Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
35
hallgató

Fogyasztóvédelmi ügy lett a WizzAir vakvezető kutyás esetéből

- 2019. március 2. 16:49 - 595 megtekintés

Újabb fejlemény Móricz Máté ügyében, aki Budapesten nem szállhatott fel vakvezető kutyájával, Fülöppel a WizzAir londoni járatára.

A fogyasztóvédelem a média hírei nyomán eljárást kezdett az ügyben – nem Máté tett panaszt -, és azt az információt adta Máténak, hogy a WizzAirnek 500 eurót kell fizetnie számára. Máté most arról beszél a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola videóján, hogyan élte meg a történteket.

Itt olvashatják a videóban elhangzottak összefoglalóját:
Móricz Máté február 4-én a Wizzair londoni járatával szeretett volna repülni. Ahogyan azt a légitársaság szabályzata előírja, mindent előre jelzett feléjük. Csakhogy aznap reggel nem szállhattak fel a 9 órakor induló járatra, majd pár órával később mégis elutazhattak.

Máté 48 órával az utazás előtt jelezte, hogy vakvezető kutyával utaznak, hiszen tisztában volt vele, hogy ez a szabály. Telefonon többször is egyeztetett, és biztosították róla, hogy a papírokkal minden rendben. Az utasfelvételnél mégis számon kérték rajtuk, hogy miért nem jelezték előre, hogy vakvezető kutyával utaznának, hiszen ilyenkor elsőbbségi helyet kell biztosítani a gépen, mert a segítő kutya csak az első sorban ülhet, a gazdi lábánál. Máté elmondta, hogy ő mindent előre megbeszélt, visszaigazolást is kaptak a sikeres foglalásról. Mivel más segítő kutya nem utazott ezen a járaton, így lehetőséget kaptak a beszállásra. A becsekkolásnál azonban megint probléma akadt, keresték Fülöp igazolását arról, hogy a kutya Angliába utazhat. Azt mondták, ha nincs ilyen dokumentum, akkor 4 hónapos karanténba kerülhet a kutya. Így nem kockáztatták a felszállást.

Máté kétségbeesve telefonálgatni kezdett, alapítványunkat is felhívta, mi is értetlenül álltunk a dolog előtt, hiszen Máténál ott volt a kutya minden szükséges papírja, ami azt igazolta, hogy felszállhatnak. Mégis ennek az állítólagos angol nyelvű papírnak a hiánya miatt 9-kor Mátéék nélkül szállt fel a Londonba tartó gép.

Máté megpróbált szerezni egy ilyen angol nyelvű igazolást. Ezalatt a pultnál maradt, ahol pár órával később közölték vele, hogy a 12.30-as járattal elutazhat. Nem indokolták, hogy miért másították meg korábbi döntésüket, felkapták Máté bőröndjeit és segítettek neki felszállni a gépre. Nem kellett aláírniuk semmit.

Február 10-én a londoni repülőtéren teljesen máshogy történtek a dolgok, gördülékenyen, gyorsan, problémamentesen felszálltak a Budapestre induló járatra.

Február második felében a fogyasztóvédelem telefonon tájékoztatta Mátét, hogy mivel nála rendben megvolt minden dokumentum, és mégsem tudtak felszállni, így a WizzAirtől 500 eurós kártérítést kellett volna kapnia. Ez új információ volt számára, ugyanis a fogyasztóvédelem telefonhívása előtt pár nappal csupán egy 20 eurós repülési utalványt (kupont) ajánlott fel számára a légitársaság kárpótlásként. A fogyasztóvédelem hívása után másnap reggel felhívták Mátét a WizzAir ügyfélszolgálatáról, és azt mondták, hogy 500 eurót ítélnek meg neki, valamint a 20 eurós repülési kupont.

Móricz Máténak az a szándéka a történtek közlésével, hogy egy segítő kutyával se fordulhasson elő ilyen eset Magyarországon.

Állj a vakvezető kutyák mellé, és támogasd adód 1%-ával kiképzésüket!
A Baráthegyi kutyaiskola 1% adószáma: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com