Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
37
hallgató

Fókuszban a hazai helyzetkép egyeztetése

- 2019. szeptember 27. 7:50 - 480 megtekintés

2019. szeptember 6-án került megrendezésre a TÁRS Projekt SHF Szakmai Műhelye, melynek témája a „Súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek helyzetének áttekintése” című tanulmány egyeztetése volt.

A rendezvényen elsősorban azok a szülők, szülőcsoportok és szolgáltató szervezetek voltak jelen, akik az év elején részt vettek a Budapesten, Kaposvárott és Nyíregyházán rendezett fókuszcsoportos egyeztetéseken is.

Mint ahogy az év elején hírt adtunk róla, megvalósítás szakaszba lépett a súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogram, melynek az egyik eleme a hazai helyzetkép feltárását célzó tanulmány elkészítése volt. Erre a feladatra a TÁRS Projekt Kovács Éva szociális szakembert kérte fel. A tanulmány elkészítésének érdekében a 2019-es év elején több fókuszcsoportos egyeztetés zajlott. Ennek eredményeképpen készült el 2019 nyarára a „Súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek helyzetének áttekintése” című összefoglaló tanulmány, amelyet a fókuszcsoport résztvevők előzetesen is megkaptak, majd személyesen is megvitatásra kerültek a főbb észrevételeket.

A szeptember 6-án megrendezett SHF szakmai Műhely során bemutatásra kerültek azon kormányzati lépések, amelyek a célcsoport helyzetét kívánja javítani, s ezt követően került sor az előzetesen kiküldött szakmai anyag egyeztetésére.

A visszajelzések szerint egy nagyon összetett, mindenre kiterjedő, átfogó tanulmány készült el, amely minden problémára kitér, ami a súlyosan halmozottan sérült emberek helyzetét érinti: Mindenre és mindenkire gondol SHF témán belül. A véleményezők bizakodnak, hogy a tanulmánynak köszönhetően sok pozitív változás várható, és segítségével sokat fog javulni a súlyosan halmozottan sérült személyek helyzete Magyarországon.

A hazai helyzetkép egyeztetés résztvevői kihangsúlyozták, hogy bár a modellprogram elsősorban az értelmileg, súlyosan, halmozottan fogyatékos személyeket célozta meg, azonban a súlyosan, halmozottan fogyatékkal élők ennél egy jóval tágabb célcsoportnak tekinthetők. Ez az érintetti kör nagyon sokszínű, egyfajta diagnózissal nehezen körbeírható, ugyanakkor közös bennük, hogy magas vagy intenzív támogatási szükséglettel élnek, s nap mint nap, ugyanazon problémákkal, akadályokkal küzdenek, amelyet a tanulmány is jól visszatükröz.

A szakmai találkozó alkalmával átbeszélésre kerültek a tanulmányban pontosítandó, kiegészítendő részek (úgy mint például: a család és támogató közeg és az otthonközeli szolgáltatásokkal kapcsolatos főbb problémák és javaslatok). A nap második felében a megjelent szülők és szolgáltatók a tanulmányban megjelölt javaslatokat csoportos munka keretében konkretizálták és priorizálták, figyelembe véve, hogy mely javaslatokkal lenne fontos a szakmapolitikának foglalkoznia rövidebb és hosszabb távon.

Az NFSZK Közhasznú Nonprofit Kft. tanulmánya a szeptemberi egyeztetés alapján kiegészítésre kerül. A műhely aktív résztvevői bíznak abban, hogy a szakmai anyagban megfogalmazottak jó alapot nyújthatnak arra, hogy további intézkedéseket lehessen tenni, amely tovább erősítheti az SHF személyek és családtagjaik közösségi ellátásokhoz való hozzáférésének javítását és a családban maradás feltételeinek megerősítését, összhangban a kiváltási koncepcióval.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com