Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vanessa Amorosi - Shine
36
hallgató

LAKÓTÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉG A TÁRS PROJEKTBEN

- 2020. november 26. 5:06 - 284 megtekintés

A TÁRS projekt keretében működő Lakók Támogatása Csoport már több mint 2 éve tevékenykedik, tagjai országszerte tartanak lakótámogató foglalkozásokat a kiváltással érintett intézményekben és a már támogatott lakhatásokban élő fogyatékos emberek számára.

A csoport ez idáig mintegy 150 csoportfoglalkozást szervezett meg és bonyolított le személyes találkozások, illetve on-line beszélgetések formájában.

Minden támogatott lakhatásba költöző lakóközösségnek van saját története. Hogyan jöttek létre, kik alkotják, milyen elképzelésekkel vágtak bele életük új szakaszába? Az egyéni lakófelkészítések mellett közös célok kitűzésére, hasonló alapértékek kialakítására van szükség minden egyes házban. A Lakók Támogatása Csoport tagjai a fenti igényre válaszolva alakították ki a felkészülés időszakában használható közösségépítő gyakorlatok alapjait. A játékos tréning során az ugyanabba a támogatott lakhatás (TL) házba költöző 10-12 fő lehetőséget kap arra, hogy jobban megismerje egymást, a TÁRS projekt munkatársai pedig megtapasztalhatják, mennyi ötlet, kezdeményezőkészség, nyitottság rejlik a sokszor évtizedek óta bentlakásos intézményben élő lakókban.

Több lakóközösségben felmerült a szomszédokkal, a településen élő emberekkel való kölcsönösen előnyös, támogató kapcsolat ápolásának szándéka. Ennek jegyében az ország több pontján szemléletformáló események kerültek megrendezésre az elmúlt időszakban, a nagyintézmények kezdeményezésére. A leendő TL lakók közreműködésével lebonyolított programok sikere igazolta a személyes történetmesélés, közös élménymegosztás erejét, a személyesség szemléletformálásban betöltött szerepét.

Az esztergomi támogatott lakhatásokba 2020 nyarán költöztek ki az első lakók. Köztük az a huszonéves fiatal pár is, akik 2019 őszén még a terveikről, álmaikról meséltek a szemléletformáló rendezvényeken. A Lakók Támogatása Csoport több alkalommal találkozott velük a csoportfoglalkozásokon, a kiscsoportos gyakorlatokban ők is lelkesen részt vettek. A támogatott lakhatásban tett látogatás alkalmával a TÁRS projekt munkatársai megtapasztalhatták, hogy a felkészítő tréningeken szerzett tudások, ötletek hogyan hasznosultak. A pár élete teljesen megváltozott. Végre együtt lakhatnak. A felkészítés eredményeképpen hatékonyan tudják segíteni társaikat a bevásárlásban, vacsora elkészítésben, közös programok szervezésében. Ők főznek a legtöbbet a házban. Összehívják a házban élő társaikat és közösen megbeszélik, mi legyen a vacsora. A fiatal férfi korábban a lovardában dolgozott, most kertészeti munkákat vállal. Párja is dolgozik, takarítóként. „Értékeljük a nyugalmat, a békét, a szép új házat és jól érezzük magunkat az új otthonunkban. A szomszédok is kedvesek velünk. Sok tervünk van a jövőre nézve: szeretnénk kipróbálni magunkat több munkahelyen, biciklit venni, hogy könnyebben eljuthassunk távolabbi pontokra is, például a bevásárlások alkalmával. Szeretnénk jobban felfedezni a várost, strandra, koncertre járni” – meséltek elképzeléseikről a fiatalok.

A Lakók Támogatása Csoport tagjai a vírushelyzethez alkalmazkodva – április óta – igény szerint online támogatást is nyújtanak a bentlakásos intézmények lakói számára. Rendkívül fontosnak tartják a fokozott személyes törődést a kijárási korlátozás idején is. A cél az, hogy a támogatott lakhatásra váró lakók a rájuk váró kihívások kezelésére vonatkozóan minél változatosabb módszerekkel találkozzanak a felkészülésük során. A tapasztalatok szerint sikeres közösségi életüknek, beilleszkedésüknek fontos záloga ez. Éppen ezért a TÁRS projekt intézményi koordinátorai is bekapcsolódtak a csoportfoglalkozások szakmai tartalmának, tematikájának kidolgozásába és jelenleg is közreműködnek az online lakótámogatási alkalmakon, valamint összegyűjtik azokat a tudásokat, melyekkel segíthetik az intézmények vezetőit, dolgozóit, lakóit a változási folyamat sikeres megvalósításában.

A Lakók Támogatása Csoport ezúton is köszöni minden meglátogatott intézmény szakmai stábjának és az intézményi koordinátoroknak az összehangolt, kollektív munkát!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com