Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
52
hallgató

Középpontban a zene és az irodalom

- 2020. október 30. 6:58 - 666 megtekintés

Két nagyszabású programot is szervezett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete a megyeszékhelyen a Fehér bot világnapja tiszteletére. A délelőtti rendezvény középpontjában a zene és az irodalom állt, ennek a Verseghy Ferenc Könyvtár adott otthont, délután pedig egy képzőművészeti kiállítást nyitottak meg a Damjanich János Múzeumban.

A két program során ép és fogyatékossággal élő művészek is felléptek így például Erdős Viktor látássérült hegedűművész és Horváth Ábel Olivér Megavers-győztes is.

– A jelenlegi járványügyi helyzetben úgy gondolom, még fontosabbak az emberi kapcsolatok és a közösségek ereje. Örömteli számomra, hogy – természetesen a szükséges óvintézkedéseket betartva – meg tudtuk tartani az október 15-i rendezvényeinket – mondta Pesti Zoltáné a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.

A program délután folytatódott a Damjanich János Múzeumban, ahol Tapintható gondolatok címmel nyílt kiállítás látássérült és megváltozott munkaképességű emberek munkáiból. Az alkotások az Egyesület esélyegyenlőség jegyében megtartott kézműves szakkörein készültek. A kiállítás megnyitón köszöntőt mondott dr. Kállai Mária a térség országgyűlési képviselője is.

E két rendezvény egy több elemből álló hosszútávú projekt része volt. A Tapintható gondolatok egy pályázat révén valósulhatott meg, a projekt, amelynek ez is része, összesen 12 önállóan is működő elemből áll, amelyek egymásra épülve egymást erősítve alkotnak egészet. Az egyes elemek középpontjában a célcsoportunk kulturális esélyegyenlőségének előmozdítása áll, a látássérültek számára is „tapintható gondolatok” formájában. Képzőművészethez kötődik 3 szakkör, 1 tábor, 1 kiállítás, valamint az előadó művészethez kötődik 1 szakkör, 1 tábor, 3 esemény, 2 rendezvény formájában, mindez szolnoki művészek, látássérült emberek és érdeklődő személyek bevonásával – mondta Pesti Zoltánné.

Október 15. a Fehérbot Nemzetközi Világnapja. A nap célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a vakok és a gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

– Jász-Nagykun-Szolnok megyében több évtizedes hagyománya van a látássérült emberek érdekképviseletének, Egyesületünk elődje ugyanis 1954-ben jött létre Szolnokon. A Vakok és

Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2004-ben alakult meg, azzal céllal, hogy méltóképpen folytassuk elődeink munkáját. Jelenleg 300 tagja van az Egyesületünknek, a megyében pedig 6 helyi csoportot működtettünk önkéntesink segítségével. Közel 30 munkatársunk van, akik jelentős része fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személy. Tevékenységünk pedig sokrétű, amelyet Szolnokon három irodában végzünk – tette hozzá az Egyesület elnöke. (Forrás: rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. november 30. csütörtök, András, Andor napja van.
Az év 48. hete és 334. napja.
Holnap Elza napja lesz.

1786. II. József császár eltörölte a halálbüntetést, és helyette megbélyegzést, verést és hajóvontatást rendelt.


1806. Az Osztrák Császárság zászlójának hivatalos színe a fekete-sárga, a Magyar Királyságé piros-fehér-zöld.


Kiss József / 1843. nov.30. - 1921. dec. 31. /

Tűzek

"...- S amíg lelkemmel káprázatok játsznak,
S jövendő tüzek délibábja von,
Amelyek távol ég alján cikáznak -
Valamikor- beomlott síromon:
Itt ülök némán, magamba rogyva,
Míg száll az óra, mint egy pillanat,
És félig ébren és félig álomba
Piszkálgatom a húnyó parazsat."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com