Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dolly Roll - Arrivederci Amore
28
hallgató

Hagyományteremtő tehetségkutató a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában

- 2019. szeptember 11. 10:09 - 405 megtekintés

2019. július 24-én, hagyományteremtő céllal, ám első alkalommal rendezték meg a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában a lakók helyi tehetségkutató versenyét.

Mások mellett az intézmény lakói a TÁRS projekt intézményi koordinátor kollégáját is felkérték zsűritagnak, aki a hívásnak szívesen eleget téve vett részt a sikeres és szórakoztató rendezvényen.

A kiváltásra való lakói felkészítésnek is köszönhetően a fejlesztő és a leendő esetfelelős szakemberek olyan „új” kompetenciákat fedeztek fel az ellátottaknál, melyekről korábban nem, vagy csak részben volt tudomásuk. Ezek kiaknázása a további fejlesztések egyik fontos célkitűzése lehet. A verseny gondolata pedig azért merült fel, mert az ott történő bemutatkozás lehetőséget teremtett arra, hogy az intézményben élő fogyatékos emberek is megismerhessék mi mindenre képesek köztük élő társaik.

Az egész délutánt kitöltő színes programon magas színvonalú tánc- és népdalénekesek, együttesek sorakoztak fel, valamint voltak szórakoztató színi produkciók is . Az előadásokat sok-sok felkészülés és munka előzte meg. A szervezők külön kiemelték az egyes produkciók létrehozásában a lakók egymásnak nyújtott támogatását, melyre a jövőben is támaszkodni szeretnének.

Többek között óriási sikert aratott Szandi alteregója; a Hungária együttes “Csókkirályrock ‘n’ roll szerzeményére és Zoltán Erika “Belehalok” című dalára készült táncos koreográfia; továbbá a frissen alakult roma művészeti együttes által előadott “Beás himnusz”; illetve a „Mézga család újragondolva” című paródia is.

A nézőközönség jelenlétében – az intézmény vezetőiből, dolgozóiból, lakói érdekképviseletből, civil résztvevőből álló – a zsűri pontozás nélkül, egy-egy fellépés után szóban értékelte az előadókat és adott megerősítést, valamint hasznos útmutatást a továbbfejlődés irányaira fókuszálva. A szervezők és versenyzők is úgy látták, hogy a kéthelyi tehetségkutató versenynek csak nyertesei voltak: a nézők, akik gyakran együtt táncoltak, énekeltek az előadókkal és az előadóművészek, akiknek önértékelése és önbecsülése sokat nőtt a vastapsnak, valamint a visszajelzéseknek köszönhetően. Így a nap mottója méltán az „Ez jó mulatság, férfimunka volt!” – szállóige lett. Ezen felbuzdulva pedig jövőre is tervezik a tehetségkutató megrendezését.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com