Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kabaré jelenet -
35
hallgató

Egyeztetés a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítésével kapcsolatban

- 2019. május 4. 11:21 - 540 megtekintés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett újabb egyeztetésre 2019. április 30-án került sor, melyre a nagyobb érdekképviseleti szervezeteken kívül a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség kapott meghívást.

A látássérültek képviseletében az egyeztetésen az MVGYOSZ munkatársán kívül az Informatika a Látássérültekért Alapítvány vezetője és egyik munkatársa is jelen volt. A minisztérium főosztályvezetője arról tájékoztatott, hogy készülnek azok a jogszabály-tervezetek, amelyek a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény végrehajtását szolgálják. A kormányrendelet tervezete főként az akadálymentesítési feladatok ellenőrzésével kapcsolatos, továbbá az ezzel összefüggő az Európai Bizottság részére történő jelentés-tételre vonatkozó részletszabályokat tartalmazza, a készülő miniszteri rendelet-tervezet pedig az akadálymentesítési nyilatkozat tartalmi elemeit rögzíti. Készül továbbá egy kormányhatározat-tervezet is, amely az ügynökség működéséhez szükséges anyagi források megteremtésének elveit tartalmazza. A készülő rendeleteknek meg kell felelniük az Európai Bizottság által az irányelvhez kiadott részletszabályoknak is.  E tervezeteket véleményezés céljából hamarosan az érdekképviseleti szervezetek részére is megküldik.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség képviselője elmondta, hogy 2019. december 31-ig tart az ún. felkészülési időszak. Ennek során azon szervezetek feltérképezése zajlik, melyeknek meg kell felelniük az akadálymentesítésre vonatkozó követelményeknek. Már önmagában ez is hatalmas feladat, hiszen mintegy 4500 szervezet honlapját kell feltérképezni. 2020-tól már az akadálymentesítési követelmények betartásának ellenőrzését kell végeznie az ügynökségnek. A tájékoztatókat követően annak előrebocsátása mellett, hogy a rendelet tervezetek részletes véleményezésére csupán azok pontos ismeretében lesz lehetőség, néhány dologra már az érintettek előzetesen felhívták a figyelmet. Szuhaj Mihály hiányolta, hogy az EN 301 549 v2.1.2 nemzeti akadálymentességi szabvány, aminek a törvény hatálya alá tartozó szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak meg kell felelniük, magyar nyelven még mindig nem érhető el, holott ennek pontos ismerete nélkül nehezen képzelhető el az annak való megfelelés.

Sérelmezte továbbá, hogy a közszféra definíciója alá tartozó jogi személyek és ezek honlapjainak listáját kérelmező MVGYOSZ levélre az ügynökség elutasító választ adott arra hivatkozva, hogy ezekkel az információkkal ők sem rendelkeznek. Javasolta, hogy a minisztérium illetékes főosztálya forduljon kérelemmel a közbeszerzési hatósághoz, és kérje el tőlük a törvény hatálya alá tartozó cégek, intézmények és szervezetek listáját, azok ott nyilvántartott adataival együtt.

Gulyásné dr. Bölkény Ágota hangsúlyozta, hogy költségvetési forrás hiányára való hivatkozás ebben az esetben nem megengedhető, hiszen az államnak – már a fogyatékos személyek jogairól szóló ENSZ egyezményhez (CRPD) történt csatlakozás okán is – mindenképp elő kell teremtenie az ehhez szükséges forrásokat. Ezen túlmenően a szabályozás szintjén is biztosítani kell, hogy a törvény hatálya alá tartozó szervezetek minden körülmények között eleget tegyenek az akadálymentesítésre vonatkozó kötelezettségüknek.

A rendelet tervezeteket az MVGYOSZ az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal egyeztetve részletesen véleményezi majd. (Gulyásné dr. Bölkény Ágota, Szuhaj Mihály)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com