Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélgetős műsora. Szerzők és könyveik.
30
hallgató

Halljátok meg a hangunkat!

- 2019. szeptember 24. 9:25 - 543 megtekintés

Az EPSA – vagyis az Európai Önérvényesítő Platform – múlt héten, az ausztriai Grazban rendezte meg az idei Halljátok a hangunkat című konferenciát.

Az eseményre, amelynek témája a politikai részvétel volt, 12 országból összesen 150 önérvényesítő és segítő érkezett.

A konferencia megnyitóján beszédet mondott Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke és Siegfried Nagl, Graz polgármestere is.

László – aki az EPSA elnöke és az Inclusion Europe egyik alelnöke is – beszédében elmondta: „Szeretnénk mi is a közösségeink elfogadott tagjai lenni. Ez nem lehetséges, ha sok társunknak nincs joga szavazni. Közösen kell nyomást gyakorolnunk a döntéshozókra egész Európában, hogy végre tegyenek valamit az ügyünk érdekében.”

A konferencia három napig tartott, és a rendezvény alatt különféle workshopokon is részt vehettek a jelenlévők. Bercse László is vezetett két foglalkozást, amelyeknek a témája a választójog és a politikai életben való részvétel volt.

Az első workshopon osztrák és lengyel önérvényesítők vettek részt. Az osztrák önérvényesítők elmondták, hogy Ausztriában 16 év felett mindenki szavazhat, és hogy az osztrák önérvényesítők beleszólhatnak a helyi politikába. Ugyanis a városok tanácsadó testületeket működtetnek, amelyek segítik a városvezetők munkáját, és ezek között olyan testületek is vannak, amelyekben fogyatékossággal élő emberek dolgoznak. A városok vezetői kikérik a véleményüket, ha olyan fejlesztést vagy programot terveznek, amely a fogyatékossággal élő embereket érinti. De a résztvevők azt is elmondták, hogy nem csak olyan kérdésekben szoktak felszólalni, melyek elsősorban a fogyatékossággal élő embereket érintik. Sokukat érdekli például a környezetvédelem, ezért gyakran foglalkoznak a klímaváltozás témájával és eljárnak a klímaváltozásról szóló szakmai beszélgetésekre és tüntetésekre is.

_konferencia_3

A második workshopon román, olasz, angol és osztrák önérvényesítők voltak jelen. A résztvevők elmondták, hogy többük országában az önérvényesítők fordítják könnyen érthető nyelvre a politikai pártok választási programjait. Az is kiderült, hogy bár sok országban már minden értelmi fogyatékossággal élő ember szavazhat, mégis gyakran előfordul, hogy az érintettek sem tudnak a lehetőségről, sokan azt hiszik, hogy nincs joguk szavazni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a döntéshozók megfelelően tájékoztassák az érintetteket a jogaikról.

A konferencia alkalmából megjelent az Európa Nekünk című önérvényesítő hírlevél különszáma, amely – az ÉFOÉSZ fordításában – magyarul is elérhető.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com