Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Cozombolis - a zenétöl felforr a vérem
41
hallgató

Koronavírus tájékoztatók – a bentlakásos intézmények lakói, valamint az intézmények vezetői és munkatársai számára

- 2020. április 25. 11:02 - 413 megtekintés

Az NFSZK Nonprofit Kft. a rendkívüli helyzet elejétől fogva fontosnak tartotta, hogy a koronavírus okozta nagyintézményi kockázatok csökkentésében segítse a bentlakásos intézmények lakóit és munkatársait, ezért már közvetlenül a vírus Magyarországon való megjelenését követően egyeztetett arról az állami intézmények fenntartójával, hogy a megelőzést segítő tájékoztatókat készít az intézmények számára.

Ennek megfelelően a segítő anyagokat a veszélyhelyzet és a látogatási tilalom kihirdetésekor a szakemberek rendelkezésre is bocsátották.

A tájékoztató anyagok a TÁRS projekt gondozásában készültek el, mivel a projekt – céljai mentén – kiemelten fontosnak tartja a nagy bentlakásos intézmények támogatását. Tekintettel arra, hogy a kiváltási folyamat még sok helyen a megvalósulás előtt áll, a nagy létszámokkal működő intézményi környezetben fokozott a járványügyi kockázat. Látható volt, hogy ez mind a lakókra, mind a dolgozókra szokatlan és rendkívüli terheket ró majd, s ebben a nem mindennapi helyzetben minden útmutatás hasznos segítséget jelenthet.

A dokumentumok elkészültével egy időben jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatója „Gyakorlati tanácsok koronavírussal kapcsolatban szociális intézmények részére” címmel.
Így – ennek figyelembe vételével – a TÁRS Projekt az alábbi 3 dokumentumot készítette el, és osztotta meg március közepén:

  • Az „Összefoglaló a Koronavírussal kapcsolatos információkról a bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézmények vezetői és munkatársai számára” című segédanyag tájékoztatást és javaslatokat fogalmaz meg a koronavírus terjedésével kapcsolatos megelőző intézkedésekkel kapcsolatban, s egyben tartalmazza a hasznos információs utakat, az NNK tanácsait kiegészítve, valamint a TÁRS projekt szakemberei által összegyűjtött – a kockázatok és következmények csökkentését célzó – ajánlott megelőző intézkedéseket, kiemelt figyelmet fordítva a kommunikációra. A tájékoztató és megelőzést célzó dokumentumot ITT éri el.
  • A „KÉK – könnyen érthető kommunikációval készült koronavírus tájékoztató a bentlakásos intézményekben élő fogyatékkal élő emberek számára” című tájékoztató anyag a fenti összefoglaló – a lakókat közvetlenül érintő – információkat szeretné megosztani, számukra is jól érthető formában. Bemutatja a fogyatékos személyek számára a koronavírussal kapcsolatos információkat és szabályokat, elérhetővé teszi az információs utakat, gyakorlati tanácsokat ad a vírus terjedésével és a védekezéssel kapcsolatban, továbbá elmondja, mi a teendő a tünetek jelentkezése esetén. A könnyen érthető tájékoztatót INNEN tudják letölteni.
  • Az „Eljárásrend összegző a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok) – Teendők a beteggel” című dokumentum összegzi és bemutatja az elkészülése időpontjában rendelkezésre álló általános járványügyi eljárásokat és szabályokat, a járványügyi megfigyeléssel kapcsolatos információkat, a beteggel való teendőket, valamint tartalmazza a megyei ügyeleti telefonszámokat is. A szabályok összegzését ITT találja meg. Az NFSZK Nonprofit Kft. által az összegző dokumentumhoz alapul vett eljárásrend azóta kibővül. A teljes és hivatalos, 2020. április 1-én közzétett frissített Eljárásrendet és a 2020. április 6-án publikált, kifejezetten a bentlakásos szociális intézmények számára készült felkészülési és infekciókontroll feladatokat bemutató anyagot a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján érhetik el.

Az NFSZK Nonprofit Kft. elkötelezett a fogyatékos emberek tájékoztatása érdekében a koronavírussal kapcsolatos információk megosztásában, ezért az alábbi linken folyamatosan gyűjti a hivatalos és a különböző szervezetek által – különböző célcsoportok számára – készített segítő és tájékoztató anyagokat:

https://fszk.hu/hir/akadalymentes-informaciok-a-koronavirusrol-fogyatekos-emberek-szamara/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com