Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


hallgató

Ismét ingyenes a helyközi buszközlekedés a látássérült utasok számára

- 2021. március 27. 8:45 - 520 megtekintés

Március 29-étől ismét a 2020 tavaszihoz hasonló járványügyi korlátozások lépnek életbe a közösségi közlekedésben, melyek a látássérült utasokat is érintik.

„A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezet be: a közszolgáltatás folyamatos fenntartása érdekében március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől” – tájékoztat weboldalán a közlekedési társaság. A teljes közlemény itt olvasható:

https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36550

2020 tavaszán már sor került ilyen intézkedésekre, melyek a vak és gyengénlátó utasokat nehéz helyzet elé állították, ugyanis a Volán jegyautomatái nem férhetőek hozzá akadálymentesen, és a pénztárak megközelítése is gyakran nehézkes. A legnagyobb probléma azonban az, hogy a jegyvásárlásra szolgáló legésszerűbb alternatíva, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által üzemeltetett Mobiljegy applikáció sem akadálymentes. Az MVGYOSZ már 2020-ban is felhívta az Innovációs és Technológiai Minisztérium figyelmét erre a hiányosságra, ám az alkalmazás akadálymentesítése az elmúlt egy év alatt nem valósult meg. Ezért dr. Nagy Sándor elnök ismét megkereste az ITM Közlekedési Szolgáltatási Főosztályát azzal a kéréssel, hogy a tavalyihoz hasonlóan a mostani vészterhes időszakban is biztosítsák a látássérült utasok számára az ingyenességet a helyközi közlekedésben. Idézzük a főosztályvezető válaszát:

„Tájékoztatom, hogy a pandémia súlyosbodása miatt a VOLÁNBUSZ Zrt. megrendelői jóváhagyással felfüggesztette járatain az első ajtós felszállási rendet és a fedélzeti jegykiadást. Tekintettel erre, az esélyegyenlőség biztosítása érdekében, a vak és gyengénlátó utasok a fedélzeti jegykiadás visszaállításáig díjmentesen vehetik igénybe a VOLÁNBUSZ Zrt. helyközi járatait is.”

Az utazási kedvezményekre vonatkozó jogosultság igazolása természetesen most is szükséges, annak módja megegyezik a már megszokottakkal és a vonatkozó jogszabályban foglaltakkal.

A Mobiljegy alkalmazás akadálymentesítése érdekében – amire még tavaly tavasszal ígéretet tettek a döntéshozók – az Informatika a Látássérültekért Alapítvány szakemberei ismét jelzik az applikációban található akadálymentességi problémákat a szolgáltató felé.

A Budapesti Közlekedési Központ járatain is változásokra számíthatnak az utasok: a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon lezárják az első üléssorokat, az ajtók pedig valamennyi megállóban kinyílnak, ezzel is elősegítve a járművek átszellőztetését. Az intézkedés az elsőajtós felszállás rendszerét nem érinti. A BKK részletes közleménye itt olvasható:

https://bkk.hu/hirek/2021/03/hatekony-intezkedesek-az-utasok-es-a-jarmuvezetok-vedelmeben.6220/

(MVGYOSZ. -Németh Orsolya

szakmai vezető)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com