Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Eagle Eye Cherry - She didn't belive
55
hallgató

Kettős jubileumot ünnepelt a LÉARE

- 2023. október 23. 12:52 - 293 megtekintés

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete (LÉARE) minden évben ünnepélyes keretek között, az egyesület tagjai, partnerei és önkéntesei aktív részvételével ünnepli meg a fehérbot nemzetközi napját, melynek keretében díjátadásra is sor kerül. Az idei műsort a Hobby Rádió is felvételről közvetíti!

A kettős jubileumot ünneplő Egyesület idén október 19-én 10 órától a debreceni Újkerti Könyvtárban tartotta meg a hagyományos fehérbot napi ünnepségét.

A látássérült emberek érdekében tanúsított több évtizedes szakmai munkája elismeréseként az eseményen három személy, dr. Medveczky Nóra, Kupor István, Völgyesi Ferenc vehette át a híres szemész főorvosról, Dr. Molnár Lajosról elnevezett Emléklapot és Emlékérmet.

A LÉARE 2023-as fehérbot napi eseményén kettős jubileumot ünnepelt: 70 évvel ezelőtt, 1953-ban alakult meg a Vakok Szövetsége megyei szervezete, és 20 évvel ezelőtt 2003-ban jött létre az önálló egyesület, a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete. Ez alkalomból a több évtizedes kitartó és elkötelezett munkájuk elismeréseként, valamint a látássérült emberek közösségi életének megerősítéséért többen jubileumi emléklapot vehettek át. A Vakok Világa c. folyóirat korábbi lapszámaiban megjelent írások felolvasásával megelevenedett a 70 éves szervezet főbb eseményei, jelentős programjai, mérföldkövei. Akik visszaemlékeztek az eltelt időszakra Rózsa Dezső és dr. Nagy Sándor, aki kérdezte őket, dr. Nagyné Berke Mónika.

A gálaprogram részeként az idén 45 esztendős Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház tagjai „Bekötött szemmel…” címmel ünnepi műsorral készültek a fehérbot nemzetközi napja alkalmából.

Az összeállításban debreceni és Magyarországon élő látássérült költők és írók a vakságról szóló haiku költeményeiből, verseiből és novelláiból, valamint Mozart, Teleman és Bach zeneműveiből halhattak a résztvevők. A műsort erre az alkalomra dr. Pinczés István szerkesztette. Előadták: Kókai Gabriella, Vlajk Mária, Subai Ildikó, Debreczeni Ferenc, Mester István. Furulyán közreműködött: Szabó-Maák Bálint, a debreceni Árpád Vezér Általános Iskola tanulója.

A rendezvény különlegessége, hogy az előadott versek A Fény az időben című antológiában is megjelentek, melyet az MVGYOSZ 2022-ben adott ki vak és gyengénlátó írók és költők műveiből. A versek között Debrecenben élő költők és írók művei is elhangoztak. Az ünnepségen készült hangfelvétel vágott formában kerül sugárzásra a Hobby Rádióban 2023. október 29-én 14 óra után.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com