Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Anita - Ébredj Napsugár
36
hallgató

„TÁMOGAT-LAK” – Út a közösségi ellátás felé Andornaktályán

- 2019. június 26. 20:20 - 490 megtekintés

A Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthon 60 ellátottja szeptembertől 12 férőhelyes lakóházakba költözhet át Maklárra és Nagytályára.

A projekt közel 600 millió forintból valósul meg az EFOP-2.2.2.-17-2017-00014 azonosítószámú projekt részeként. A családias lakhatási forma lehetőséget biztosít a fogyatékos emberek képességeinek fejlődéséhez, önállóbb döntéshozatalához. 2019. május 9-én, Andornaktályán megtörtént a majálissal egybekötött első kulcsátadó ünnepség.

Az Andornaktályai Szociális Otthonban már évek óta megrendezik a „Majális”-t, melynek keretében a kiváltásban is érintett települések művészeti csoportjai és a régióban élő társintézmények lakói színvonalas műsorokat mutatnak be. A „Majális” kísérő programjait is élvezhették a résztvevők: a kirakodóvásárt a lakók kézműves munkáiból, májusfa állítását és megtekinthették a fotókiállítást a lakók Támogatott Lakhatásra való felkészüléséről.

Az eddigi nagy intézményi ellátási formáról a Támogatott Lakhatásra való áttérés rendkívül érzékeny folyamat, eredményes megvalósulása kiemelten fontos érdek. Ezt a szemléletet és a közösségi befogadás folyamatát erősítette a jó hangulatú rendezvény délutáni programpontja, a kulcsátadó ünnepség Nagytályán, a már elkészült új TL házban. A kulcsátadón a leendő lakókon kívül gondnokaik, a szomszédok, továbbá az intézmény fenntartói is jelen voltak.

Tatai Edina, a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény igazgatója köszönetet mondott az új otthonok megteremtésében résztvevőknek külön-külön, majd megköszönte a dolgozók helytállását, továbbá köszönetet mondott az FSZK Nonprofit Kft. szakmai támogatásáért, segítségéért.

Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy ez a projekt 60 embernek teremti meg az intézményi lét helyett a helyi társadalomba való beilleszkedés alapjait. Véleménye szerint a beilleszkedés legalább olyan fontos, mint a befogadás, csak így tud kerek egész lenni a társadalmi integráció, mely ennek a programnak a legfontosabb célja.

Szekeres Pál miniszteri biztos elmondta, hogy Magyarországon az intézményi férőhely kiváltási folyamat a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásának stratégiájáról és a végrehajtásával kapcsolatos kormányzati feladatokról szóló 1257/2011. (VII.21.) Kormányhatározattal vette kezdetét. Jó példaként emelte ki a Heves megyében már megvalósult intézményi férőhely kiváltásokat.

Nagytálya polgármestere, Orosz József beszédében elmondta, hogy az intézmény már évek óta jelen van a településen, hiszen évtizedek óta sikeresen működteti a lakóotthont, melynek lakói aktív részesei a helyi közösség életének, így a település lakói is szívesen fogadják és várják a leendő TL lakókat.

Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese bemutatta a projekt részleteit. Nagytálya településen egy és Maklár településen négy új 12 személyes ház fogadja a leendő lakóit, a kiváltott intézményben pedig új szolgáltató központ létesül alapszolgáltatások nyújtásához és a foglalkoztatás bővítéséhez, megvalósításához.

A hivatalos beszédek között a költözés előtt álló fogyatékos emberek ünnepi műsora tette még szebbé és családiasabbá a rendezvényt. Aranyosi Ervin: Mutasd ki című versével Balogh Róbert sokak szemébe könnyeket csalt és megható volt a „Color Rock” zenekar előadása is.

A leendő TL lakók elmondták, hogy nagyon izgatottan várják a költözést és hálásak, hogy ilyen szép körülmények közé költözhetnek és önállóbb életet élhetnek.

Benedek István Zsolt főigazgató jelképesen átadta a ház kulcsait, majd Czibere Zsolt káplán megáldotta az új épületet. A meghívott vendégek megtekinthették a lakók kézműves termékeit, festményeit és az új támogatott otthont.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com