Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bonanza Banzai - Elmondatott
41
hallgató

Elérhető az „Úgy éljünk, mint ahogy akárki más!” című kisfilm

- 2020. május 26. 8:00 - 405 megtekintés

Videó…

Elkészült és a Kiváltás TÁRS YouTube csatornán elérhető a TÁRS projekt “Úgy éljünk, mint ahogy akárki más!” című új – összesen 10 perces – kisfilmje, melynek négy egymástól függetlenül is helyt álló, de egybefüggő részében az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy támogatott lakhatásba költözés előtt álló fogyatékos személy, Szilágyi Dániel gondolataiba az új életformájával kapcsolatban.

A fiatalember 2003 óta a csobánkai IRMÁK intézmény lakója és most készül támogatott lakhatásba költözni, ahol aktív segítség mellett, képességeihez mérten önállóan fog élni több társával együtt.

A „Mit jelent számodra a támogatott lakhatás?” alcímet viselő első részben Dani arról mesél, hogy már nagyon várja a kiköltözést, mert úgy érzi, hogy ezzel a lehetőséggel még nagyobb esélye lesz „a saját szabadságának” megélésére és ezáltal sokkal több mindenre lesz képes. Emellett azt is vallja, hogy nem az „ép társadalomnak” kell hozzájuk alkalmazkodnia, hanem nekik kell megmutatniuk azt, hogy be tudnak illeszkedni az „ép társadalomba”.

A „Mik a céljaid a kiköltözést követően?” alcímet viselő második epizódban a nézők megtudhatják, hogy a film forgatásának idejében Dani nagy dologra készült: még nagyintézményi keretek között elvette feleségül mennyasszonyát. Dani szerint „ahhoz, hogy elérd a célod, neked is tenned kell”. Ehhez igazodva a kiköltözés előtt álló lakó szeretne úgy élni, „ahogy akárki más”, vagyis saját egzisztenciát kialakítani, példamutatással színesebbé tenni sorstársai életét és levetkőzni az intézményi létben beidegződött szokásokat.

A „Milyen elképzeléseid vannak a munkával kapcsolatban?” alcímet viselő harmadik kisfilm Dani kiköltözés utáni, munkával kapcsolatos vágyairól szól. Elképzelése szerint a támogatott lakhatásban több mindent megengedhet magának az ember, ha nyitott azok megtanulására. Emellett sokkal tágabb lehet az emberek érdeklődési köre és olyan dolgokat csinálhatnak majd, amit szeretnének. Viszont ez azzal jár együtt, hogy a saját jövedelemből kell gazdálkodni. Dani szeretne több munkahelyen is helytállni és a kinti munkaerőpiaci normáknak megfelelni. Cél számára, hogy beilleszkedjen és  „ritmusa legyen az életnek”.

A „Milyen változást remélsz a kiköltözéstől?” alcímet viselő negyedik és egyben záró részben Dani elmondja, hogy azt várja a támogatott lakhatás szolgáltatástól, hogy önálló legyen minden területen. Ennek feltétele az önálló döntéshozatal erősödése. Dani szerint a gondnokság olykor gátat szabhat a fogyatékos emberek esetében a teljes önállóságnak, azonban azt is látja, hogy „van, akinek szüksége van rá”.

Az „Úgy éljünk, mint ahogy akárki más!” című 10 perces kisfilm teljes verzióját az alábbiakban nézhetik meg.

https://www.youtube.com/watch?v=2-hBFPYbxss

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com