Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napi Evangélium - István atya rovata
34
hallgató

Ellátásokat és szolgáltatásokat érintő változások a Magyar Közlönyben

- 2020. április 7. 10:01 - 346 megtekintés

A Kormány 88/2020. (IV. 5.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről.

2020. április 06-tól hatályos a Kormány rendelete, amely a veszélyhelyzet idején szükséges intézkedésekről szól a szociális, gyermekvédelmi ágazatban, illetve a rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatásban érintett fenntartók részére.

Röviden összefoglaljuk a főbb intézkedéseket:

1. A veszélyhelyzet során teendő egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedések

a.) A pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások esetén:

 • az ellátásokra megállapított jogosultság időpontja meghosszabbodik a veszélyhelyzet idején (pl. a lejáró közgyógyellátási igazolvány meghosszabbodik a veszélyhelyzet feloldásának napjától számított 90 napig, ugyanígy az egészségügyi ellátásra szolgáló igazolás is meghosszabbodik),
 • az ápolási díj, a gyermekek otthongondozási díja esetén nem kell felülvizsgálat, illetve az új igények esetén a szakértői vélemények irat alapján is elkészíthetők, ehhez az ügyfeleknek olyan dokumentációt kell csatolni az igényléshez (pl. gyermekeknél a Pedagógiai Szakszolgálat véleménye, orvosi- kórházi zárójelentés, egyéb irat), amelyből megállapítható az önellátási képesség,
 • ha a mozgássérültek parkolási igazolványa a veszélyhelyzet ideje alatt jár le, a határidő veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig meghosszabbodik.

b.) A rehabilitációs ellátás nem szűnik meg, ha a veszélyhelyzet időszakában jár le a komplex minősítés, a 2. hónap a végéig folyósítják az ellátást, míg a veszélyhelyzetről szóló intézkedést fel nem oldják.

Az egészségi állapottól, személyiség állapottól vagy fogyatékosságtól függő ellátások felülvizsgálata nem végezhető el, a felülvizsgálathoz irat megküldése nem kérhető, erre hivatkozva az ellátás, kedvezmény, mentesség nem szüntethető meg.

c.) A fejlesztő foglalkoztatásban részesülők számára, akik a veszélyhelyzet kihirdetésének napján (március 11-én) fejlesztési jogviszonyban, vagy munkaviszonyban álltak, a támogatás érvényesíthető a napi munkavégzéstől függetlenül.

d.) A megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató akkreditált munkáltatókat érintően több szabályt eltérésekkel kell alkalmazni, pl.

 • a havi átlag napi 4 órás munkaidőtől el lehet térni,
 • állásidőt lehet fizetni,
 • a rehabilitációs mentor nem köteles havi 30 percet rehabilitációs tanácsadásra biztosítani.

Bér-és többletköltség támogatás a munkavégzés időtartamától függetlenül érvényesíthető azok esetében, akik március 11-én az akkreditált foglalkoztatónál munkaviszonyban álltak.

2. A szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendje

A veszélyhelyzet időtartama alatt:

 • a nappali ellátások épületében nem tartózkodhatnak ellátottak, de gondoskodni kell a lakókörnyezetben nyújtható ellátásokról,
 • a napi egyszeri meleg étel csak kiszállítással biztosító,
 • az alapellátásokat az engedélyezett létszámon felül is – befogadás nélkül- biztosítani szükséges, az ellátásra való jogosultság vizsgálata nélkül, ehhez a központi költségvetés szerint támogatásra jogosult a fenntartó,
 • az átmeneti ellátás időtartama is meghosszabbítható, ha a felvételi zárlat miatt nem tud az igénylő beköltözni tartós ellátást biztosító szociális intézménybe,
 • a veszélyhelyzet időtartama alatt az idősek otthonában foglalkoztatottak számára 24 órás műszak is elrendelhető, úgy hogy ezt követően 48 óra összefüggő pihenőidőt kell biztosítani.

3. A veszélyhelyzet alatt a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben élők folyamatos ellátásának biztosítása érdekében szükséges intézkedések

A gyermekek napközbeni ellátását nyújtó szolgáltatók fenntartói, a közgyűjtemények fenntartói, a közművelődési intézmények fenntartói, a helyi önkormányzatok dönthetnek arról hogy az itt dolgozók, a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás útján, akár más fenntartású szociális szolgáltatónál, szociális intézménynél, gyermekek átmeneti gondozását nyújtó intézménynél vagy gyermekvédelmi intézménynél is foglalkoztatásba kerüljenek.

Mindezt annak érdekében tehetik, hogy a szociális és gyermekvédelmi intézményekben élők folyamatos ellátását biztosítsák, az otthonukban élő, elsősorban idős rászorulók szociális alapszolgáltatását megszervezzék.

Bővebb és részletes információk a Magyar Közlöny 65. számában olvashatók. (Forrás: rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com