Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
24
hallgató

Elkészültek a támogatott lakhatást segítő szociális alapszolgáltatások útmutatói

- 2020. június 28. 19:54 - 408 megtekintés

Az EFOP-2.2.2. pályázói körbe tartozó intézmények vezetőinek, illetve szakmai munkatársainak igényeire reagálva, a TÁRS projekt Szakmai Koordinációs Műhelye és Szolgáltatásfejlesztési Munkacsoportja, külső szakértők bevonásával összeállították a támogatott lakhatást segítő szociális alapszolgáltatások dokumentációs rendszerének kialakításához kapcsolódó útmutatókat.

A TÁRS projekt feladata a kiváltásban résztvevő intézmények szakmai módszertani háttértámogatása. 2019 októberében elkészült az „Útmutató a támogatott lakhatás szolgáltatás dokumentációs rendszerének kialakításához” című kiadvány, mely elektronikus és nyomtatott formában is átadásra került az EFOP-2.2.2. pályázói kör munkatársainak rendezett régiós szakmai műhelyeken.

Ezt követően – a projektmegvalósítók részéről felmerült igényeket figyelembe véve – a támogatott lakhatás szolgáltatásokhoz kapcsolódó, továbbá a szolgáltatási gyűrű részét képező szociális alapszolgáltatások (házi segítségnyújtás, nappali ellátás, közösségi ellátás, támogató szolgálat, fejlesztő foglalkoztatás) vonatkozásában is kidolgozásra kerültek a dokumentációs csomagok. Az útmutatók a szociális alapszolgáltatások létrehozásában és működtetésében tapasztalattal rendelkező külső szakértő bevonásával készültek el.

A támogatott lakhatást segítő szociális alapszolgáltatások útmutatóinak célja az intézményi férőhelykiváltás során létrejövő támogatott lakhatás szolgáltatások és szolgáltatási gyűrűik kialakításának és működtetésének segítése. Emellett az olvasók a támogatott lakhatást működtető intézmények szakmai munkájának és a támogatott lakhatásban lakók mindennapi életvitelének, szükségleteinek támogatásához is hasznos támpontokat kapnak.

A szakmai anyagok dokumentummintákat tartalmaznak többek között a szociális  alapszolgáltatások szolgáltatói nyilvántartásba vételéhez, a szolgáltatások működtetéséhez és a szolgáltatás nyújtáshoz. Ismertetik a szolgáltatást igénybevevők jogait, panasztételi és jogorvoslati lehetőségeit, a szolgáltatók jelentési kötelezettségét, továbbá információkat és mintákat adnak a munkavállalókkal kapcsolatos dokumentumokra, bemutatva az alapszolgáltatások működése során alkalmazandó meghatározó jogszabályi környezetet. Az alapszolgáltatások kialakításának útmutatói célcsoport-specifikusan kerültek összeállításra, így a fogyatékos személyeket, valamint a pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg személyeket ellátó intézmények számára külön dokumentációs- és iratminta készült.

A kidolgozott dokumentációs csomagok a TÁRS projekt hálózati rendezvényein kerülnek átadásra az EFOP 2.2.2-es kiváltásban érintett intézmények számára, továbbá elektronikus formában is elérhetővé válnak.

További információk a TÁRS projekt – EFOP 1.9.1 projektről(Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com