Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Irigy hónajmirigy - Whiskey-s üvegek
49
hallgató

Palkovics: mérföldkő a magyarországi szakképzés történetében a szeptemberben induló tanév

- 2020. augusztus 31. 20:10 - 655 megtekintés

Mérföldkő a magyarországi szakképzés történetében a 2020/21-es tanév, átalakul a szakképzés intézményi szerkezete, struktúra- és szemléletváltás kezdődik az oktatásban – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn, az online megtartott országos szakképzési tanévnyitón. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a vírus következő szakasza a küszöbön áll, a szakképzésnek is a járványhelyzetre felkészülten, fokozott járványügyi óvintézkedések mellett kell várnia tanévet.

A miniszter kitért arra, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek nem hagyták érintetlenül a szakképzést sem, de az első próbatételt sikeresen kiállta a rendszer. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a vírus következő szakasza a küszöbön áll, a szakképzésnek is a járványhelyzetre felkészülten, fokozott járványügyi óvintézkedések mellett kell várnia tanévet.Az egészségügyi védekezés mellett gondoskodni kell a gazdaság működőképességének fenntartásáról, az iskolai oktató-nevelő munka újraindítása a szakképzésben is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszabb távon a 2010 utáni időszakban megszokott ütemben bővülhessen a gazdaság – fejtette ki Palkovics László.
Elmondta: a diákok a most induló tanévtől már egy rugalmasabb, a gazdaság igényeit folyamatosan és hatékonyabban figyelembe vevő rendszerben tanulhatnak, így biztosak lehetnek benne, hogy arra a tudásra, amelyet a következő években szereznek, valódi igény van a munka világában.
A szakképzés nemcsak nálunk, de az egész világon stratégiai jelentőségű, ma már nem lehet a gazdasági igények figyelembe vétele nélkül szakképzést folytatni – fejtette ki a miniszter.
Palkovics László kiemelte az oktatók bérének rendezését is, mint mondta, az ágazatban dolgozó mintegy 32 ezer szakember átlagosan 30 százalékos béremelést kapott, ami átlagosan több mint 80 ezer forintos bérnövekményt jelentett.
A kormány éves szinten mintegy 35 milliárd forintot biztosít az oktatók béremeléséhez, korábban ilyen mértékű, és egyben minősítéshez kötött béremelésre még nem volt példa – hívta fel a figyelmet.
A miniszter jelezte, hogy a most kezdődő tanévben ültetik át a gyakorlatba az eddigi előkészítő intézkedéseket. Ehhez olyan eszköz- és infrastruktúra-fejlesztések társulnak, amelyek a gyakorlati megvalósítás technikai feltételeit a korábbinál hatékonyabban biztosítják majd – fogalmazott.
Felidézte, hogy 2018-tól mintegy 18,6 milliárd forintot biztosított a kormány a szakképzési centrumok felújítási munkáira és egyes intézmények fejlesztésére. Tavaly pedig átfogó program indult, hogy a diákok az infrastruktúra szempontjából is 21. századi körülmények között tanulhassanak.
Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy ezek a beruházások megtérülnek – hangsúlyozta Palkovics László. Tavaly tíz év után először többen jelentkeztek szakképzésbe, mint gimnáziumba, idén pedig tovább nőtt a szakképzés népszerűsége. A nyolcadik osztályos tanulók kevesebb mint 36 százaléka gimnáziumba, ugyanakkor több mint 42 százaléka technikumba, és több mint 20 százaléka szakképző iskolába nyert felvételt. Idén mintegy 32 ezer oktató várja a több mint 50 ezer újonnan belépő tanulót a szakképzésben – ismertette.
MTI

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 28. szerda, Ákos, Bátor napja van.
Az év 09. hete és 59. napja.
Holnap Elemér napja lesz.

1678. Bethlen János erdélyi kancellár és történetíró halála.


1849. Dembinszky hajnalban Kápolnáról Mezőkövesdre hátrál.


Csokonai Vitéz Mihály: A fársáng búcsúzó szavai

"...Élni kell a böjtbe is.
Azért aki szép párt lele,
Nem zsíros az - élhet vele.
Kukrikol a csirke is!
Élni kell a böjtbe is!

Jaj, siessünk, híveim!
Mit érzek? -mi szent szag? wer da?--
Jaj! jön, -jön a hamvas szerda!
Béhamvazza szemeim:
Jaj, siessünk, híveim!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com