Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Koktél - Érdekes témák érdekes emberek
37
hallgató

Májusban is folytatódtak a TÁRS Projekt képzései

- 2019. május 24. 21:14 - 552 megtekintés

Az FSZK-nál májusban elindultak a TÁRS Projekt leendő esetfelelősöknek szóló „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” és „Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” című képzések.

Továbbá a vezető beosztású munkatársaknak szóló „Változó vezetői szerepek és megújuló kompetenciák az intézményi férőhely kiváltási folyamatban” című képzésünk utolsó alkalma is megrendezésre került.

A TÁRS Projekt szervezésében május 9-én zárult az EFOP-2.2.2 pályázati konstrukcióban résztvevők számára tervezett utolsó, intézményvezetőknek szóló képzés. A „Változó vezetői szerepek és megújuló kompetenciák az intézményi férőhely kiváltási folyamatban” című továbbképzésen 12 fő vett részt, akik mind sikeresen tettek vizsgát a képzés végeztével.

A „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” (röviden „Személyközpontú megközelítés képzés”) című képzés is több új helyszínen elindult, így Budapesten, Zalaegerszegen, Miskolcon, Debrecenben is részt vehettek ezen a szakemberek. A képzések fókuszában a Támogatott Lakhatásban dolgozó munkatársak érzékenyítése, attitűdjük változásának elősegítése állt. A mindösszesen 69 fő intézményi munkatárs Budapesten május 6-án, Zalaegerszegen május 13-án, Miskolcon június 17-én, Debrecenben május 27-én kezdte el a képzést, és június hónapban fogják befejezni azt. A résztvevők a képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak.

A hónapban először, 5 helyszínen megrendezésre került az esetfelelősöknek szóló képzéssorozatunk harmadik eleme Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” (röviden „Esetmegbeszélés képzés”). Szombathelyen május 8-án, Békéscsabán május 9-én, Kaposváron május 15-én, Nyíregyházán május 16-án, Zalaegerszegen pedig május 23-án, összesen 69-en kezdték el a tréninget, mely a Támogatott Lakhatás szolgáltatás során felszínre jövő élethelyzetek, az esetvezetéssel kapcsolatos, tematizált kérdések, problémák csoportban történő megbeszélését szolgálja. A 25 órás, 5 alkalmas (havi 1 alkalom) képzést a résztvevők június hónapban, majd nyári szünet után szeptembertől fogják folytatni.

Május hónapban megtartottuk ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzéseink is. A három különböző képzéstípus, 3 különböző tudásszinthez igazodva, különböző mélységgel tárgyalja a kiváltással kapcsolatos kérdéseket. A képzések Budapesten kerültek megrendezésre május 8-9, 15-16 valamint 22-23-i időpontokban, melyekre az ország minden területéről vártuk a jelentkezőket. Összesen 54 munkatárs vett részt a neki megfelelő típusú képzéseken, amelyeket június hónapban fognak befejezni. A 4 órás, 2 alkalmas képzés végeztével a résztvevők tanúsítványt fognak kapni.

Az érdeklődők a júniusi záró alkalmak után legközelebb szeptemberben induló képzéseinkre tudnak jelentkezni, ugyanis szakmai tanfolyamokat a nyár folyamán -július, augusztus hónapban- nem indít a TÁRS Projekt. Ősztől azonban újra várjuk a képzésre jelentkezőket. A regisztrációs felületet az FSZK honlapján az „Aktuális képzések” menüpont alatt érhetik el az érdeklődők. A „Személyközpontú megközelítés” és „Esetmegbeszélés” című képzésekre való jelentkezésnek nem előfeltétele a „Támogatott lakhatás szolgáltatás elméleti háttere és működtetése” című képzés elvégzése, így olyan leendő esetfelelősöket is várunk, akik a három lépcsős képzés első részét nem végezték el. A 40 órás képzés két hónapon keresztül, egy-egy 2 napos alkalmat jelent. A továbbképzés szociális területen engedélyezett szakmai tanfolyamnak minősül, melyről a résztvevők tanúsítványt kapnak.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com