Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Koncz Zsuzsa - Egy lány sétál a domboldalon
72
hallgató

Kitüntetéseket adományoztak Debrecenben a Fehérbot Nap alkalmából

- 2023. november 1. 11:48 - 202 megtekintés

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, a Fehérbot Napja alkalmából, Dr. Molnár Lajos Emléklap és Emlékplakett átadásával ismerte el Dr. Medveczki Nóra szemész, Kupor István illetve Völgyesi Ferenc egyesületi tagok, látássérült emberekért végzett tevékenységét.

A szervezet hírlevelének aktuális és következő számaiban a kitüntetettek méltatását olvashatják.

 

Dr. Medveczky Nóra a debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után 1979-ben nyert felvételt az akkori Hajdú-Bihar Megyei Tanács Kórház, Szemészeti Osztályára. Az osztályvezető főorvos Dr. Molnár Lajos volt. A főorvos és az idősebb szakorvos kollégák szakmai irányításával és felügyelete mellett végezte munkáját, sajátította el a szemészet gyakorlati és elméleti ismereteit. Sikeresen szakvizsgázott, miközben három kisgyermeke született és nevelésüket végezte orvos férjével közösen.

Folyamatosan kivette részét az osztályos és rendelőintézeti munkából. Manuális készsége már akkor is kiemelkedő volt, amit a szemészeti műtétekben igyekezett hasznosítani. Nagy gyakorlatra tett szert a gyors döntéshozatalt igénylő felnőtt és gyermek­szemészeti szakellátásban és az akut betegellátásban.

Dr. Molnár Lajos főorvos kandidátusi disszertációjának témája a gyermekszemészet volt. A gyermekszemészet az osztály működésében is hangsúlyos szerepet játszott, így nem meglepő, hogy Dr Medveczky Nóra fő tevékenységi körének is ezt a szakágat választotta. Pályafutása nagy részében a gyermekszemészeten dolgozott, nyugdíjba is innen vonult.

Számtalan helyen, az ország különböző szemklinikáin tartott gyermek­szemészeti továbbképzéseken vett részt, és az ott tanultakat lelkesen igyekezett munkahelyén is alkalmazni. Megtanulta a kontaktlencse illesztés alapjait, ezzel bővítette az osztály szakprofilját, gyógyító tevékenységi körét.

A kezdetekben, még a Bartók Béla úti túlzsúfolt szemészeti ambulancián akarva-akaratlanul mindenki tanúja és tanulója lett annak a betegköz­pontúságnak, empátiának, ami Dr. Molnár Lajos főorvos szakmai tevékenységét jellemezte. Ezt az empátiát a munkatársak is megtapasztalhatták és alkalmazták. Dr. Medveczky Nóra is jól ismerte a többi kolléga családi hátterét, gyermekeik nevét és problémáit.

Nyugdíjas éveiben kezdett el festeni és teljesedett ki a művészetek iránti érzékenysége és készsége.

Dr. Medveczky Nórát a gyermekszemészetben betöltött elhívatottsága és magas fokú szakmai felkészültsége alkalmassá teszi a Dr. Molnár Lajos emlékérem és emléklap díjazására, amihez jelentős mértékben hozzájárul a gyermekek iránti szeretete és azok bizalma.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com