Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Koós János - Delilah
29
hallgató

Kiköltözés a felsőrajki támogatott lakhatás házakba

- 2020. március 24. 5:24 - 363 megtekintés

Újabb állomásához érkezett a „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” elnevezésű EFOP-2.2.2. projekt. A program révén nagy létszámú szociális otthonból kisebb házakba költöznek az ellátottak, azzal a céllal, hogy – képességeikhez mérten – a legönállóbb életet élhessék.

Ennek a folyamatnak volt az egyik mérföldköve a Felsőrajkon tett látogatás, ahol leendő otthonukkal ismerkedtek meg a lakók. Február közepén 2 támogatott lakhatás házba megtörtént a 24 ellátott kiköltözése.

Hosszú út vezetett idáig, hiszen a magyarszerdahelyi intézményben a szükségletek felmérése után a szakemberek hónapok óta igyekeztek beszélgetésekkel, csoportos foglalkozásokkal felkészíteni az ellátottakat a költözésre. A dolgozók, fejlesztő pedagógusok, mentálhigiénés szakemberek alaposan körüljárták a témát a kiköltözés előtt álló intézményi lakókkal. Szó esett arról, hogy: hova fognak költözni, milyen lesz a támogatott lakhatások környezete, hogyan fog kinézni az új otthonuk. Igyekeztek őket az önálló életre úgy felkészíteni, hogy a támogatott döntéshozatalt is a lehető legjobban tudják alkalmazni. A lakófelkészítés egyik fontos momentumaként év elején a műszaki átadáson átesett TL házakat, majd a berendezett, már beköltözésre kész ingatlanokat, leendő otthonukat is meglátogatták a magyarszerdahelyi intézmény ellátottjai.

Hegyi Erzsébet, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény vezetője elmondta: „Én azt látom, hogy nagyon boldogok az ellátottaink. Akik párkapcsolatban élnek, ők kérték, hogy egy szobában szeretnének élni, illetve akik barátnők, számukra is tudtuk biztosítani, hogy közös szobában élhessenek.”

A beköltözők egyelőre még csak ismerkednek új otthonukkal, ám szinte már mindegyiküknek van elképzelése arról, hogy mivel fogja majd a szabadidejét az új házban eltölteni: van, aki kertészkedni szeretne, van, aki szeretné megtanulni a mosógép használatát, de olyan is akad köztük, aki grillezést és virágöntözést tervez. A felsőrajki támogatott lakhatás új lakói nagyon örülnek ennek a nagy lehetőségnek, ami megváltoztatja az életüket. Mindezt így fogalmazták meg: „Jó helyem lesz, meg barátok is lesznek, meg jó szobatársam. Nagyon szépnek találom az épületet.”

Felsőrajk polgármestere, Zsuppánné Horváth Mária elmondta, hogy a település is nagy örömmel fogadja a lakókat és a létrehozott munkahelyeket. A településről és a környékről közel ötvenen jelentkeztek az álláshelyekre, közülük kerülhet ki az a nyolc fő, akinek jelenleg munkát tudnak adni a két új házban.

A Zala megyei négy kiváltási projekt a rendkívüli járványügyi helyzet rendeződése után további kiköltözésekkel folytatódik, melyet már nagyon várnak a leendő TL lakók. (Forrás: FSZK.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com