Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Christie - Yellow River
42
hallgató

Továbbra is nő világszerte a fertőzöttek száma, a WHO növeli a járvány elleni küzdelemhez szükséges szállítmányokat – ÖSSZEFOGLALÓ

- 2020. április 29. 8:33 - 304 megtekintés

Paul Molinaro, a WHO segélyműveleti és logisztikai igazgatója keddi bejelentésében arra utalt, hogy Latin-Amerikában gyorsan terjed a Covid-19-járvány.

Hozzátette, hogy áprilisban zavarok voltak a nemzetközi oltóanyag-szállításban, és ha ez a tendencia májusban is folytatódik, hézagok lesznek az immunizációban (a betegségek elleni védőoltásos védekezésben), és nehézségek várhatók az élelmiszer-ellátásban is.
Mintegy száz terv van folyamatban az új koronavírus elleni védőoltás kidolgozására, közül mintegy tíznek már a klinikai tesztelése is folyik – derült ki a The London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) adataiból. A WHO és gyógyszergyárak szerint várhatóan 1-1,5 év múlva lesz vakcina.
Olaszországban keddre 382-en haltak meg, jóval többen, mint a korábbi napokban, a járvány halálos áldozatainak száma így 27 359-re nőtt. Az aktív fertőzöttek száma tovább csökkent, a járvány kitörése óta összesen 201 505 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus.
Spanyolországban ismét csökkent a naponta azonosított fertőzöttek és az elhunytak száma is. Az elmúlt 24 órában 301 ember halt meg, 1673-an gyógyultak meg, a számuk érte a 102 548-at. A PCR-teszttel azonosított fertőzöttek száma 1308-cal 210 773-re nőtt.
Egy hét alatt nagyon sok – 1999 – a halálos áldozat az angliai és wales-i idősotthonokban. Nagy-Britanniában eddig több mint 21 ezren haltak meg a Covid-19 betegségben a kórházakban, legutóbb 360-an, ez az áprilisi legalacsonyabb növekedés.
Németországban megállt az új típusú koronavírus visszaszorulása a Robert Koch Intézet (RKI) számításai szerint. Az RKI becslése szerint a reprodukciós ráta (R0) 0,9-ről 1,0-re emelkedett, azaz minden fertőzött továbbadja a vírust még egy embernek. Keddig 156 337 ember szervezetében mutatták ki a vírust (+1144), a gyógyultak száma 2900-zal egy nap alatt 117 400-ra nőtt, a haláleseteké pedig 5913-re (+163).
A Benelux-államokban tovább lassul a járvány, még mindig felfelé ível a fertőzöttek számát jelző grafikon görbéje. Ausztriában május 15-én szigorú óvintézkedések mellett kinyithatnak az éttermek, május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények.
Lengyelországban a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a lengyel és az európai katolikus egyház jelképes alakjának számító, a nácizmus, majd a kommunizmus elleni küzdelemben elsőrendű szerepet betöltött Stefan Wyszynski bíboros június 7-ére Varsóba tervezett boldoggá avatási ceremóniáját.
Romániában, ahol lassult a járvány terjedése, 11 616 fertőzöttet, 650 halálesetet tartanak nyilván, megkezdődött kedden a koronavírus-fertőzésből felgyógyult páciensek vérplazmavétele annak érdekében, hogy a vérükben megtalálható ellenanyagot a kritikus állapotban lévő betegek kezelésére használják fel.
A szükségállapot március 15-i kihirdetése óta először ült össze kedden a szerb parlament, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt hozott kormánydöntéseket megerősítse.
A horvát szülők 80 százaléka nem küldi iskolába gyermekét május 11-től, miután a kormány bejelentette, hogy az adott időpontban az óvodák és az alsó tagozatos általános iskolák is megkezdhetik működésüket.
Ukrajnában keddre 401 új esettel 9410-re emelkedett az azonosított koronavírusos fertőzöttek száma, a betegségben elhunytaké pedig 19 esettel 239-re nőtt.
Vlagyimir Putyin orosz elnök május 11-ig meghosszabbította az egész Oroszországra érvényes kényszerszabadságot. Hangsúlyozta, hogy Oroszországban a járvány még nem tetőzött.
“Vírusölő” légtisztító árusítástól, a lakás kifosztására kihasznált otthoni tesztelés felkínálásán át az adathalász Zoom-konferenciákra való meghívásokig újabb módszerekkel próbálják a járványhelyzetet kihasználni a bűnözők Oroszországban.
Letelt a kéthetes karantén a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), és nincs jele koronavírus-fertőzésnek a háromtagú legénységnél – közölte kedden a Roszkoszmosz orosz állami űripari vállalat. Chris Cassidy amerikai űrhajós parancsnok, illetve a két orosz űrhajós, Anatolij Ivanyisin és Ivan Vagner áprilisban érkezett az ISS-re egy közel 200 napos misszióra.
Százezer egészségügyi maszkból és ötezer orvosi védőruházatból álló szállítmányt kísért el Moldovába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi chisinaui villámlátogatásán.
Iránban kedden a járvány áldozatainak száma elérte az 5877-et, a fertőzötteké pedig a 92 584-et. A napi új fertőzések száma ismét 1000 felett volt az elmúlt napban, a haláleseteké pedig 76 volt.
Vizsgálatot indított kedden a dél-koreai adóhatóság annál a keresztény felekezetnél, amelyet a koronavírus-járvány gyors elterjedéséért okolnak az országban
Kína visszautasította kedden az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos amerikai vádakat, a vuhani laboratórium vezetője pedig elutasította a vírus forrására vonatkozó találgatásokat.
Keng Suang kínai külügyi szóvivő úgy fogalmazott: egyes amerikai politikusok hazugságokkal próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy az Egyesült Államokban nem megfelelően kezelték a járványhelyzetet. Ez utóbbi országban kedden már több mint 990 ezer fertőzöttet és több mint 56 ezer halálesetet tartottak nyilván.

MTI 2020. április 28.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com