kapcsolódóan – nyilvánosságra hozták a „Foglalkoztatás Mindenkinek Díj” nyerteseit. Hiszen már negyedik alkalommal gyűjti az Employment for All Award azokat az ígéretes gyakorlatokat megvalósító szervezeteket, akik innovatív és inspiráló módon segítik a fogyatékkal élő személyeket a nyílt munkaerőpiacra való belépésre. Ebben az évben az osztrák Dafür szolgáltató és a spanyol Grupo Sifu munkáltató kapta a díjat.

Mindkét nap délutánján párhuzamosan több műhelymunka zajlott, melyeken jó gyakorlatokat ismertettek és olyan kérdéseket vitattak meg, amelyek a nyílt munkaerőpiaci elhelyezéssel kapcsolatban merültek fel, így például:

  • Mi a szolgáltatások szerepe ebben a folyamatban?
  • Hogyan tudjuk a legjobban támogatni az egyént a munkakeresésben?
  • Hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy a fogyatékos munkavállalók munkavállalói jogait tiszteletben tartják a munkáltatók?
  • Hogyan vonjuk be az összes érdekelt felet a változás elfogadásába, megértésébe az egyén számára nyújtott átfogó közösségi támogatás biztosítása érdekében?
  • Hogyan lehet a legjobban a piaci gondolkodást és a különféle technikai lehetőségeket (tablet, számítógép, saját fejlesztésű eszközök) alkalmazni a szociális területen?

A COVID-19 járvány minden bizonnyal sok változást hoz majd a fogyatékos személyek foglalkoztatásában is, ezért is hangsúlyozta Jim Crowe, az EASPD elnöke, hogy „Jelenleg fontosabb, mint valaha, hogy mindannyian együttműködjünk, ösztönözzük egymást arra, hogy új, kreatív módszereket találjunk a foglalkoztatásban a fogyatékos személyek számára.”

A konferencián elhangzott jó gyakorlatokból a TÁRS projekt egy összefoglaló kiadvány elkészítését tervezi, mely hasznos olvasmány lehet majd a témával foglalkozó szakemberek számára.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com