Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Rapülők - Holiday rap
31
hallgató

Tízezren voltak a 28. Sérült Gyermekek Napján

- 2019. szeptember 21. 7:41 - 374 megtekintés

Az ÉFOÉSZ és a Fővárosi Állat- és Növénykert idén 28. alkalommal rendezte meg a Sérült Gyermekek Napját.

Az 1992 óta immár hagyományossá vált rendezvény célja, hogy kellemes kikapcsolódást biztosítson, és feledhetetlen élményt szerezzen a fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Szeptember 16-án mintegy tízezer ember látogatott el a budapesti helyszínre; köztük számos család és (vidéki) intézményből érkező csoport. A résztvevőket az ünnepélyes megnyitó keretében Gyene Piroska az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László az ÉFOÉSZ társelnöke, Dr. Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Hanga Zoltán a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár valamint Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott köszöntötte.

Fotó: Képszerkesztőség

Gyene Piroska beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a szórakozás mellett, ez a nap azt is lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy jobban megismerjék az ÉFOÉSZ tevékenységét, illetve többet megtudjanak az önérvényesítésről. Idén először nyilvános workshopot is tartottak a Szövetség munkatársai, amely során az önálló életvitelhez szükséges dolgokról volt szó, és a résztvevők kipróbálhatták az ÉFOÉSZ Önálló Életvitel applikációt is, azokon az okostelefonokon és tableteken, amelyeket a szervezet biztosított a workshop idejére. A résztvevők így az országszerte működő 20 Önálló Életviteli Centrumban folyó munkába nyerhettek betekintést.

Bercse László az ÉFOÉSZ egyik legfontosabb idei témájáról, a választójogról beszélt. Elmondta, nagy problémának tartja, hogy Magyarországon mintegy ötvenezer ember ki van zárva a választójogból, hiszen a választások a mindennapjainkról szólnak, és akinek nincs választójoga, annak egyáltalán nincs beleszólása az ország életébe. Majd pedig hozzátette: „Nekünk, értelmi fogyatékossággal élő embereknek több területen lehet szükségünk támogatásra. Például a lakhatásban, a tanulásban, a munkavállalásban vagy a pénzkezelésben. De hogyan támogathat egy ország úgy minket, hogy közben sokunkat nem tart másokhoz hasonló, egyenjogú embernek?

_serult_gyermekek_napja_6

Fotó: Képszerkesztőség

Az ingyenes rendezvény résztvevői örömmel vették birtokba az állatkert területét. Megnézték az állatokat és az intézmény állandó kiállításait, részt vettek állatbemutatókon, és természetesen azokon a különleges programokon is, amelyeket erre a napra szervezett az ÉFOÉSZ.

_serult_gyermekek_napja_103

Fotó: Képszerkesztőség

Az egész napos műsort Rolando bűvész vezette, és olyan neves fellépők tették tiszteletüket a rendezvényen, jótékonysági alapon, mint a Kifli Zenekar, a Bohemian Betyars, Járai Márk, az Animal Cannimals, a REPUBLIC vagy a Szeresd a Trashem Bébi. A nagyszínpadon kívül, különböző sátrakban is folyamatosan zajlottak a programok. A sátrakat – már sokadik alkalommal – a Magyar Cserkészszövetség jóvoltából vehette igénybe a szervezet, akik önkéntes munkával fel is építették őket. Jelen volt a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), akik labdazsonglőrökkel, különféle sportjátékokkal érkeztek, és zumbázni tanították az érdeklődőket. Az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Szövetsége (IFELORE) elsősegély-bemutatóval és egészségmegőrző totóval készült. De ezeken kívül volt még henna- és fodrászsátor, szelfiautomata valamint fogászati busz is.

_serult_gyermekek_napja_57

Fotó: Képszerkesztőség

Az önérvényesítő sátorban bárki leírhatta véleményét arról, mitől lenne jobb az élet a fővárosban. Ezeket a leveleket a szervezet összegyűjtötte, hogy egy nagy közös levelet fogalmazzon belőle, amelyet elküld a főpolgármester-jelölteknek. Ezenkívül az ÉFOÉSZ új könnyen érthető kiadványaiból informálódhattak az önérvényesítésről, valamint az önkormányzati választások menetéről. Aki pedig szerette volna, egy képpel is kifejezhette, hogy egyetért a Szövetség önérvényesítőinek egyik fontos jelmondatával, miszerint: „Választójogot mindenkinek!”.

_serult_gyermekek_napja_22

Fotó: Képszerkesztőség

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com