Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Névnap köszönt*
55
hallgató

Ismét ingyenes a helyközi buszközlekedés a látássérült utasok számára

- 2021. március 27. 8:45 - 612 megtekintés

Március 29-étől ismét a 2020 tavaszihoz hasonló járványügyi korlátozások lépnek életbe a közösségi közlekedésben, melyek a látássérült utasokat is érintik.

„A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezet be: a közszolgáltatás folyamatos fenntartása érdekében március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől” – tájékoztat weboldalán a közlekedési társaság. A teljes közlemény itt olvasható:

https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36550

2020 tavaszán már sor került ilyen intézkedésekre, melyek a vak és gyengénlátó utasokat nehéz helyzet elé állították, ugyanis a Volán jegyautomatái nem férhetőek hozzá akadálymentesen, és a pénztárak megközelítése is gyakran nehézkes. A legnagyobb probléma azonban az, hogy a jegyvásárlásra szolgáló legésszerűbb alternatíva, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által üzemeltetett Mobiljegy applikáció sem akadálymentes. Az MVGYOSZ már 2020-ban is felhívta az Innovációs és Technológiai Minisztérium figyelmét erre a hiányosságra, ám az alkalmazás akadálymentesítése az elmúlt egy év alatt nem valósult meg. Ezért dr. Nagy Sándor elnök ismét megkereste az ITM Közlekedési Szolgáltatási Főosztályát azzal a kéréssel, hogy a tavalyihoz hasonlóan a mostani vészterhes időszakban is biztosítsák a látássérült utasok számára az ingyenességet a helyközi közlekedésben. Idézzük a főosztályvezető válaszát:

„Tájékoztatom, hogy a pandémia súlyosbodása miatt a VOLÁNBUSZ Zrt. megrendelői jóváhagyással felfüggesztette járatain az első ajtós felszállási rendet és a fedélzeti jegykiadást. Tekintettel erre, az esélyegyenlőség biztosítása érdekében, a vak és gyengénlátó utasok a fedélzeti jegykiadás visszaállításáig díjmentesen vehetik igénybe a VOLÁNBUSZ Zrt. helyközi járatait is.”

Az utazási kedvezményekre vonatkozó jogosultság igazolása természetesen most is szükséges, annak módja megegyezik a már megszokottakkal és a vonatkozó jogszabályban foglaltakkal.

A Mobiljegy alkalmazás akadálymentesítése érdekében – amire még tavaly tavasszal ígéretet tettek a döntéshozók – az Informatika a Látássérültekért Alapítvány szakemberei ismét jelzik az applikációban található akadálymentességi problémákat a szolgáltató felé.

A Budapesti Közlekedési Központ járatain is változásokra számíthatnak az utasok: a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon lezárják az első üléssorokat, az ajtók pedig valamennyi megállóban kinyílnak, ezzel is elősegítve a járművek átszellőztetését. Az intézkedés az elsőajtós felszállás rendszerét nem érinti. A BKK részletes közleménye itt olvasható:

https://bkk.hu/hirek/2021/03/hatekony-intezkedesek-az-utasok-es-a-jarmuvezetok-vedelmeben.6220/

(MVGYOSZ. -Németh Orsolya

szakmai vezető)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com