Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szivárvány - magazinműsor vendégekkel és érdekes témákkal
33
hallgató

Mesedoktorrá válás lépésről lépésre

- 2020. január 13. 6:43 - 424 megtekintés

Az új év számos új lehetőséget tartogat, többek között olyan dolgokat is kipróbálhatunk, amit eddig még nem tettünk meg. Azok számára, akik újévi fogadalma között szerepel az önkénteskedés, a K&H gyógyvarázs mesedoktorok szakértői összegyűjtötték, hogy mire kell figyelniük, mielőtt belevágnak a programba.

Indulása óta a K&H gyógyvarázs mesedoktorok az ország egyik legnépszerűbb önkéntes programjává nőtte ki magát, hiszen az innovatív, modern műszerek mellett a lelki egészség is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek mielőbb meggyógyuljanak és újra teljes életet élhessenek családjuk, barátaik körében. Sokan ráéreztek a meseolvasás szépségére, hiszen folyamatosan növekszik az érdeklődés a program iránt, amire a 2013-as indulás óta összesen közel 65 000 fő regisztrált. Most összegeztük az eddigi tapasztalatokat annak érdekében, hogy az új mesedoktorok is megfelelő tudással felvértezve vehessenek részt a programban. Az új évben erre számos lehetőség adódik, hiszen 46 kórházi intézményben várják új időpontokkal a mesedoktorokat” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő időpontot?

Ha szeretnénk mesét olvasni, első lépésként a www.khgyogyvarazs.hu weboldalon regisztráljunk. Ugyanitt érhető el a programban részt vevő 46 kórház, melyek közül kiválaszthatjuk, hogy melyik helyszín és meseolvasó időpont a legideálisabb számunkra. Érdemes alaposan átgondolni, hogy a kiszemelt dátum biztosan megfelelő-e, mert ha mégsem tudunk elmenni az általunk kiválasztott időpontra, akkor a foglalás előtt nyolc nappal lehet visszamondani úgy, hogy az visszakerüljön a foglalható időpontok közé. Mivel a program nagy népszerűségnek örvend, a tapasztalatok azt mutatják, hogy főként a budapesti kórházakban nagyon rövid idő alatt betelnek a helyek, ezért érdemes időben foglalni. Az időpontok minden negyedév elején frissülnek, amikor számos dátum közül válogathatnak a mesedoktorok.

Felkészülés

A kórházba érkezve körülbelül egy óra áll rendelkezésünkre, amit érdemes előre megtervezni. Az osztályon különböző korú, nemű és fizikai állapotú kis beteg tartózkodhat, ezért az előkészületek során többféle mese is legyen a tarsolyunkban, hogy minden korosztály érdeklődését felkeltsük. Még jobb, ha képekkel, rajzokkal illusztrált mesekönyvet is viszünk.

Hogyan viselkedjünk?

A helyszínen ügyeljünk arra, hogy ne a gyerekek ágyára, hanem inkább székre üljünk, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a kórokozók okozta fertőzést. Ha úgy látjuk, hogy a kórteremben más gyermekek is nyitottak a meseolvasásra, nyugodtan vonjuk be őket, de ha fáradtak, vagy nem érdeklődők, akkor inkább legyünk körültekintők és halkabban olvassuk a mesét, így biztosan nem zavarunk másokat.

Gyerekkel a kórházba

Bár elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy a meseolvasásra magunkkal vigyük saját gyermekünket, azonban a legtöbb osztályon tilos 14 év alattiak számára a látogatás a fokozott fertőzésveszély miatt. Emellett fontos tudni, hogy a mesedoktorok programban csak a 16. életévüket betöltöttek vehetnek részt. Azért sem érdemes hozzátartozót magunkkal vinni, mert pontosan annyi mesedoktor lehet egyszerre jelen, amennyit a kórház jelzése alapján a program regisztrációs felülete megenged.

Mit vigyünk?

A gyakorlott mesedoktorok már megtapasztalhatták, hogy nincs annál felemelőbb érzés, mint segíteni, mosolyt csalni a beteg gyermekek arcára, ezért sokszor nemcsak mesét, de egyéb apróságot is szívesen visznek. Gyakran felmerül kérdésként, hogy milyen meglepetéssel lehet készülni. A gyerekek nagyon örülnek a csokoládénak, cukorkának, ugyanakkor a helyszínen mindenképpen kérjük ki a nővér véleményét, hiszen egy esetleges allergia vagy diéta miatt lehet, hogy nem minden gyerek kaphat az ajándékból. Biztosan nem nyúlunk azonban mellé akkor, ha mesekönyvet, játékot, színezőt, esetleg érdekes feladványokkal teli kiadványt viszünk a kis betegeknek.

Fokozott higiénia

A téli időszakban előforduló influenzajárvány miatt fokozottan kell vigyázni arra, hogy elkerüljük a fertőzésveszélyt, ezért a szokásosnál még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő higéniai szabályok betartására. A kórházba érkezés előtt és után is ajánlott alaposan kezet mosni és kézfertőtlenítőt használni, de használhatunk szájmaszkot is, ami segíthet megelőzni a cseppfertőzés útján terjedő vírusok járványos terjedését. Ha mégis megbetegednénk, vagy nem teljesen vagyunk egészségesek, a személyes meseolvasás helyett küldjünk inkább mesevideót, mely a K&H gyógyvarázs nyilvános Youtube csatornájára kerül fel az eddigi 705 mese közé.

Webes meseolvasás

A webes meseolvasásra a khgyogyvarazs.hu/webes-meseolvasas oldalon keresztül lehet jelentkezni. A mesetárba maximum 300 Mbyte-os méterig, 5-10 perces mesét tölthetnek fel a résztvevők. Érdemes népmesét, illetve olyan történetet választani, amelyet hetven évnél régebben elhunyt szerző írt, mert ezek nem jogdíj kötelesek.

A K&H gyógyvarázs programról

A vállalat a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon az intézetek és szakembereik számára. A program keretében 2004 óta közel 681 millió forint értékben, összesen 473 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. A vállalat a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 45 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a program Youtube csatornáján keresztül videón is. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com