Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dobrády Ákos - Fekete gyémánt
27
hallgató

SHF Szakmai Műhely a TÁRS Projekt szervezésében

- 2019. május 31. 11:38 - 568 megtekintés

Nagy érdeklődés övezte áprilisban a TÁRS Projekt SHF Szakmai Műhelyét.

„A magas támogatási szükségletű személyek lakhatási lehetőségei és akadályai” című szakmai rendezvényen a jelenlévők betekintést kaptak a témában, az elmúlt hónapokban elkészült nemzetközi és hazai szakmai anyagokba. Továbbá a Műhelyen bemutatkoztak azon szolgáltatók is, akik Támogatott Lakhatást (TL) hoztak létre magas támogatási szükségletű személyeknek és beszámoltak az ezzel kapcsolatos tapasztalataikról.

A 45 fős rendezvényen részt vettek magas támogatási szükségletű személyt nevelő szülők és hozzátartozók, az EMMI képviselője, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatója, érdekvédelemmel foglalkozó szervezetek tagjai, fogyatékosságügyi tanácsadók, Támogatott Lakhatást (TL) Fenntartók, továbbá olyan Fenntartók, akik szeretnének TL-t létrehozni magas támogatási szükséglettel élő személyek számára.

Kiss Róza, a TÁRS Projekt szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket és beszédében kiemelte, hogy mind az ellátottak, mind a dolgozók biztonsága nagyon fontos, ezért minden szakmai kezdeményezés ennek érdekében történik.

Urbanovszky Zsuzsanna, a TÁRS Projekt a Szolgáltatásfejlesztési munkacsoport tagja – SHF modellprogramért felelős szakmai menedzser – az ígéretes gyakorlatok gyűjtéséről beszélt SHF személyek lakhatási szolgáltatásaira vonatkozóan a nemzetközi és hazai színtereken. Továbbá a Hazai helyzetkép elkészítéséről tájékoztatta a résztvevőket.

Bartókné Luthár Barbara, a TÁRS Projekt Szolgáltatásfejlesztési munkacsoport tagja – SHF szakértő -, a napra való ráhangolódásként bemutatta a résztvevőknek az “If You Listen, You Will Hear Us” című filmet és annak szemléletét alapul véve kezdeményezett közös gondolkodást.

Varga Veronika, az FSZK Nonprofit Kft. megbízásából az elmúlt időszakban a dán és cseh ellátórendszert vette górcső alá. Előadásában kiemelte azt a pozitív attitűdöt, miszerint „a közösségi érdekek mindig előrébb valóak, mint az egyéni érdekek”.

Kovács Éva, az FSZK Nonprofit Kft. képviseletében elmondta, hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek definiálása mindig is problémát okozott, ezért, ahogy a nemzetközi, úgy egyre inkább a magyar jogrendszer is igyekszik a szükségletek oldaláról megközelíteni a fogyatékos személyeket, felváltva ezzel a medikális szemléletet. Előadásában kiemelte, hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek életminőségének javítása szempontjából nagyon fontos lenne, ha valóban elismerné a rendszer, hogy az SHF személyek folyamatos, és intenzív támogatási szükséglettel élnek, s a szolgáltatások tervezését és annak finanszírozását ehhez mérten alakítanák.

Balázs Péter, az Önállóan lakni, közösségben élni csoport tagja előadásában a részvételi akciókutatásukat ismertette röviden, amely a mozgássérült emberek önálló lakhatásának öt szegmensét járta körbe: lakáspolitika, támogató szolgáltatások, akadálymentes közlekedés, munka, emberkép.

Terbócsné Hajdú Barbara, az Egyenlő esélyekért! Alapítvány Rehabilitációs centrumát és az ehhez kapcsolódó Támogatott Lakhatásokat mutatta be az SHF Szakmai Műhely résztvevőinek. A csömöri TL-ről készített film levetítése közben az előadó elmondta, hogy többféle Támogatott Lakhatási egységük van és mindegyikben alapvető szempont, hogy heterogén lakócsoportok éljenek együtt.

Németh Ildikó a Patrónus Ház egyik megálmodója, beszámolt arról, hogy szülői kezdeményezéssel belevágtak egy Támogatott Lakhatás létrehozásába, amely autista és magas támogatási szükségletű személyeknek nyújtana lakhatást és szolgáltatásszervezést. A TL jelenleg az engedélyezési fázisban tart és a nappali ellátás, illetve a foglalkoztatás témában zajlanak előremutató tárgyalások. Előadásában a fenntarthatóságot emelte ki, mint kulcskérdést.

Schenk Erika a CÉHálózat – amely olyan civilszervezeteket tömörít magába, amik többek között lakóotthont és Támogatott Lakhatást is működtetnek – képviselőjeként elmondta, hogy ő autista személyek számára hozott létre lakóotthont. A szakember szerint a területen óriási szerepe van a civil szolgáltatóknak, ugyanakkor mind a lakók, mind a munkatársak, mind a szervezet számára biztosítani szükséges a biztonságot és a kiszámíthatóságot. Erre kidolgozott a CÉHálózat egy javaslatcsomagot, melynek egyik legfontosabb eleme a finanszírozási rendszer differenciálása, amely reagálni tud a támogatási szükségletekre.

A TÁRS Projekt köszöni az előadóknak, hogy elfogadták a meghívást és a résztvevőknek, hogy aktív közreműködésükkel segítették a megoldásokon való együttgondolkodást! A szervező FSZK. bízik abban, hogy az SHF Szakmai Műhellyel most is elősegíthették az információátadást és a tudásmegosztást, továbbá, hogy az ezen a területen érdekelt szülők és szervezetek körében előmozdíthatták az együttműködést!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com