Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
30
hallgató

Nemzetközi és hazai ígéretes gyakorlatok bemutatása

- 2020. február 15. 10:56 - 388 megtekintés

A TÁRS projekt „SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogramja” keretein belül nemzetközi és hazai ígéretes gyakorlatokat tartalmazó tanulmányok készültek, amelyek a magas támogatási szükségletű és súlyos értelmi-, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek lakhatási szolgáltatásainak kialakítására és működtetésére vonatkozó jó példákat mutatják be.

Mint ahogy a múlt év elején hírt adtunk róla, megvalósítás szakaszba lépett az „SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogram”. Ennek keretében elkészült a cseh és a dán szociális ellátórendszer bemutatása, továbbá az SHF és a magas támogatási szükségletű személyek lakhatási szolgáltatásainak ígéretes gyakorlata, valamint 3 hazai gyakorlat, amely az SHF és a magas támogatási szükségletű személyek lakhatásainak ígéretes gyakorlata.

A nemzetközi és hazai ígéretes gyakorlatok a kiváltásban résztvevő intézmények számára előzetesen bemutatásra kerültek a 2018. novemberi SHF Szakmai Műhelyeken, illetve 2019 áprilisában SHF szakmai műhelymunka során tágabb szakmai közegben is megvitatásra kerültek. Az elmúlt hónapokban a tanulmányok végleges formát öltöttek.

Míg a nemzetközi tanulmányok nagy hangsúlyt fektetnek 1-1 ország szociális ellátórendszerének bemutatására és a kiváltási folyamat alakulására 1-1 gyakorlatot bemutatva, addig a haza ígéretes gyakorlatok elsősorban abban kívánnak segítséget nyújtani, hogy miként lehet SHF és magas támogatási szükségletű személyek számára lakhatási szolgáltatást kialakítani és működtetni.

A tanulmányokat itt éri el:

– Csehország szociális ellátórendszerének bemutatása és magas támogatási szükségletű/ SHF személyek lakhatási szolgáltatásainak ígéretes gyakorlata

– Dánia szociális ellátórendszerének bemutatása és magas támogatási szükségletű/ SHF személyek lakhatási szolgáltatásainak ígéretes gyakorlata

– Egyenlő Esélyekért! Alapítvány magas támogatási szükségletű/ SHF személyek lakhatási szolgáltatásainak ígéretes gyakorlata 

-Tovább Élni Egyesület magas támogatási szükségletű/ SHF személyek lakhatási szolgáltatásainak ígéretes gyakorlata

A TÁRS projekt szakemberei bíznak abban, hogy az ígéretes gyakorlatok bemutatásával hozzájárulhatnak majd az SHF célcsoport közösségi ellátásának javításához és a szükségletekre reagáló lakhatási szolgáltatások kialakításához, többek között segítve az intézményi férőhelykiváltás folyamatát.

Az SHF tanácsadással kapcsolatos kérdéseiket továbbra is elküldhetik a kivaltas.shftanacsadas@fszk.hu e-mail címre, vagy telefonon is feltehetik azokat a +36-1-450-3230 (255-ös mellék) telefonszámon. (Forrás: FSZK.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com